Jump to content

Policijski službenik kao nepouzdani svjedok?


anonimno

Preporučene objave

Dana 13.06.2005. ( ponedjeljak) policijski me službenik prišavši na motociklu, zaustavio na semaforu križanja Heinzelove i Martićeve ulice u Zagrebu.

 

Rekavši da parkiram vozilo tražio je isplatu kazne od 500 ( petsto) kuna radi uporabe mobilnog uređaja tijekom upravljanja motornim vozilom.

 

Tek kada sam odbio podmiriti kaznu na licu mjesta, policijski službenik me obavijestio o navodnom prekršaju prolaska kroz crveno svjetlo na križanju Heinzlove i Branimirove ulice, što nije istina.

 

Udaljivši se s dokumentima, policijski službenik ispunio je dva prekršajna naloga u kojima tvrdi da sam 12.06.2005. ( nedjelja) u 16:20 počinio gore navedene prekršaje te da su mi nalozi istih toga datuma i uručeni. Odbio sam ih potpisati.

 

U nedjelju, 12.06.2005. u 16:20 nisam bio na području grada Zagreba i imam pet neposrednih svjedoka koji će to potvrditi. U navedeno vrijeme bio sam u Zaprešiću, dakle, nisam mogao počiniti prekršaj na području grada Zagreba.

 

Također sam dotičnog policijskog službenika prvi put vidio 13.06.2005. na križanju Heinzelove i Martićeve ulice te da mi je tada i dostavio prekršajne naloge.

 

Zbog očitih prostorno- vremenskih nepodudarnosti i činjeničnih nelogičnosti , kao i spornih detalja u obnašanju službene dužnosti policijskog službenika podnio sam prigovor i pozvan sam na suđenje.

 

Sto mogu očekivati na suđenju?

 

Koji stav da zauzmem?

 

Je li policijski službenik nepouzdan svjedok?

 

 

Molim pomoć.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je li policijski službenik nepouzdan svjedok?

 

ako ti se da, prolistaj ovaj dio foruma i samo u postovima starim ne vise od dva tjedna naci ces jos jedan slucaj laznog optuzivanja zbog prolaska kroz crveno, 2 vozaca sa enormno visokim alkotest-rezultatima koje ne pobijaju, ali pobijaju da su uopce vozili, jos jednu vozacicu sa pozitivnim dregerom koja ce tvrditi da iako je zatecena na vozackom mjestu nije vozila vec se unutar automobila zamijenila za mjesta sa suvozacicom, i vjerojatno jos ponesto sto sam propustio procitati.

e sad, kad ih je toliko lazno optuzenih koji su ujedno i informaticki pismeni, koliko je onda ukupno lazno optuzenih?! u takvoj situaciji, ili je policajac pouzdani svjedok kojem se poklanja vjera bez iznimke, dok okrivljenici lazu kako bi izbjegli sankcioniranje ili je cijela policija zlocinacka organizacija koja nicim izazvana tereti nevine gradjane, sredine nema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebam li na današnje prvo ročište dovesti nenajavljeno svjedoke, za što nisam mogu li svi?

 

Koliko je svjedoka dovoljno da u svojstvu moje obrane osobno pristupi sudu?

 

Imam pismenu izjavu potpisanu od tri svjedoka u kojoj stoji da sam cijeli dan bio sa njima na području grada Zaprešića, te da su na raspolaganju sudu. Je li to za prvi put dovoljno?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo, da napišem i kako je prošlo.

 

Bilo je vrlo ugodno i očekivano. Doveo sam svjedoka koji je dao iskaz kojim je potvrdio moje navode. Znači; možete slobodno dovesti očevica na ročište u svojstvu obrane, a drago mi je da sam pročitao pogrešan navod kojim me neki " pravni stručnjak" skoro zeznuo ( vidi gore) tek po povratku sa suda.

 

Gorane, nije sud ni pravosuđe mjesto gdje se " u hodu" mijenjaju službeni dokumenti i nalozi. Koliko ti imaš obaveza i prava, toliko ima i druga strana. Bilo bi možda bolje da pravne savjete prepustiš pravnicima i odvjetnicima koji također, nadam se ponekad posjete ovaj forum, jer svojim laičkim izjavama i uputstvima možeš počiniti štetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za sada si samo dao svoj iskaz pa ipak sacekaj da vidis konacni ishod tog postupka i tek onda procjenjuj je li te i tko "zeznuo".

 

btw, onaj koji ti je savjetovao da ne dovodis svog svjedoka vec da njegovo saslusanje predlozis sudu je apsolutno u pravu, to je propisana procedura i bilo bi ti pametnije da si ga poslusao buduci bi tako, ako ne nista dobio, na vremenu.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija