Jump to content

potvrda o nekažnjavanju


anonimno

Preporučene objave

Ako stvarno trebate potvrdu o nekažnjavanju, nju izdaje ministarstvo pravosuđa u Zagrebu. Ono što se kolovijalno naziva potvrda o nekažnjavanju je zapravo uvjerenje da se protiv osobe ne vodi kazneni postupak. Po to otiđite na općinski sud pod koji spada Vaše mjesto prebivalište. Oni će Vam objasniti ostatak postupka koji uključuje potvrdu na Županijskom sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

U principu potvrda o nekažnjavanju se vadi samo za potrebe u inozemstvu (najčešće reguliranja statusa u inozemstvu) te ju načelno domaća tijela ne bi smjela tražiti, niti Ministarstvo pravosuđa izdavati za potrebe unutar RH. Za te potrebe služi potvrda da se protiv vas ne vodi postupak, koja se vadi pri općinskom sudu vašeg mjesta prebivališta. Obe potvrde se vade osobno, no obje je moguće izvaditi za drugoga uz valjanu punomoć. Cijena potvrde o nekažnjavanju je 40 kuna, a potvrde da se ne vodi postupak 20 kuna (sve u biljezima). Obje se dobiju isti dan, potvrda da se ne vodi postupak za cca. 30 minuta (ovisno o gužvi), dok za potvrdu o nekažnjavanju treba oko sat-sat i pol.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija