Jump to content

NAPLATA ŠTETE


anonimno

Preporučene objave

30.09.2005. IMAO SAM PROMETNU NEZGODU,TIP KOJI MI JE IŠAO U SUSRET OTKINUO MI JE RETROVIZOR I POBJEGAO.

POŠTO JA IMAM RELATIVNO NOVI AUTOMOBIL 2004.g

JA SAM ZAPISAO NJEGOVU REGISTRACIJU I ZVAO POLICIJU,KADA JE POLICIJA DOŠLA NAPRAVILA JE OČEVID.

NAKON OČEVIDA SAM DOBIO INFORMACIJU DA PO BROJU TABLICE MOGU SAZNATI U KOJEM JE OSIGURANJU ISTI TE NAPRAVITI PROCIJENU KOD NJEGOVOG PROCIJENITELJA ŠTO SAM I UČINIO ISTOG DANA.

KOAD NAKNADNE PROCIJENE UTVRĐENO JE DA MI JE OŠTEČENO LJEVO BOČNO STAKLO,ZADNJA LJEVA KVAKA I PREDNJI VOZAČEV RETROVIZOR.

sada dolazi ono zanimljivo!!!!

U OSIGURANJU NJEGOVOM SU MI REKLI DA KADA BUDE GOTOV ZAPISNIK MOGU DOĆI I NAPLATITI ŠTETU,MEĐUTIM KADA SAM SE JA POJAVIO SA ZAPISNIKOM ONI SU REKLI DA MI NE MOGU ISPLATITI ŠTETU JER NEMAJU SKICU PREKRŠAJNOG SUDA!?

DA LI MI NETKO MOŽE OBJASNITI STAV OSIGURAVAJUĆE KOĆE,JA OSOBNO MISLIM DA ME VUKU ZA NOS!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da Vas zaista vuku za nos. Postavite odštetni zahtjev prema osiguravatelju, priložite zapisnik o očevidu i pridajuće račune, u zahtjevu navedite rok za obradu i likvidaciju štete, te ukoliko Vam isti ne isplati štetu u zadanom roku savjetujem Vam da potražite stručnu pomoć (predajte predmet odvjetniku)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj odvjetnički ured se bavi dosta time, p ati to otprilik eide ovako. Ako osiguranju nije dovoljna tvoja prijava štete, radi likvidacije iste, temeljem zapisnika o očevidu, potrebno je da pribaviš od policije zahjev za pokretanje prekršajnog postupka portiv štetenika (onog koji te udario), ali to ćeš vjerojatno morati preko nekog odvjetničkog ureda... Taj zahtjev ili eventualno prekršajno rješenje su temelj utvrđenja njegove odgovornosti za nastanak štetnoig događaja. Lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom na to da je građanskopravna odgovornost šira od kaznenopravne, odnosno prekršajne iz vlastitog iskustva pišem da za pravovaljani odštetni zahtjev nije potrebno dokazivati krivnju, ona je vidljiva iz zapisnika o očevidu, odnosno iz službene zabilješke policije, a u eventualnom parničnom postupku sud može to pitanje rješiti kao prethodno pitanje, odnosno može izvršiti uvid u postupak koji se vodi ili koji se vodio zbog donošenja svoje meritorne odluke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako je situacija čista i ako je policija dobro obavila posao, dovoljan je zapisnik o očevidu, ukoliko to nije slučaj, traže zahtjev, a ako to nije dovoljno, prvo pravomoćno prekršajno rješenje pa tek onda parnica. I skicu i zahtjev prekršajni sudovi bez ograničenja mogu dati oštećeniku temeljem čl. 119. ZP-a, nema potrebe za odvjetnikom, dovoljna je pristojba od 20 kuna koju neki sudovi ni ne traže

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija