Jump to content

pomoć u vezi ovrhe, trebam hitno


Robert66

Preporučene objave

Dana 07.03.2009., na mojoj prijavljenoj adresi pojavila se neka ovrhovoditeljica sa suda i ostavila "Obavijest ovršeniku" (tj meni) i u obavijesti je navedeno da su došli po naplatu (ovrhu nad pokretninama) u iznosu od 855kn (sa kamatama 1221kn), ovrhovoditelj je ZAGREBPARKING Bakačeva 5, zastupan po ZAGREBAČKI HOLDING Šubićeva 40.

U ostavljenoj obavijestinavedeno je uz "bla bla" tekst da imam 15 dana rok da to podmirim ili će oni opet zakucati na vrata ali uz nazočnost MUP-a sukladno čl.44.st.1 Ovršnog zakona.

 

Ništa od navedenog nebi bilo sporno da ja uopće imam pojma o ćemu se tu radi jer predmet datira (riješenje o ovrsi) od 21.05.2001.g. !!!!!

 

Zanima me, pa koliko je potrebno vremena proći za zastaru i da li uopće ima zastare u ovom slučaju s obzirom da se oni do sada (8 godina !!!) nisu uspjeli naplatiti.

 

Molio bi da mi netko da odgovor u vezi toga prije nego odem u OPĆINSKI SUD da uopće skontam o čem se radi.

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zastara, ukoliko ne traje sudski postupak, po novom zakonu o prekrsaju nastupa,nakon 3 godine,ali zakon dozvoljava naknadnu naplatu, jer je sudski donesena odluka o naplati unutar 3g od datuma pocinjenja prekrsaja,a sukladno zakoniku,dugovanje nema zastare,mozete se zaliti na rjesenje te na vrijeme naplate radi mogucih zateznih kamata

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija