Jump to content
Sign in to follow this  
aranea

hipotekarni stambeni kredit

Preporučene objave

Vjerojatno će post biti dug, ali evo da objasnim što detaljnije. Ja sam štedila 5 godina... sitno...nekih 25€ mjesečno. S obzirom da kuća u kojoj živim nema riješene dozvole (to je u procesu), dobili smo prijedlog od banke da stambenu štednju prenesem na muža...u braku smo mjesec dana i nije se još prijavio na novu adresu. Također smo promijenili sporu štednju u brzu, uplatili još neke novce kako bi podigli veći kredit. Trenutna mogućnost dizanja kredita iznosi 12000 €. Trebala nam je hipoteka na nekretninu i to smo sredili. Stan roditelja mm je prenesen na njega. I iz tog razloga je još uvijek prijavljen na staroj adresi. Meni je jasno da mi moramo opravdati tih 12000 €, no međutim tek sam danas pročitala da imamo pravo na povrat poreza od uplačenih kamata za stambeni kredit. I da svake godine koliko uplačujemo kredit možemo tražiti povrat.

Mene zanima, ukoliko mm promijeni adresu stanovanja...a sigurno hoće, možemo li ipak tražiti povrat poreza od uplačenih kamata?

Također, s obzirom da je izdavanje dozvole u tijeku, hipoteka će za nekoliko godina biti prebaćena sa stana na kuću koju upravo gradimo. Hoćemo li tada moći tražiti povrat poreza bez obzira što je sve napravljeno nekoliko godina ranije i što u trenu gradnje kuća nije imala dozvolu?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

nema nikakvog povrata poreza .

za plaćene kamate od stambenog kredita(ako kreditom gradite kuću u kojoj namjeravate živjeti i imati prijavljeno prebivalište)koje se plaćaju za tekuću godinu i za što od banke dobijete potvrdu prije podnošenja porezne prijave, samo povečavate neoporezivi iznos od vašeg prihoda.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  

  • Online korisnici

    No members to show×