Jump to content

''mirisne'' imisije


upitnik

Preporučene objave

U zgradi u kojoj živim postoji pekarnica. Svaki put kada pekar vadi pekarske proizvode (nekoliko puta dnevno)po pola sata se oko zgrade širi pekarski ''miomiris'' zbog kojeg se prozori na stanu moraju zatvoriti, inače se stan ''zamiriši''. Od svih suvlasnika (16) bunimo se samo nas dvoje. Drugi su navikli na teške mirise. Sanitarni je bio nekoliko puta i upozoravao je pekara da nešto poduzme. Međutim, on ima sve potrebne dozvole i radi svoj posao. Možemo li nas dvoje koji se bunimo poduzeti nešto da spriječimo pekara u njegovim ''mirisnim'' poslovima? Naravno, voljeli bismo da to bude nešto preko upravitelja nekretnine. Ako moramo podnositi tužbu, vjerojatno se na to nećemo odlučiti. Dakle, koje su mogućnosti prije sudovanja? Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Ovo mi je vrlo simpa pa ću se ubacit.Davno nekad živil sam na Sigečici kraj jedne od onih trgovina 'Kruh i mljeko'.Cijeli kvart je mirisal po svježim žemljama, kiflicama i par vrsta onih kruhova, kakvi su već nekada bili, a bili su dobri. Vjerujem da je mnogi, pročitavši ovo, pomislio pa kako kruh divno miriši i što ovaj hoće.No vjerujem Veteranu da mu je ekipa i njihova furuna dodijala pogotovu ako je recimo na 1. katu a ovi odma dole. Evo nekoliko riješenja kako ja vidim (izvan struke je svakako):

Tužbe i fiškalija nikako, zamorno, stresno a i skupo, tim

više što pečenjara izgleda ima turbo uredne papire.

Možete jednostavno, zajedno sa svojim istomišljenikom (iako ste mogli svi stanari iskamčit besplatan kruh svakodnevno), porazgovarat sa pekom , koji će vas , ako ima što u glavi, potkupit isto tako sa kruhom, burekom ili slično. Zbog mira i dobrosusjedskih odnosa.

Dalje, ne držite prozore otvorene. Zimi se ionako hladi boravisni prostor, a ljeti klima zaludu radi. Dakle luftiranje (sve otvoriti 2 do 3 put na dan, 10 tak minuta).

Ako se stvari razviju tako da s vremenom totalno popizdite,

gurnite mu poveću lončanicu na ćelavu tikvu, ili ga pak prebijte sa ortakom. Doduše trebao bi vam i treći. Pekari imaju jake ruke i pazite da vas ne ščepa.Ako se odlučite za ovo potonje, hm, stvari bi mogle izbjeći kontroli i dobro se iskomplicirat.

Nadam se da ste se nasmijali i da ćete to riješiti, makar se i preselili. Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

Ove mirisne imisije spadaju u dopuštene ,i ne mogu se izbjeći u društvenoj zajednici, one ne prelaze običnu mjeru

i bitno ne utječi na prava susjeda .

 

Vas dvojica susjeda se dogovorite i priključite se onoj 16 -ci , vjerujte da su u pravu , jer ćete uštedjeti si sudske troškove i živce .

U nekim vremenima gladni studenti (opisao je jedan uvaženi pisac ) prolazili su kraj pekarnica da bi se namirisali kruha , jer ga nisu mogli kupiti .

Budite stretan dok Vam kruh miriše znači da ga ima .

Pozdrav ! Ude :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija