Jump to content

zlostavljana i trudna


anita81

Preporučene objave

molim pomoć.trudna sam 6 mjeseci. muž me već godinu dana zlostavlja psihički i fizički. odlučila sam otići, no on mi prijeti da će mi čim rodim oduzeti dijete. kakva su njegova prava? može li se to dogoditi? do porođaja planiram već biti rastavljena od njega. pomozite, jako se bojim da ne ostanem bez djeteta. hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nemate razloga za strah, mogućnost da se tek rođena bebica dodijeli ocu na skrb, uz živu i zdravu majku, praktički je jednaka nuli. kako bi saznali koja su Vaša, očeva i djetetova prava pročitajte Obiteljski zakon (http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/306171.html) a bilo bi dobro pročitati i postove na ovome podforumu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala puno. i još nešta. zadnji put kad sam napuštala muža on i njegova obitelj meni i mom ocu koji je došao po mene nisu dali da uzmem ništa od svojih stvari (odjeću, donje rublje isl.) pretpostavljam da će tako biti i ovaj put. zanima me imam li ja pravo na pratnju policije ili neku policijsku zaštitu i s policijom doći po svoje stvari, jer zadnji put su on i njegova obitelj fizički napali mene i oca pa se toga bojim i ovaj put!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

fizički napad na Vas i Vašega oca, kao i onemogućavanje da uzmete svoje osobne stvari karakterizira se kao nasilje u obitelji, o kojemu se možete informirati na MUP-ovim stranicama (http://www.mup.hr/1127.aspx). ukoliko se pri Vašem odlasku ponovi situacija od predhodnoga pokušaja napuštanja, svakako ODMAH zovite policiju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija