Jump to content

povrat nasljedstva


anonimno

Preporučene objave

Nas dva punoljetna brata smo nakon majčine smrti odrekli se nasljedstva u korist oca. Nedugo zatim saznajemo o njegovom izuzetno nemoralnom ponašanju i prekidamo kontakte s njim.

Nasljedstvo se sastojalo od kuće koja je sagrađena na zemlji koju je djed(očev otac) poklonio ocu i majci za gradnju kuće.

Vrlo brzo nakon majčine smrti otac počjinje živjeti sa drugom ženom i njezinim sinom u spomenutoj kući.

Zanima nas kakve su šanse da nakon očeve smrti povratimo nasljedsto. Odnosno, može li on pokloniti ili oporučno ostaviti kuću ženi sa kojom sada živi?

Hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imovina koje ste se odrekli u korist oca njegovo je vlasništvo i on može raditi s njom što ga je volja. Dakle, može je darovati ženi s kojom živi ili može je oporučno njoj ostaviti. Vi tada imate mogućnost ili pobijati ugovor o darovanju, ili tražiti nužni dio u slučaju oporučnog raspolaganja (i oporuka se može pobijati). Ali ako ništa od toga ne napravi, zakonski nasljednici ste vas dvojica sinova, i eventualno ta žena ukoliko bude s njom živio dulje od 3 godine zajedno ili kraće ako imaju zajedničko dijete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija