Jump to content

Prometni prekršaj, ali krivo ime/identitet


anonimno

Preporučene objave

Radi se o vožnji u krivom(suprotnom) smjeru u jednosmjernoj ulici. Još nisam dobio prekr. nalog, ali sam saznao da nisu zapisali moje ime, nego ime od brata! Pošto je u autu bila i bratova vozačka, možda sam zabunom dao bratovu (blesavo je, ali stvarno nisam gledao koju dajem). Pošto još nisam ništa dobio dvije su mogućnosti:

1) da sam stvarno dao bratovu (a policajac nije skužio zbog sličnosti s bratom) i da je zapisao njegovo ime i datum rođenja;

2) ili da je ipak bila moja vozačka, samo je stavio zabunom baš bratovo ime. Ovo drugo je jako malo vjerojatno da je baš pogodio njegovo ime!!

 

U svakom slučaju što je najpametnije napisati na žalbi? Da li staviti neko obrazloženje u vezi identiteta/imena ili poslati bez obrazloženja jer vidim da svi ovdje ističu na žalbu bez obrazloženja?

 

Što se može učiniti ako se ostvari mogućnost 1, odnosno 2? Recimo za 1) - tada dođe na brata prek. nalog, pa žalba, i on na sudu sa svjedocima tvrdi da nije bio na mjestu prekršaja (što je i istina!), i da im široki popis ljudi koji su mogli voziti, pa onda ping-pong s jednog na drugog vozača i zastara? Kako je najbolje napraviti?

A za mog. 2) - opet brat na sudu, ali sada ne odgovara datum rođenja. Pa on kaže da sam vozio ja, pa žalba da ja ipak nisam vozio, pa u petlju...? Što sa ovom kontradiktornošću imena osobe i datuma rođenja?

 

Molim savjete i prijedloge kako najpametnije "odigrati" kada dođe vrijeme za to?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako i dobijete nešto napismeno na to će te, odnosno onaj na koga bude glasilo, uložiti prigovor...

a onda, ako baš imate živaca, vremena i petlje da zapetljate stvar bez da okom trepnete, mogu ići ove varijante koje ste i sami već lijepo smislili i razradili..

 

tu je već toliko različitih tehnika i taktika napisano, pa si iščitajte malo i pogledajte iskustva drugih..sve je stvar osobnog izbora..( i mašte, koje vama očigledno ne nedostaje.. :-P )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno vam hvala na odgovoru. Još me interesira, pa ako mi netko može konkretno odgovorit na konkretna pitanja:

1)Inače, kad su me zaustavili, sve su si pisali u neku bilježnicu, a ja nisam ništa morao potpisati, niti sam dobio kakav papir. To tak inače ide ili sam trebao nešto dobit i potpisat?

2)Čitao sam da je nekom bilo napisano krivo ime... goran-gordan, i da u ovakvim slučajevima oni to sami isprave. Što je konkretno sa prek. nalozima gdje se ne podudara ime osobe sa njenim dat. rođenja?

3)Da li bi sud povjerovao da moj brat nije stvarno vozio (što je i istina) ako su uzeli njegove podatke? Treba li mu svjedok i koliko?

4)Ako on kaže da sam ja vozio što se onda događa dalje? Ide novi prek. nalog na mene ili mene sud poziva? Molim, nešto o tome, proceduru, kako to ide..

 

Sorry, ako sam dosadan, pročitao sam već sve sa foruma, ali nisam naišao na ovakvu "zapetljanciju".

 

5)Je li bitno da se brat npr. drži svoje priče (nije vozio), a ja ako me sud pozove svoje (ni ja nisam vozio)? Mislim da će nekome sigurno htjeti naplatiti kaznu, što ako nemogu utvrditi između nas dva?

 

Hvala!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija