Jump to content

Prozor prema susjedu


mladen1992

Preporučene objave

Molim vas savjet,ako tko ima ovakav slućaj ili je upoznat sa sličnim.Stara kuća u kojoj živim iz 1936.god,sagrađena je na međi (stari posjed se dijelio na pola)Moj pokojni susjed dozvolio je ugradnju prozora 120x120 cm (ne vidim ništa osim susjedovog zida,niti me zanima).Bilo je to prije 20 godina.Susjed je umro prije 5 godina,a susjeda se počela vrlo čudno ponašati,iz njoj znanih razloga.Moje pitanje glasi - može li me natjerati da zatvorim otvor za prozor.Taj prozor mi je jedini izvor svijetla u dnevni boravak,a susjedi ne smeta,dapače ona kad je mrak,sa svoje gornje terase vidi sve što se događa u mom boravku, meni to ne smeta,u najboljem slučaju može vidjeti stvari koje dugo nije vidjela

Eto,da nebudem previše naporan, molim odgovore

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Vaša susjeda nema pravo tražiti da se zatvori prozor, koji je otvoren prije 20 godina uz suglasnost vlasnika , međutim iz Vašeg posta i izjave " da kroz Vaš prozor vidi stvari koje nije dugo vidjela", da se zaključiti ukoliko se radi, o šetanju gole osobe po vlastitom stanu,

obavljenje spolnog odnosa pred trećim itd., to djelo ne spada u kazneno djelo bludne radnje .

U tim se slučajevima može raditi o prekršaju protiv javnog reda i mira.

Naime svako nedolično ponašanje sa spolnim konotacijama, grubo povrijeđuje stid i moral i naši ga pozitivni propisi sankcioniraju.

Kao što je ranije iznijeto ovo ponašanje , prije bi bilo spolno uznemiravanje, ali ono nije inkriminirano KZ., već predstavlja kršenje javnog reda .

 

Pozdrav ! :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,hvala vam na odgovorima.Nisam u svom postu išao "do spolnog čina" niti me smeta da susjeda praktično može pogledati u "moj tanjur",naime,volim kuhati i u mom tanjuru se mogu vidjeti uglavnom lijepe stvari.

Najviše što može vidjeti , da kad iz kupaone idem u spavaću sobu,da me vidi u donjem rublju,i to je sve.Ponavljam...ona meni ne smeta već me bilo strah da neću morati zatvoriti prozor jer mi je to jedini izvor svjetla u dnevni boravak.

Još jednom hvala vam a portalu Legalis želim još puno godina uspješnosti jer je stvarno vrlo koristan.Bravo za onog koji ga je izmislio

 

Pozdrav svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 godina kasnije...

Postovanje

Ja imam slican problem sa komsijom na kuci koju sam renovirao odnosno kat koji zavrsavam nakon 20 godina i vise zazidao sam prozor na sobi koji je bio velik cirka 120x140 i gledao na moj vrta koji se nalazi iza kuce posto rasporeda sobe i visine do kosog krova taj prozor nemoze bit tu probija sam mali prozor na balkonu cirka 60x80 sa roletnom koji je okrenut prema susjedu kojem je objekt udaljen cirka dva metra ikoji na toj strani nema otvora osim malog zatamljenog prozora od kupatila moje pitanje je dali krsim zakon posto su papiri kuce uredni i dali sam smio napravit takvu izmjenu na kuci bez građevinske.

pozdrav pican

uređeno: od Pican
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Pican je napisao:

dali sam smio napravit takvu izmjenu na kuci bez građevinske.

Bez građevinske dozvole da, ali vam je za to bio potreban glavni projekt.

, Pican je napisao:

pitanje je dali krsim zakon

Odredbe za provođenje prostornog plana vrlo vjerovatno pošto ste naveli da je udaljenost cca 2 m od susjedne građevine te je za pretpostaviti da je od međe bar tolika ili manja a prostorni planovi ne dozvoljavaju gradnju otvora na udaljenosti manjoj od 3 m od međe. Mogli ste eventualno staviti staklenu opeku ili neprpzirno i nepomično staklo 60x60 jer se to ne smatra otvorima. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija