Jump to content

Ovršno pravo


Hospitaler

Preporučene objave

Ne se s tim previše zamarati, svi znamo kakav je Ovršni zakon, tko bi ga cijelog učio. Iz mog iskustva treba naučiti skripticu od 12 str. naravno uz neke male izmjene i kad se dobije komisija koncentrirati se na ispitivačeva specifična pitanja iz tog dijela. A Sue je sve skripte fino objavila, malo si pronjuškaj :namiguje: Koliko sam primjetila ispitivači većinom traže razlikovanje postupanja između rješenja o ovrsi na temelju ovršne isprave (sud) i rj. o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave (j. bilj.) :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dovoljna je ta kratka skripta iz ovrhe.

koliko sam pratila, uglavnom svi pitaju početak zakona, s time da svaki ispitivač ima svoja voljena pitanja iz ovrhe (npr. Mikšić pita jako kratko, npr. izvanredni pravni lijekovi u ovrsi, ovršne isprave, vjerodostojne isprave, Jug voli pitati protuovrhu, Buljan sredstva ovrhe i razliku između rješenja o ovrsi i rješenja o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave...), što je obuhvaćeno tom skripticom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 godina kasnije...

Ako netko može pomoći sa nekom skriptom iz ovršnog zakona bio bih zahvalan. Skripta mi treba za testiranje za posao koje će biti uskoro gdje je jedan od izvora ovršni zakon pa mi ne treba ništa preopširno.

 

Na internetu sam pronašao npr. ovo:

https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiJgs-8reDRAhUsM5oKHY4ECucQFggcMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.nasciturus.com%2Fskripte%2FOVR%258ANO%2520PRAVO%2Fskripta-OVRSNO.doc&usg=AFQjCNF4S0QWnv4kH63a5L89hphwLEl6jg&bvm=bv.145063293,d.bGs

 

Međutim, datum izrade word dokumenta je 2007. pa pretpostavljam da je od tada bilo većih promjena. Ako netko od pravnika ili ostalih koji posjeduju skriptu iz navedenog područja može pomoći, bio bih zahvalan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija