Jump to content

American Dream


niksica

Preporučene objave

Radim na nekoliko web projekata za klijenta iz SAD-a od kolovoza 2008. Klijent je zadovoljan suradnjom i želio bi je nastaviti, tako da sam dobio ponudu da preuzmem udjele u vlasništvu, odnosno ponudu za neku vrstu partnerstva.

Moram priznati da ne znam kako pravno definirati i izvesti ovo partnerstvo, a ni sam klijent nije siguran budući da sam ja hrvatski državljanin, a on državljanin SAD-a.

 

Da li netko ima sličnih iskustava ili možda zna kako bi ovo bilo najbolje izvesti?

 

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zavisi koju vrstu poduzeca ima vas buduci partner. Zatrazite od njega osnivacki akt pa cete tamo sve vidjeti.

No u principu - vi cete otkupiti udio u vlasnistvu ili ce vam on odstupiti odredjeni dio tvrtke u zamjenu za neku uslugu (odradili ste izradu web-sita npr.).

Potpisat cete ugovor, preveden i ovjeren na oba jezika, on ce onda promjenu vlasnicke strukture registrirati u drzavi u SAD-u u kojoj je tvrtka registrirana. Tako cete postati vlasnik.

 

Vi naravno znate da cete tako preuzeti na sebe odredjene obveze, kao vlasnik tvrtke. Zato vas treba zanimati njezin status, da biste znali da li i kako mozete odgovarati za odredjene financijske i pravne posljedice. MOrat cete takodjer rijesiti pitanje kontrole njenog poslovanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mozda bi za poslovanje koje ste naveli kao temeljno - programerski poslovi - bilo najbolje osnovati zajednicku "of shor" firmu,ali se trebete prethodno raspitati u kojoj drzavi bi vam bili najpovoljniji porezi, te najjednostavnija i najjeftinija administracija. Vise o tom pitanju mozete saznati od posrednickih agencija koje ce bam osnovati takovu firmu uz pristojnu naknadu. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na korisnim i brzim odgovorima, ne znam koje je vrste partnerovo poduzeće tako da ću se morati raspitati.

 

Ova opcija sa "of shor" firmom mi se čini vrlo zanimljiva, neovisno o naknadama posredničkoj agenciji vjerujem da će ovo vrlo brzo biti isplativo.

 

Šta mislite o opciji da ja u Hrvatskoj osnujem d.O.o. koje će onda preuzeti vlasnički udio u partnerovoj firmi?

 

U svakom slučaju javit ću se kada saznam koje je vrste partnerova firma.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otvaranje d.O.o. u RH ili off shore vani - bitna je razlika u oporezivanju. Sigurno je da ce vam ovo drugo biti daleko primamljivije.

Sistemi off shore poslovanja su toliko atraktivno napravljeni u nekim zemljama, da predstavljaju veliku opasnost za poslovanje mnogih drugih zemalja. No ima ih raznih.

 

Inace kod vaseg prvog pitanja, cinilo mi se da mozda dugorocno zelite green card...

 

Osobno bi me zanimalo kako se u praksi porezni organi u RH postavljajuu prema off shore tvrtkama i kako "gledaju" gradjane koji ih imaju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija