Jump to content

Inventurni manjkovi-porezno priznati?


Silvija999

Preporučene objave

Lijepi pozdrav,

 

moje pitanje se odnosi na obračun inventurnih manjkova, odnosno kako odrediti osnovicu za obračun iznosa dopuštenog loma. Naime bavimo se prodajom namještaja što po odluci HGK o dopuštenim manjkovima spada u ostalo i nespomenuto i obračunava se po stopi od 1% u maloprodaji. Zanima me da li je osnovica za obračun dopuštenog manjka prodajna vrijednost ukupno prodanog namještaja ili prodajna vrijednost svakog artikla posebno? Ako idemo na ukupno prodani namještaj skoro svaki manjak nam je priznat, ali se bojim da se zakon što se tiče toga može tumačiti i drugačije.

 

Hvala svima unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Kada radite inventuru, na ime kala,rastepa,kvara i loma normativ gubitka,kako ste sami rekli, za Vašu djelatnost je 1% i to od svakog proizvoda prodanog u obračunskom razdoblju.Znači popisujete robu po skladišnom broju, broju artikla ili nazivu, npr. stolica uredska, prodano 200 komada po 350,00 kn/kom ;dozvoljeni kal 1%, tj.2 stolice/700 kn.Na način kako prodajete namještaj radite i inventuru (komadno,garnitura,set...)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija