Jump to content

Plaćam tuđi kredit ...


crnka-26

Preporučene objave

... tako više ne ide - hitno molim za pomoć!

Situacija je sljedeća. Jamac sam osobi koja je fiktivno zaposlena u poduzeću svoga supruga, dakle, samo prima plaću a nema dana radnoga staža.:palacdolje: Na žalost, riječ je o neurednom platiši koji je jako dugu plaćao rate kredita sa zakašnjenjem i nakon mnogobrojnih opomena, te je stoga prije nepune godine dana banka odlučila meni sjesti na plaću i cijeli iznos kredita ja plaćam, tako da mi od plaća ostane samo sitniš od kojeg ne mogu prehraniti sebe a kamoli svoju obitelj.

Dužnik mi jako, jako, jako rijetko da samo najmanji postotak rate tako da mi je do ovog trenutku već jako puno dužan. Ja više tako ne mogu, molim, govorim, zovem ali u prazno, jer dužnik jednostavno je navikao na takav stil življenja, a nitko nema sluha za osobe koje su u situaciji u kojoj sam ja. Jednostavno, sa tom osobom se ništa ne može dogovoriti i rješiti, a ja više nemam niti strpljenja a niti mogućnosti ni zdravlja za plaćanje tuđeg luksuza, pa me zanima što mogu napraviti kako bi sigurno riješila ovu svoju situaciju??? Ovako više ne ide, na rubu sam sloma živica! :place: Hvala svima na odgovoru i pomoći!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Vi imate pravo da upozorite pismenim putem gospođu o obvezi da Vam namiri dosadašnji dug u roku od osam dana jer ćete nakon toka podnijeti Kaznenu prijavu za Kazneno djelo prijevare iz čl.224.Krivičnog zakona . Ukoliko se i nakon toga osoba ogluši ,tada napišite kaznenu prijavu za prijevari i istovremeno podnesite odštetni zahtjev.

 

Pozdrav ! :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kaznene prijave za prijevaru ne riješavaju problem.

Proučite Zakon o obveznim odnosima. Tužbom zatražite zabilježbu potraživanja npr. na nekretnini.

Nakon toga lijepo recite toj 'prijateljici'- ok. ja plaćam rate tvog kredita, ali taj stan će na kraju biti moj. Kad 'prijateljica' shvati da ima zabilježbu, drugačije će razmišljati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam puno!!!!

Na žalost ili možda na sreću, kako se gleda, nije riječ o nekretnini već o automobilu. Znači ja bi joj prvo mogla poslati pismenu opomenu, a nakon toga kaznenu prijavu, a paralelno sa time odštetni zahtjev i tužbu za zabilježbu potraživanja na automobilu? Mogu li to sama ili moram angažirati odvjetnika? Budući da mi je financijska situacija više nego očajna! Hvala još jednom!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

1. krivičnu prijavu možete dati u zapisnik u Općinskom državnom odvjetništvu ( tužilaštvo ) i u samoj se prijavi navede iznos koji Vam osoba duguje .

Ako ne želite da Vam tužilaštvo piše prijavu .možete primjer prijave naći na internetu .

 

2.Tužbom pred općinskim sudom u mjestu stanovanja Tužene

potražujete ukupno isplaćena sredstva sa pripadajućom zakonskom zateznom kamatom od dana podnošenja tužbe do povrata cjelokupnog iznosa .

 

Ujedno tražite od Suda da donese privremenu mjeru zabrane raspolaganja pokretninom -automobilom do okončanja spora .

 

 

 

Pozdrav ! :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

starboard je napisao:

Iz iskustva ti govorim, draga moja, dužnik razumije samo "fizičku bol", ako si slaba, unajmi nekoga da tvoja "psihička bol" postane njegov "fizički problem".

Stvar, vjeruj mi, uglavnom radi.

 

Starboard, daj se malo skuliraj!

Nedopustivo je na pravnom portalu savjetovati ljude da fizičkim nasiljem riješavaju probleme !

Osim toga , što kada to primjeni i druga strana?

 

I sam često ovdje savjetujem nekonvencionalna riješenja za probleme, ali ne nasilje.

I vjeruj da kod utjerivanja potraživanja često i prijetnja zabilježbe potraživanja na npr. nekretnini dužnika (kada to okolnosti dozvoljavaju) dobro riješava problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OK! priznajem da sam pretjerao i da ne treba ni spominjati nasilje, međutim, do nedavno sam imao isti problem, naglašavam "imao" upravo zato jer me dužnik zavlačio dok mu nisam zaprijetio (na žalost, živimo u svijetu koji je nepravedan i nasilan), a pravosuđe i pravo su na strani moćnih i bogatih, pa si onda ovi mogu dozvoliti "finoću" i "prostojnost" - ako se ikada uopće i nađu u takvoj vrsti problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nema potrebe da podižeš krivičnu jer si svojevoljno pristala da budeš jamac i bez obzira što ona vara ,odgovor će biti da nema eleemenata za kriv.prijavu(OSOBNO ISKUSTVO).

u privatnoj parnici sad odmah zatraži povrat novca koji ti duguje do ovog momenta i zatraži zabranu raspolaganja autom...

sastavljanje tužbe 500 kn...rekla si da iako fiktivno ipak ima primanja,dovoljno da podigneš ovrhu..no mislim da si u odnosu na mene u prednosti jer ta ima auto....tu češ polućit uspjeh čim staviš zabranu raspolaganja.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi Zex-u, mislim da sam se u svojoj drugoj poruci ispričao za spominjanje bilo kakvog nasilja.

Zamisli se malo nad svojim formulacijama "već sam te jednom upozorio" i "ukinut ću ti korisnički račun". Ima li tu prizvuka nasilja i politike koje se ne bi posramio ni Centralni komitet KP Kine?.

A tko je doveo strane banke da pljačkaju hrvatske građane, čije mračne tajne ti isti bankari čuvaju, tko omogućuje tim istim bankama da imaju dvostruke kriterije - jedne za svoje građane, a druge za raju tzv. Zapadnog Balkana ili jugoistočne Evrope?

Cilj stranih banaka (u suradnjni sa korumpiranim hrvatskim političarima) je opljačkati hrvatske građane, preoteti im nekretnine, leći im na tekuće prihode, osiromašiti ih i pomoći im da nestanu i izumru.

Ja sam časnik HV, HRVI, višegodišnji sudionik nasilja svih mogućih vrsta i borio sam se, kao i tisuće drugih, u nadi da ću živjeti u normalnoj državi.

Sa nesretnom gospođom samo sam htjeo podijeliti svoje nesretno iskutvo, a ti dragi moj juristu, zajedno sa onima čije interese braniš, možeš otići ravno u pakao - koje je prirodno stanište onih koji ne razlikuju pravo od pravde.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E, moj Mrljavac, kada sam ja 1969. godine kupio prvi strip Maxa Bunkera i Magnusa ti se vjerojatno još nisi ni rodio.

"Legalisom" po glavi, od sebičnog i korumpiranog Broja jedan samo je potvrda mojeg stava, o nasilnoj prirodi tzv. prava u dekadentnoj, bolesnoj, nehumanoj i nekrofilnoj civilizaciji u kojoj živimo.

A, što se tiče formulacije "sebe naziva časnikom HV-a", a to još ima biti i kletva dostojna neke babetine, upućujem te na ISP-a, doznaj moju IP adresu i preko Personalne Uprave MORH-a možeš saznati generalije o meni i moj ratni put, a preko Ministarstva branitelja prirodu moje invalidnosti.

Ništa od vas, vi ste usmjereno obrazovani "juristi" koji nisu sposobni pravnu problematiku sagledati u povijesno-filozofskom i sociološko-psihologijskom kontekstu.

 

Ostajte mi zdravi, veseli i sretni, jer što bi rekao Stendhal za sreću je potrebno imati tri stvari:

- biti sebičan

- biti zdrav

- biti glup

 

Znam što jeste, ali želim vam i da vas zdravlje posluži.

 

PS* Vaš site brišem iz bookmarks-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E, moj Mrljavac, kada sam ja 1969. godine kupio prvi strip Maxa Bunkera i Magnusa ti se vjerojatno još nisi ni rodio.

 

 

Opet si pogriješio glede mojih godina starosti (ja bih bio sretan da nisi). Nadalje, nitko ne želi da napustiš ovaj portal (čak bi nam bilo i drago da ostaneš) jer vidi se iz tvog pisanja da imaš potencijala i iskustva.

 

Međutim, nije lijepo da vrijeđaš uredništvo i moderatore te ukoliko nastaviš tako (kako je već naveo Zex), biti ćeš "kažnjen".

 

Od mene štapom, a od glavnog urednika banom.

 

Tvoje sudjelovanje na ovom forumu-portalu je dobrodošlo, ako je u granicama pristojne komunikacije i u skladu sa pravilima portala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo jedne prispodobe:

Nasruddin je postao kraljev vezir. Jednom, dok je šetao palačom, opazi kraljevskog sokola. Nasruddin nikada prije nije vidio takva goluba. Uzeo je zato škare i podrezao sokolu kandže, krila i kljun.

Sad izgledaš kao pristojna ptica, reče: Očito te je tvoj čuvar zanemario.

 

Iz knjige "Pjev ptice" Anthonya de Mella.

 

Nisam, baš toliki mrgud: još ste mi u favorites-ima.

Samo, ne zaboravimo, sve je više očajnih ljudi oko nas, među nama i sa nama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija