Jump to content

Čudna presuda


radoslav1916

Preporučene objave

Molim pomoć

naime, susjed je ustvrdio da je moj komad zemlje koja graniči sa njegovom (iako je još sve u vlasništvu njegova pok.oca, dakle nije još ni zakoniti vlasnik svoje zemlje),zapravo njegovo vlasništvo. Prijetio se fizički ali i političkom moći svoga sina (glasnogovornik u dva mandata ministra Primorca, a danas načelnik za unutarnje i opće poslove u istom ministarstvu-ma što to značilo).Tužio je na općinski sud u Splitu, kaže nema dokumenata ali zato ima svjedoke. Jedan od svjedoka je moja teta koja je također samnom u sporu, a tiče se ostavštine moga pok. djeda. Dakle,

ona izjavljuje da je moja pok.majka zamijenila sa dotičnim ovu zemlju za komadić njegove jer nije mogla sagraditi kuću.

Najgore od svega je što je moja kuća od 130m,napravljena i useljena 1957.godine na zemlji od 590m, a zamjena se zaista dogodila 1978.ali između mog pok.oca i njegova brata (zemlja za zemlju). Kad bi i bilo tako kako oni tvrde, kako je moja majka mogla zamijeniti zemlju 20 godina prije nego je postala vlasnica iste? Međutim, unatoč dokumentima koji sve to potvrđuju, sutkinja uzima u obzir samo ovu lažnu izjavu i zemlju predaje tužitelju. Tako sam ja na pravdi Boga,poštenoga sudstva, politike i ovakve države kakvu imamo ostala bez zemlje svoga oca. Žalila sam se na Županijski sud, ali sumnjam u isti ishod.Može li se ovaj tužitelj nekako pozvati na odgovornost, s obzirom na to da je svjedoke istruirao da lažno svjedoče, a i na tome što je znao da zemlja nije i ne može biti njegova, nego je samo njegova bila maslina(običajno pravo)na tuđoj zemlji.Tu se nikako ne bi moglo govoriti o dosjelosti, kako kaže sutkinja i poziva se na čl.159 čl.3 Zakona o vlasništvu.

Ako bi mi netko mogao dati neki savjet što da učinim da se ova farsa zaustavi, bila bih do groba zahvalna.

:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija