Jump to content

Dvojno državljanstvo


malavelika

Preporučene objave

Zanima me da li imam pravo na stjecanje hrvatskog drzavljanstva, s obzirom da sam rodena u Republici Hrvatskoj i tamo zivjela 19 godina.Sada zivim u BiH i , nekoliko godina sam bila bez ikakvog drzavljanstva dok nisam stekla pravo na drzavljanstvo BiH na osnovu toga sto su mi roditelji rodeni u BiH.U Hrvatskoj sam se odjavila u lipnju 1990.god. i tada imala dokumente tadasnje (vazece) Jugoslavije.Medutim, sada kad se obratim u maticni ured kazu mi da nemam pravo na domovnicu,pa vas molim da mi to objasnite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nonamee je napisao:

Mene zanima, kako vam to svima padaju na glavu takve nebuloze? idem popit tabletu neku sad.

Da, naravno da ima zapreka. Policajac smije imati samo jedno državljanstvo, i to državljanstvo zemlje u kojoj je policajac. Pa to piše u Ustavu, majko mila, zar nitko ne čita Ustav?

 

 

:-o:-o:misli::misli: :tuzan: :tuzan: :tuzan: :zao::zao::zao:

 

Poštovana, molim Vas, možete li samo citirati tu odredbu Ustava u kojoj to piše?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Aska, iz vašeg teksta bi proizašlo da u bivšoj SFRJ ni u jednom matičnom uredu niste bili upisani u knjigu državljana, a da ste imali njeno držvljanstvo, što je nemoguće.

Najvjerojatnije u državljanstvo BiH niste primljeni, odnosno niste ga stekli naknadno temeljem državljanstva roditelja, već ste od samog rođenja upisani u knjigu državljana u bivšoj SR BiH (odnosno sastavnici bivše SFRJ) gdje su, kako i sami kažete, bili upisani vaši roditelji. Dakle, osim saveznog državljanstva (SFRJ) imali ste i državljanstvo SR BiH iz kojega se zapravo izvodilo državljanstvo SFRJ.

Ukoliko je tomu tako, državljanstvo RH mogli bi ste steći samo naknadnim primitkom, a onda se morate obratiti MUP-u, a ne matičnom uredu (matični uredi samo vode knjige državljana, ali ne primaju u državljanstvo). Naravno, ukoliko ispunjavate uvjete za primitak u to državljanstvo na bilo koji od propisanih načina (ima ih nekoliko i najbolju informaciju ćete dobiti u neposrednom kontaktu sa službenicima MUP-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Nedavno sam pisala o svom problemu, odnosno o tome kako ne mogu u RHrvatskoj ostvariti svoje pravo na drzavljanstvo iz razloga sto nisam upisana u knjigu drzavljana.Sada zivim u BiH i ovdje takoder nisam imala pravo na drzavljanstvo pa sam naknadno upisana i to 01.02.2005.god. na osnovu toga sto su mi roditelji rođeni u BiH.Međutim, moj matični broj je

.......375015.,pa su mi u Ambasadi RH u Banja Luci rekli da je nemoguce da nisam upisana u knjigu drzavljana u RH po tom broju.To vam kazuje da sam ja nekoliko god. bila bez ikakvog drzavljanstva. Molim vas da mi odgovorite o cemu je rijec.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija