Jump to content

1 extazy


anonimno

Preporučene objave

pao s jednom tabletom tipa extazy,bio sam sam,25god,pronadjena u dzepu.. zanimam me dali je to isto kvalificirano kao laka droga ili zakon ne vidi razliku,kakve su posljedice,prekrsajno-kazneno... dali se na prekrsajnom sudu moze nagoditi da me se ni ne zove na kazneni (pisanje i sl.), nakon koliko vremena mogu ocekivati poziv, uzimati odvjetnika i za prekrsajni sud ... daje napisite sto mi je ciniti...

 

e da, nikad kaznjavan kazneno,uzoran mladic,nedavno diplomirao,bio sam pijan (ali lucidan) u muriji - nisu pravili niakve probleme niti su me ispitivali.. cak ni inicijali nisu izisli u novinama...

 

ps. znam znam... glup sam. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jos nitko nista ne odgovara... ok, ovako..

 

---

 

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SUZBIJANJU ZLOUPORABE OPOJNIH DROGA

 

Člankom 173. dosadašnjeg Kaznenog zakona za neovlašteno posjedovanje opojnih droga propisana je bila novčana kazna ili kazna zatvora do jedne godine, a za neovlaštenu proizvodnju, prerađivanje, prodaju... kazna zatvora od jedne do deset godina, ili kazna dugotrajnog zatvora itd. Člankom 173. Kaznenog zakona propisano je i da se opojne droge i sredstva za njihovo pripravljanje oduzimaju, a počinitelja kaznenog djela ovoga članka koji je dragovoljno bitno pridonio otkrivanju djela sud može osloboditi kazne.

 

Člankom 63. Izmjena i dopuna Kaznenog zakona iz srpnja 2003. izmjenjen je dosadašnji članak 173. na način da se u članku 173. stavku 1. iza riječi: »neovlašteno« dodaju se riječi: »radi prodaje ili stavljanja u promet na drugi način«, a riječi: »novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine« zamjenjuju se riječima: »kaznom zatvora od jedne do dvanaest godina«.

U stavku 2. briše se riječ: »posjeduje«, a riječi: »jedne do dvanaest« zamjenjuju se riječima: »tri do petnaest«.

Stavak 3. mijenja se i glasi:

Ako je kazneno djelo iz stavka 1. ili 2. ovoga članka počinjeno u sastavu grupe ili zločinačke organizacije,

počinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje tri godine, ili kaznom doživotnog zatvora.

Navedenim Izmjenama i dopunama Kaznenog zakona posjedovanje manje količine droge za vlastitu uporabu više nije kazneno djelo već je postalo prekršajno djelo.

 

Većina kaznenih djela u Republici Hrvatskoj povezanih sa opojnim drogama odnosi se na neovlašteno posjedovanje opojnih droga odnosno policijske zapljene različitih vrsta i količina opojnih droga za što se propisuju, sukladno zakonima, novčane kazne ili kazne zatvora.

 

 

 

http://www.uredzadroge.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=28&lang=hr

--

 

to je iz 2003, jel ima jos kakva dopuna poslje toga ? jesam ja to nasao neku glupost ili ??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija