Jump to content

Ugovor o radu na 5 god


Betty

Preporučene objave

Na temelju cega poslodavac moze sa zaposlenikom sklopiti Ugovor na određeno na 5 godina?

Radi se o privatnoj firmi u kojoj se sve inace prikazuje, sve je sluzbeno i sve stima, pa me malo cudi takav ugovor.

Mislim da nema nikakvog kolektivnog ugovora nego samo statut-pravilnik firme. Moze li i na njemu biti utemeljeno sklapanje Ugovora o radu na određeno vrijeme od 5 godina? :-?:-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako da može. Radila sam 5 godina, a neke kolege i 7 godina na određeno vrijeme. Radi se o državnoj službi, dakle nije riječ o privatniku. Svako pitanje o tome kada ćemo biti primljeni na neodređeno vrijeme bilo je: ako vam ne odgovara, a vi uzmite radnu knjižicu i idite na Zavod za zapošljavanje, dakle, puno njih bi bilo zadovoljno samo da rade. Dočekali smo i taj dan, zahvaljujući osobi koja je imala sluha i pameti da shvati naš problem. Svaka "čast" sindikatu odnosno osobama u sindikatu koje imaju debeli obraz i koji nisu ništa učinili da se taj problem riješi, već samo čuvaju svoje pozicije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim osobu koja je napisala SVAKAKO DA MOŽE, da me prosvijetli, odnosno da se pozove na članak zakona o radu koji govori o tome (osim onog kojeg sam gore naveo pod anonimno)

 

Jedno je ono što se radi, a drugo je ono što je propisom uređeno, i kakve pravne posljedice ima tako sklopljen ugovor (vidi sudsku praksu) a treće je što laik misli da se može.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o privatnoj firmi- trgovačko društvo d.O.o., više od 20 zaposlenih, nije privremena zamjena nekog zaposlenika, nema kolektivnog ugovora samo pravilnik-statut firme, ali mozda je ugovor sklopljen na tako dugo na temelju onog "ako je zakonom određeno nesto drugo", kojim zakonom (o radu, valjda?) i sto bi to moglo biti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne bi se smjelo te bi se trebalo smatrati da je zaključen ugovor na neodređeno ali nema sankcije protiv poslodavca osim što on svjesno čini prekršaj. u slučaju da vam se svake tri god promjeni radno mjesto ili NAZIV radnog mjesta može se svaki put sklopiti novi ugovor na neodređeno!!!

državni inspektorat izlazi na teren u inspekciju i na temelju anonimne prijave 8-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija