Jump to content

EVIDENCIJA NAZOČNOSTI NA RADU


anonimno

Preporučene objave

Razne mogućnosti postoje. Evidentiranje se provodi na način na koji odlukom odredi poslodavac, npr. upisne liste gdje zaposlenici upisuju sat i minute dolaska na posao, vrijeme odsutnosti i razlog odsutnosti s posla i vrijeme odlaska s posla. Moguća su i razna tehnička rješenja. Zakonom o radu koliko je meni poznato ova problematika nije direktno uređena, no u svakom slučaju, to je pravo poslodavca, a obveza zaposlenika. Posljedice nedopravdanog dolaska, odlaska s posla neposredno su uređena Zakonom o radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upisne liste nisu mjerodavne.Postoje djelatnici koji kad kasne ne upisuju se uopće, već tek sutradan.Na nekim radnim mjestima, zaštitari su upisivali svoje viđenje dolaska, a djelatnici svoje.

Većinom uvijek su isti koji kasne, što ne znači da su lošiji djelatnici.

Nekad su postojali aparati i svaki djelatnik je imao svoj karton za otkucavanje.Tada je također trebalo provjeriti da li je sat baždaren i točno usklađen ako se već radi o minutama.

Nisam pravnik i nisam na strani osoba koje kasne.

U Zagrebu se održava redovno seminar kvalitetnog upravljanja vremenom.NEKAD JE POSTOJALO I KLIZNO RADNO VRIJEME, ONDA SI DUŽE OSTAJAO NA RADU.Zakašnjavanje smatram teškim problemom koji osoba bez pomoći stručnjaka sama ne može rješiti i može strašno iznervirati Poslodavca tj. opravdano bi trebala dobiti otkaz. Izvinjavam se,nisam odoljela odgovoriti i nisam moguće kompetentna, ali ja sam ta koja je znala sa svim kamerama i satovima doći točno zadnju minutu. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upisne liste u mjestu u kojem ja radim, nalaze se kod poslodavca, odnosno neposredno nadređene mi osobe. Ujutro kad dođem na posao pred njim (njom) upisujem vrijeme dolaska i potpisujem listu, isto tako i neposredno prije odlaska s posla. Očito je da bi vi htjeli i disciplinu zaposlenika i to da nemate neposredni nadzor na time, ako sam dobro shvatio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija