Jump to content

Jadransko osiguranje-isplata štete


Luce2508

Preporučene objave

pozdrav! slučaj je ovakav..

prije 3 mjeseca brat mi je imao prometnu nesreću sa mojim osobnim automobilom,za prometnu nesreću okrivljena je druga strana(prema policijskom zapisniku) tj.vozač koji je bratu izletio sa sporedne ulice(znak stop). međutim bratu su vadili krv i pronašli koncentraciju opijata, nakon informiranja o tome saznala sam da nije bitna njegova koncentracija ičega u krvi jer nije okrivljen za prom.nesreću. da li mi je osig.obavezno isplatiti štetu s police osobe koja je kriva za nesreću,koliko to vremenski traje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 godina kasnije...

Pozdrav svima!

 

Prije par dana sam imao prometnu nezgodu u BiH. Ja sam Hrvat, a on Slovenac. Gdin je 100% kriv, išao je u rikvec sa parkinga i udario u moj lijevu stranu. Policija je pozvana, zapisnik je napravljen. Ja sam u Croatia osiguranju a gdin. u Talia osiguranju u SLO. Budući da se sve to odigralo u BiH moramo potraživati naplatu štete od korespodenta iz BiH a to je Sunce osiguranje. Je li se moglo više zakomplicirati?! :panika:

Sutradan sam otišao u PU u BiH, gdje se desila nezgoda i podigao zapisnik. S tim zapisnikom sam otišao u svoje osiguranje gdje su mi napravili uslužnu procjenu štete (oko 15 000 kn), prikupili su svu potrebnu dokumentaciju i poslali je za Sarajevo u Sunce osiguranje. Još mi se nisu javili.

Mene zanima sljedeće, ima li netko iskustva kako "izvući" puni iznos ukoliko osiguranje ponudi neku mizeriju od isplate i u kojem roku moraju dati ponudu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 godina kasnije...

Bok svima!

Prošle godine u sedmom mjesecu doživio sam saobraćajnu nesreću. Odmah sutradan podnio sam tužbu osiguranju gosp. koji mi je
oštetio auto. Radi se o jadran osig. kod kojih sam i sam osiguran. Odgovorili su mi da nemam pravne osnove da mi se isplati odšteta
zbog vjerovatno policijskog izvješća koje je mene okrivljavalo za prometni udes. Nešto kasnije podnio sam žalbu prekršajnom sudu
i prva rasprava je zakazana početkom dvanaestog mjeseca. U drugom mjesecu ove godine sud je presudio meni u korist oslobađajući
me za krivnju. Presudu sa odmah sutradan odnio u Jadransko osiguranje gdje su mi rekli da će mi se javiti za nekih tjedan dana.

Sad je prošlo već gotovo mjesec dana a nitko mi ništa ne javlja. Ne moram valjda ponovno pisati tužbu.

Molim za savjet što da učinim !


Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija