Jump to content

Dragi strikan


alo

Preporučene objave

Iz pokojne bake provedena je ostavina 98.g te smo nasljednici ja i "dragi" stric u određenim omjerima udjela.

Obzirom da ne znam točno što sam nasljedio pogledao sam u gruntovnicu, kad tamo imam šta i vidjeti u zk ulošku postoji teret ovrha od strane porezne uprave koja tereti strica.(kako nismo u nikakvim odnosima pretpostavljam da je to porez od obrta koji striko ima i koji inače dobro posluje)Apartmane je prebacio na suprugu, a porez od obrta očito je odlučio rješiti ovrhom na imovinu koju zajednički djelimo.Ima li nade da se ja ikako izvučem ili ću ostati bez ičega ni kriv ni dužan?

 

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemate se razloga brinuti za svoju imovinu. Zabilježba ovrhe tereti samo suvlasnički dio vašeg "dragog strica". Ako ne plati dug, porezna uprava pokušat će se namiriti iz prodaje njegovog suvlasničkog dijela, a vaš će suvlasnički dio ostati netaknut.

Vašim suvlasničkim dijelom možete nesmetano raspolagati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

"Ako ne plati dug, porezna uprava pokušat će se namiriti iz prodaje njegovog suvlasničkog dijela, a vaš će suvlasnički dio ostati netaknut"

 

U razgovoru s jednom odvjetnicom za moj slučaj rekla je da kad dođe do ovrhe sve ide na bubanj, iplata ide svakom vlasniku u pripadajućem omjeru kojeg ima u vlasništvu.

Ako je stvarno tako postoj li način da ja osporim prodaju odnosno zadržim svoj dio?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

alo je napisao:

Dali će se porezna uprava kod ovrhe namiriti samo iz njegovog dijela ili će sve na bubanj pa će se prodano podijeliti u pripadajućim omjerima?

Inače bi želio zadržati svoj dio, ne želim ga prodati.

Porezna uprava, ili drugi vjerovnik ne može prodavati vaš dio. Ako 'strikanov' dio promijeni vlasnika, ostajete suvlasnik sa kupcem.

Ako se nekretnina ne može podijeliti na idealne dijelove (etažiranje), onda jedan od suvlasnika može zatražiti razvrgnuće suvlasništva isplatom vrijednosti ili prodajom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija