Jump to content

aneks na darovni ugovor?


mocnitikut

Preporučene objave

Pozdrav.

Imam pitanje u vezi darovnog ugovora. Dakle, u darovnom ugovoru koji je sastavio moj djed (sa polupismenim savjetnicima), moj otac je (među ostalim) sa svoja dva brata naslijedio zemlju na kojoj se nalazi naša kuća. Parcela na kojoj se nalazi naša kuća u katastru podijeljena je na dva dijela, dok je u sudu još uvijek u jednom komadu. Problem je u tome što je u darovni ugovor stavljena naša parcela sa brojem iz katastra tj. samo dio veće parcele, i ona bi se trebala dijeliti u tri dijela. E sad postoji li mogućnost dodavanja nekakvog aneksa na taj darovni ugovor, da se ukaže na grešku, jer u ugovor je trebao doći broj čestice sa suda, a ne samo jedan iz katastra? Jer po ovome se naša kuća dijeli na tri dijela, plus zemljište. Inače trebam tražiti od stričeva da se odreknu prava na našu kuću i zemlju, a to mi je blesavo da netko ima pravo na našu kuću, a i da ne govorim o porezu na promet. Ajd pomozite što učiniti, ako ste se snašli u ovom zbrljanom tekstu, hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da dodatno pojasnim; u katastru je zemlja na dva dijela jer se jedan stric odvojio, na neznam koji način, dok je u sudu cijela parcela još uvijek na pokojnom djedu. U darovni ugovor je trebala ući cijela parcela sa jednim brojem čestice sa suda ili sa dva broja sa katastra, ali to nije učinjeno. Postoji li mogućnost popravka te greške?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija