Jump to content

ulaganje u stan


lear

Preporučene objave

Molim savijet JAKO MI JE VAŽNO: Ako sam uložila veliku sumu novaca u uređenje stana koji je vlasništvo supruga (NE bračna stečevina), da li postoji neki način da kod diobe tog stana, nakon suprugove smrti, moj udio bude veći od ostalih nasljednika koji nisu ništa ulagali? Kako bi to mogli osigurati? Da li bi bilo dovoljno da suprug sada napiše neku izjavu ili potvrdu da sam ja uložila toliko i toliko novaca, ima li to ikakvu pravnu vrijednost? Da li to treba ovjeriti, ili što...?

I drugo pitanje: Ako neki stan naslijeđuje npr. 4 nasljednika i troje od njih odluči taj stan prodati kako bi podijelili novac, a četvrti to iz objesti ne želi, da li on može odgađati tu prodaju i što je u tom slučaju s pravima ostalih nasljednika? Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nitko mi nije odgovorio, molim ljubazno, jako mi je važno, barem na ovo prvo pitanje: Dakle, uložila sam mnogo novca u adaptaciju suprugovog stana. U slučaju da mi surpug sada napiše i ovjeri izjavu da sam mu dala taj novac za uređenje stana,da li bi time osigurala pravo na veći dio stana jednog dana ako dođe do podjele između mene i ostala dva nasljednika prvog nasljednog reda? Da li ima smisla pisati takvu potvrdu i ima li ona kakvu pravnu težinu i utjecaj na dijeljenje naslijeđenog stana? Još jednom molim odgovor i zahvaljujem unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U vašem slučaju radi se klasičnom slučaju ulaganja u tuđu imovinu, što ste vi znali. Takovim ulaganjem ne stječu se stvarna prava (suvlasništvo) već samo obligaciono pravo, pravo tražiti povrat uloženoga.

Ako je vaš suprug suglasan sačinite ugovor o doživotnom uzdržavanju i sve je vaše, jasno, nakon smtri supruga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija