Jump to content

u vlasničkom listu nisu navedeni udjeli


anonimno

Preporučene objave

U gruntovnici sam podigao vlasničke listove za niz čestica. Međutim, niti u jednom vlasničkom listu sud nije naveo koliki je udio u vlasništvu pojedinog suvlasnika.

1. Da li to sad znači da su sve osobe navedene u vlasničkom listu suvlasnici u istom dijelu, iako to zapravo ne bi trebalo biti tako?

2. Ako to znači da su svi suvlasnici u istim udjelima i u vlasničkom listu su navedene 4 osobe, a meni pripada ½ čestice i jednom od one 4-ice pripada druga polovina (on ne želi podnositi tužbu iz financijskih razloga)

- da li bih trebao tužiti ostalu trojicu da mi priznaju vlasništvo na sveukupno ½ čestice

- ili se za odgovarajući udio treba tužiti samo onu 2 koji nisu vlasnici (što stvarno komplicira stvar kada je na vl. listu navedeno 20-tak osoba)....

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

trebali bi tuziti sve ostale suvlasnike i trazizi da se donese presuda kojom se utvrdjuje da ste suvlasnik u 1/2. troškovi postupka nisu previsoki,pa mozete nagovoriti drugog faktičnog suvlasnika da zajedno podignete tužbu, jer bi to bilo najjednostavnije, ali ako on nece, vi uvijek mozete samostalno traziti priznanje vase polovice

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, neki od suvlasnika više nisu živi, a ostali nisu zainteresirani za tužbu.

Na jednoj čestici ispravno bi trebala biti upisana 3 vlasnika (a upisano ih je 12). Međutim, da bi svakom od ona 3 vlasnika pripao ispravan broj m2, trebao bih tražiti priznavanje vlasništva na 9/22 dijela čestice. Da li se takav udio može navesti u tužbi (meni koji nisam pravne struke takav udio izgleda neobično, ali navođenjem takvog udjela nitko ne bi bio oštećen niti za jedan m2)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imao sam i ja sličan problem. Vlasnk sam dijela parcele s još 11 suvlasnika i to u nekim ludim omjerima 640/1920, 249/1920....

Imam nekoliko izvadaka iz zk i svi su različiti jer su cure u gruntovnici bile neposobne točno prepisati svaki omjer, a ja sam uredno plačao svaki izvadak.

Hoću reći da možda nekakvom greškom nisu upisani omjeri u izvadak.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija