Jump to content

Upravni postupak


shegac

Preporučene objave

Molim za informaciju da li gradska uprava podliježe čl. 1. zakona o općem upravnom postupku? Problem je taj što šaljem nekakve zahtjeve za izdavanjem odobrenja nadležnoj gradskoj službi, a oni to ne tretiraju kao upravni postupak. Jesu li obavezni prema zakonu jer ih namjeravam u tom slučaju tužiti

 

Hvala,

 

Shegac

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako organ nije nadležan za primitak pismenog podneska odnosno priopćenja na zapisnik, službena osoba tog organa upozorit će na to podnosioca i uputiti ga organu nadležnome za primitak. Ako podnosilac i pored toga zahtijeva da se njegov podnesak primi, službena osoba dužna je primiti takav podnesak odnosno usmeno priopćenje. Ako organ nađe da nije nadležan za rad o takvu podnesku, donijet će zaključak kojim će odbaciti podnesak zbog nenadležnosti.

Kad organ dobije poštom podnesak za čiji primitak nije nadležan, a nesumnjivo je koji je organ nadležan za primitak, poslat će podnesak bez odgode nadležnom organu odnosno sudu i o tome obavijestiti stranku. Ako organ koji je dobio podnesak ne može utvrditi koji je organ nadležan za rad o podnesku, donijet će bez odgode zaključak kojim će odbaciti podnesak zbog nenadležnosti i zaključak odmah dostaviti stranci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo je recimo slučaj u Splitu koji sam pitao. U Zagrebu, kad radim istu stvar, najnormalnije dobijem klasu i ur.br., odnosno kreće upravni postupak. Samim tim ide i obaveza organa da predmet riješi u određenom roku.

U Splitu kažu usmeno koji je odsjek nadležan, pa kad im ja postavim nekakav zahtjev, oni odgovore nakon 6 mjeseci da nisu nadležni. Nemam pravo žalbe odnosno pouke o pravnom lijeku jer nije upravni postupak. Mogu li ikako stati tome na kraj tužbom da ne rade svoj posao kako treba?

 

Shegac

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija