Jump to content

opoziv uvjetne presude


dinosaur

Preporučene objave

Molim pomoc, sredinom mjeseca imam zakazano u svrhu opoziva uvjetne osude vezano za neplacanje alimentacije.

S obzirom da sam tijekomproteklog razdoblja uplacivao dio alimentacije(koliko sam mogao) te da posjedujem dokaze da mi privatni biznis je u gubitku, te da sam se razbolio i da idem na invelidsku komisiju u slijedecem razdoblju, da li mogu ocekivati da ce sud to uzeti u obzir te prolongirati vrijeme u kojem moram isplatiti zaostatke za alimentaciju. Moram reci da od toga ne zelim bjezati i da zelim ispuniti svoju obvezu, no, jednostavno nisam bio u mogucnosti to rjesavati. Dugogodisnja nezaposlenost, nerjeseno stambeno pitanje (jer sam sav imetak ostavio zeni i djeci) me dovelo u ovakvu pat poziciju.

Molim savjet onih koji imaju iskustva ili saznanja o tome, da mi odgovore. Da li ce me sud sad staviti u 'gajbu' ili ce razmotriti ove cinjenice i odrediti novi datum datum (slijedecih godinu dana npr.)

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne bojte se jer po našem zakonu nikaa nećete dobiti zatvorsku osudu. Vjerojatno vam nije odredjen fantomski dvostruki uvjet, pastoga, nema šanse da vas zaključaju. Inače su i suci naklonjeni neplatišama alimentacije, pa prema tome nema straha.

Npr. mome bivšem već 16 godina ovo naše famozno pravosudje ne može stati na rep.

Šaljite ispričnice da ste bolesni, potvrde da ste siromašni i slično .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

postupak opoziva se pokreće na prijedlog oštećenika (u pravilu) ili ovlaštenog tužitelja (DO)

postupak se provodi zbog neispunjenja dopunskog uvjeta (za kojeg ste pitali što je), to je ona obveza koju ste trebali ispuniti a koja vam je naložena presudom

provode se izvidi, utvrđuju sve činjenice i okolnosti koje su od koristi za donošenje odluke da li će sud opozvati uvjetnu osudu ili ne

moguće odluke su: opoziv uvjetne i izvršenje kazne zatvora, određivanje novoga roka za ispunjenje obveze, zamijena te obveze nekom drugom, ili oslobođenje obveze..

sve ovo što ste naveli recite na sudu kada vas pozovu i dokumentirajte..

kakva će odluka biti to ja ne znam...a ni sud dok ne vidi s čime aspolaže...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pojednostavljeno do najveće moguće mjere na primjeru alimentacije. Ukoliko ste u ranijoj presudi zbog neplaćanja alimentacije uvjetno osuđeni uz dodatni uvjet (to je taj uvjet) da neisplaćene obroke alimentacije platite u određenom roku, a to ne učinite, sud je ovlašten u postupku opoziva uvjetne osude (što je opisala Xsara) opozvati uvjetnu osudu i zamijeniti je ranije dosuđenom kaznom zatvora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Oni vam VJEČNO mogu presudjivati uvjetnu osudu. I ako ne napišu u presudi izričito i ne navedu taj uvjet, onda vas nikada ne mogu ni smjestiti u pržun. Tako postoje slučajevi da do 18 godine djeteta sudac je triput za redom donio indentiču presudu po kojoj je okr. kriv za učin kaznenog djela zbog ne izvršavanja uzdržavanja djeteta, ali je gle čuda, slučajno tripu zaboravio napisati taj glupavi uvjet, pa je gle čuva, triput za redom tobože osudjen ... Nema tu nikakve osude. To da nije tužno bilo bi smiješno. Ovaj zakon pisao je ženomrzac tako da uz malo sreće nećete nikad u zatvor kao ni moj bivši . To mu je omogućila sudkinja i njegove štele po sudu koje su bile više nego očite. Ali njihova visočanstva sudska - ti Boga . oni su nedodirljivi, ne smiješ im se ni obratiti, oni su bogovi na zemlji.

Za njih nema suda. Bar ne na zemlji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija