Jump to content

Kako naplatiti dobitak od propale kladionice Žderić


Tisch

Preporučene objave

Firma je propala ili je u tijeku njezino propadanje. Ja sam njihov djelatnik koji nije dobio 3 plaće. Nisu podmireni ni najmovi poslovnica, struja, .... itd. i pitanje je dana kada će se sve ugasiti.. na vama je da idete u potragu u bilo koje poslovnice koje su ostale raditi.. i pokušate dobiti svoje novce. :palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sve je počelo 15.03.kad smo trebali dobiti plaću, ali taj mjesec zbog navodnih puno dobitaka dobili smo plaću 01.04.A onda smo opet trebali dobiti plaću 15.04. ali nismo, i sve do danas nismo dobili ni lipice, jer prokleti Žderić samo laže i maže, a nama ostaje samo da čekamo. Kupovali su vrijeme dva mjeseca pričama za malu djecu, kao bit će sljedeći tjedan, do kraja tjedna, čekamo da prođe vikend, a nikad ništa. Ja i moja kolegica smo isplatile sve dobitke a vama želim puno sreće u potrazi za svojim novcem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo da se uključim u temu ŽDERIĆ.I ja sam na žalost djelatnica "propale" firme.Žao mi je igrača koji ne mogu dobiti svoj dobitak.i nažalost ga neće dobiti niti u kladionicama koje još "rade",jer ni u njima nema novaca.Pa pogledajte si malo na netu da igrači prodaju svoje dobitne listiće,jer znaju da se na drugi način neće naplatiti dug.Naše sudstvo predugo traje za par tisuća kuna,što je u današnje vrijeme večini veliki novac,pogotovo jer si ga dobio na pošten način.Kod žderića je uvijek bio problem što se tiče isplata igračima.Bilo je super kada je igrač uložio po 2000-3000 tisuće kuna,a kada je trebalo isplatiti 10 000- 12 000 ili 15 000 tisuća,tu je nastao problem.Morale smo lagati igračima da trenutno nemamo novaca,da dođu za par dana,pa nekon par dana opet tako... u nedogled.Svaka čast izuzecima (igračima) koju su znali da mi djelatnice nismo krive i da to nije do nas,ali bilo je idiota koji su bili prgavi,bezobrazn,koji te vrijeđaju... LJudi moji,djelatnice da imaju novac,isplatile bi vam,ali... U Zagrebu nećete riješiti ništa,jer svi glavni su u Osijeku,tako da upalite auto i put prema Osijeku.I puno,puno sreće vam želim. :palac::palac::palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav svima ,

Zelim se nadovezati na vasu raspravu vezanu uz kladionice.

Naime , i sama sam djelatnik jedne kladionice u kojoj su

startali problemi poodavno. Place se ne isplacuju unazad 3 i vise mjeseci ,promet opada ,najamnine se ne placaju ,male dobitke isplacujemo u "nastavcima", koeficijenti su sve nizi i nizi , a nama mazu oci da budemo strpljivi i cekamo na neki kredit koji bi nam omogucio isplate placa i "rjesenje" problema.

Usput , odredjeni broj poslovnica vec je zatvoren , ukratko problemi se nizu i nizu , a placa nema , strpljenje izmice kontroli. Vec sam upoznata s tim da se ne isplati ganjati s njima po sudu za nekoliko tisucica kuna , pa se pocinjem baviti mislju da uzmem svoj zaradjeni novac od utrska , pa nek oni mene ganjaju po sudu , ako smatraju da to ima smisla .

Mislim ,ne zelim ispasti bas toliko naivna budala dok su svi ti direktori i direktorcici ipak sebe osigurali .

Zanima me vase misljenje o svemu ovome i kako biste vi eventualno postupili ? Zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najžalosnije je u cijeloj priči koliko će radnika ostati bez posla,još žalosnije je što moraju dolaziti na posao,premda nisu dobili skoro 3 plaće,a ne smiju se naplatiti iz utrška. Dakle rade,prava nemaju nikakva,odnosno zakon ih ne štiti.

Bar vi igrači budite korekni i ne maltretirajte djelatnice,nažalost malo tko zna da se sve preko njihovih leđa slama. u Upravi su vam glavni i odgovorni Snježa i Brna pa se njima obratite za dogovore oko isplate. NAVODNO je Žderić prepisao aute na njih u valu spašavanja vlastite imovine pred prstom pravde,neka prodaju aute i namire sve vas koji niste dobili svoje pošteno osvojene novce. sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

blabla123 je napisao:

znaci mogu zaboraviti na dobitak???

 

Nažalost odgovor je DA... Po mojoj informaciji sve odlazi u propast sa 1.6. a nakon toga firma odlazi u stečaj.I šta onda možeš??? Apsolutno ništa.U kladionicama koje još "rade" ima prometa od 300-500 kn. i kako da se sad isplati dobitak od 1000 kn.Možeš probat,ali... Najžalosnije je što ispada (KAKO PJESMA KAŽE)...UZALUD VAM TRUD IGRAČI !!!!!! :zatvoren::zatvoren::zatvoren::svorc::svorc::svorc:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

:kavica: Ivan Zderic cita jucerasnje novine!!! :smijeh: i puca od smijeha kako je igrace,radnike i poreznu spizdijo...kucu,terene,aute i druge nekretnine je na drage i malo deraze ljude prepisao,jer ako mi nemamo za kruh da se bar njemu nade u ova teska vremena...a onda kad sve padne u zaborav za koju godinu,opet ce stvoriti svoje malo carstvo,nakrasti se novaca od igraca i radnika,moja sucut ljudi!Ovo mi se jos uvijek cini kao nocna mora,a ne stvarnost,pitam se kako ce zaposlenici preziviti,3j....place nisu dali,spucao je na cestu 500 radnika bez imalo griznje ,ma da je bio iskren niko mu nebi zamijerio,al dobit ce te place do petka,ma sigurno do srijede,itd...u nedogled s lazima,dosli smo do 3 miseca,i kako dalje sad?!Odemo li u stecaj necemo nikakve naknade s biroa viditi,place nikad necemo ni dobiti,sretni su oni koji ce naci novi posao.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bozemesacuvaj je napisao:

 

Odemo li u stecaj necemo nikakve naknade s biroa viditi,place nikad necemo ni dobiti,sretni su oni koji ce naci novi posao.

 

Kako misliš odemo li u stečaj, nemamo pravo na biro? Pa imamo, raspitala sam se.. Oni nama moraju vratiti naše dokumente i mi se tada idemo prijaviti na biro... i koliko ja znam imamo pravo na biro.. Da nemamo, nebi tolike cure koje rade čekale da propadnemo, nego bi same dale otkaz... Bilo bi im svejedno čekat ili ostat ako nema naknade s biroa... :-? Šta ne? :-):panika: Ždero Ždero... :zdero:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kolege moje bivse recite mi sto sad da radimo koji korak moramo napravit da bi ostvarili ono sto nas pripada nase place koje smo posteno zaradili i svojim obrazom branili firmu jer vjerovali smo da nas ne lazu al znam jedno da nas bivsi direktor gosp Niko nebi napustio i ostavio ovako rekao je il ce biti kako treba il mene nece biti Niko svaka ti cast

bia si legenda od covika .p.s. ĐANI je bia em što je dobar bio je najljepsi voditelj svih kladionica u Hrvatskoj imam ljepi rijeci puno za mojih godina rada al zasto ovakav rastanak istina svi rastanci su tuzni al da dobijem svoje place bila bih sretna poz svima posebno Splitu NAJLIPSIM CURAMA KOJE SU KRASILE NASE POSLOVNICE

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hmmm,o Niki bi se dalo svašta,otišao je u zadnji trenutak i spasio svoj obraz to je jedino. Malo tko zna da su jako puno poslovnica radile u debelom minusu godinama i da upravo taj Niko koji je bio zadužen za to nije zatvarao te iste poslovnice(što bi svaki normalan čovjek napravio) a vi se pitajte zašto??!!

Isto tako malo tko zna kolike je rashode pravio taj Niko !? Zar smatrate da je normalo da direktorčić troši pola milijuna godišnje i više na sebe i svoje potrebe ???

Curke moje ne zavaravajte se taj Niko je sebe osigurao za pola života ,a njegovo nedjelo nas je dobrim djelom i dovelo do ovoga.

Samo vidim niste iz Osijeka pa niste upučene.

Da nije protjeran (figurativno,smanjena mu je plaća i maknut je sa te funkcije) pa je podvio rep i otišao,bio bi skupa s nama u ovim govnima. Lijep pozdrav svim djleatnicama od još uvijek djelatnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a dobro... lako je sad tako govoriti... ali ne možeš jednog čovjeka okriviti za raspad firme koja broji 500 ljudi... A ako je Niko jedini koji je kriv, znači jedini je koji je nešto i radio..i znači nije mogao to sve sam.. barem meni tako izgleda..

Nemoj misliti da ga ja branim, to ne nikako, niti znam koliko je trošio i da li se je osigurao za cijeli život ili još 3 života... to me se uopće niti ne tiče... Ma bitno je da se mi svi ostali koji još radimo nekako izvučemo... i pronađemo druge poslove... i što prije zaboravimo ovu katastrofu... :neznam:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

lolly nitko nije rekao da je Niko KRIV ZA SVE,napisano je da je dobrim djelom kriv. nije jedini koji si je osigurao egzistenciju za tri života,naravno bilo ih je.

Svrha mog komentara je bila ukazati da je djelomično kriv i da je ostao bio bi u istom sosu kao i svi. Ništa bolje ne bi firma poslovala,jer su godinama odlazile pare u vjetar,odnosno na poslovnice koje nisu zarađivale a bile su otvorene.

Da nije bilo takvih poslovnica,Nikine megalomanske rastrošnosti sigurno da bi sad bilo puno više love.

U zabludi si ako misliš da bi ti Niko pomogao u ovakoj situaciji.

A u biti kriv je sam Žderić što je dozvolio da ga potkradaju,nije kontrolirao,varali su ga i lagali i zato je takva situacija.

A kad već tako držiš stranu Niki pa šta te ne zaposli u Fortuni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i još nešto jasno da nije mogao sam raditi toliki posao,ali ON JE ŽELIO SAM,opet te pitam zašto??? Odgovaralo mu je tako,nije htio ni čuti da ima pomočnika. ma uzalud je objašnjavati,nebitno uopće.

Učlani se u sindikat,pristupnicu imaš pod obavijesti ili uzmi od nekaoga i nadaj se kao i svi zaposlenici te firme.

ili na facebooku posjeti temu firma d.O.o.

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gle nemoj se ti odmah ljutit.. Sve sam ja to vidjela i pročitala... vidjela sam tu grupu firmu doo, nisam se pridružila jer nisam na facebooku ali sve sam pročitala. Učlanila sam se u sindikat.. i sve što je trebalo..

 

Samo ti hoću reći da ga ja ne poznajem tako dobro kao ti, i nisam mogla, kao ni ostalih 400-500 cura (ili koliko već), vidjeti stvari koje si ti vidio... jer nisam bila tamo. Ja samo gledam na to kako me je jednom Niko zaposlio i pomogao mi, i nikad nije bio loš prema meni...i uvijek smo o svemu mogli popričat i mislim da su sve cure imale takav odnos s njim.. Uvijek korektan. I kako trenutno stvari stoje, trebao bi me uskoro ponovno zaposliti pa prema tome ja nikako ne mogu imati loše mišljenje o tom čovjeku.

 

A sad te priče da je potkradao Žderića... i naravno sve one priče da je imao svaku curu koju je poželio, i da su se palile na njega .... ono ...sorry al nekak mi je to teško za povjerovat... :jok:

 

Pozdrav :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uopće se ne ljutim i ne osuđujem niti jednu curu koja ima dobro mišljenje o njemu,samo pokušavam otvoriti oči onima koji ga smatraju jako,jako dobrim. naštetio nam je svima indirektno i to se treba znati.

međusobni odnosi tebe i njega ili bilo koje druge cure nisu upitni. ali neka se zna da je bilo i onih prema kojima i nije baš bio korektan.

ne radi se samo o tome koje je on povalio,jasno koja mu je dala neka ju je.

ne bi se kladio da te bar pokušao poljubiti??

zar je to normalno za jednog direktora??

zar je normalno da čovjek srednjih godina dira i ljubi cure koju mu kćerke mogu biti i pazi u kojim okolnostima,on koji je na neki način poslodavc i djevojke koja je došla na razgovor ili ju je zaposlio. a ne moram ni pričati da su mnoge od tih bile u vezi,dakle imaju dečka pa čak i muža.

ali ok ti si ga upoznala u drugačijim okolnostima,mi smo se ovdje svašta naslušali i nagledali,ali i bolje da ne znaš.

Eto nadam se da će ti pomoći i zaposliti te,možda se iskupi sada dobrim djelima.

sretno od djelatnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je tako, onda je to stvarno ružno od njega... i očito ga ja nisam upoznala u pravom svjetlu. Znači ta njegova ljubaznost bi se mogla protumačiti i kao način da curu odvede u krevet... fuj... :rigoleto: Lagano sam sad i razočarana... Dobro, da... U pravu si, jer jednim dijelom mora tu bit nečega... kad bolje promislim nebi se toliko o tome pričalo ako bar nešto od toga nije bilo istinito.. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nadam se da sam ti malo otvorio oči ,što nije razlog da ne prihvatiš posao kod njega. ali iznervirao sam se čitajući da ga hvale,dakako da ima stvari koje su hvale vrijedne.ali kad se sve zbroji nije to ni približno onakvom čovjeku kakav bi on trebao biti na funkciji direktora.

iskreno mislim da je samo sramotio firmu svojim ponašanjem.

 

tebi puno sreće u poslu,ne daj se drpati,vatariti ili bilo što drugo.

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Cure moje... Firma :zatvoren: ,Žderić nam se :smijeh: dok mi jadne ne znamo šta ćemo od :place: .Ostale bez posla,ostale bez :svorc:.Pitam se??? Pa zar smo toliko :tupan:.Šta smo čekale do sada??? Zar smo mislili da će se nešto promjeniti???Sjetite se NIKE (otp. prije 2 god.) kada je govorio o povećanju plaća."IDE PLAĆA GORE OD DRUGOG MJESECA...) i tako iz mjeseca u mjesec.Da,ide samo kome? Svi znamo da je plaća bila 2 600 kn.(večini),a ostale cure??? Već tu smo trebale :psuje: ,a mi smo se :predaja:.Sve smo radile isti posao i za sve su bila ista :pravila: .Radile smo jedna protiv druge,jedna drugu smo drukale,umjesto da smo se držali :zivili: i kad smo mogli da smo išli u štrajk.Ne znam za ostatak Hrvatske,ali u ZG.se pričalo o tome.I bilo nas je oko 20 (na žalost)koje su bile za to.Ostale su se :jok: da ne bi dobile otkaz ak se dođe do štrajka. Baš smo :tikvan::tikvan::tikvan: .Šta nas je uopće vezalo za taj posao???Radni vikendi,svaki državni praznici, :kavica: :laze: :svorc: i :sklanjaj: od pljačkaša.Ili to što smo "radile" čak 5 sati dnevno. Zbilja se možemo :bang: od jada.Same smo si krive... Žderić ima :petpara: ,samo ne na poslovnom računu. A najlakše je otić u stečaj,i svi znamo šta to znači. Da svoju lovu nećemo vidjet,i sad nam preostaje da se :moli: Bogu da na sljedećem poslu ne naletimo na takvog :fajter: .Kad nam država "ne može" pomoć,ko onda može??? :neznam::zbunj:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

housewife... totalno si u pravu... ali vi niste jedine u Zg koje ste htjele štrajkat... bilo nas je još... Ima jedna cura koja je htjela tako nešto napraviti, počela je sazivati ostale cure, dogovarati da se još tada da se učlanimo u sindikat... i pogađaš, što joj se dogodilo???I tada su nam u vrlo kratkom roku blokirali pozive među poslovnicama... tako da nismo mogle ništa... Jadno totalno jadno... To me je jako ljutilo...jer kad god je trebalo naći zamjenu, dogovorit smjene ići po novce ili nešto slično... morale smo zvati sa svojih mobitela i trošiti svoje kune... a ako takneš onaj fiksni... dobiješ zapisnik skidaju ti od plaće itd. itd.. vjerujem da nas je bilo dosta u takvoj situaciji.. Ma istina, puno toga što se samog poslovanja tiče, nije valjalo... Ali sada ionako nema smisla o tome.. jer povratka nema... Nadam se da ćeš i ti sve ostale cure (i dečki u OS naravno) naći uskoro drugi posao...

 

Uvijek sam mislila da ću se naposljetku maknuti na neko bolje radno mjesto, a nikad ni u najgoroj noćnoj mori nisam mislila da ću svoje 4 godine rada okončati na ovakav način... I šta sad? Sjedi i :place: i utopi tugu u :cuga: ILI Glava gore... i nada u bolje sutra :idemo:

 

Eh dragi moji kolege i kolegice, uskoro nažalost bivši.. da smo barem prije svi stupili u kontakt, osnovali grupu, ušli u sindikat ... pobunili se... možda bi stvari bile drugačije..... ali na kraju to ipak nikad nećemo saznati...

:palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovaj što pluje po niki koji je jedini nešto valjao u ovoj firmi, je očito slavni brna odnosno gosp.branko koji ga je zamjenio, a do nedavno je pregledavao storno i isplatne listiće i onda nam on postane šef, a u osijeku zatuče curu iz mjenjačnice telefonom i naravno ždera plati da ga se ne tuži.da je niko takav nebi radio u fortuni i to je čovjek koji nije dozvolio da nam plaća kasni i sad ste se našli pljuvat.i da ima kćer i nije oženjen godinama i mislim da zaslužuje malo više poštovanja, jer nam vadi dupe iz nezaposlenosti, a to mu nije dužnost.a ždera propada jer je nesposoban i postavlja takve ljude na pozicije. i savjetujem svim curama da si uzmu plaću iz blagajne ako imaju, jer se pitam na koji će me to on sud dat.ttoliko od mene i želim sreću svim djelatnicama u pronalaženju posla

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ah famozni Brna.... to sam si mogla i misliti... kažeš da je zatukao curu telefonom??? Pa kako? Šta mu bi?

 

Ja osobno ne znam više što bi mislila... toliko različitih mišljenja... Neki hvale Niku, neki ga pljuju... Ma nije ni bitno... ali ovaj koji ga pljuje na ovom forumu najviše... mora da je "okrenuo" N i njegovu ženu.... :smijeh::-D:-D:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija