Jump to content

dioba vlasništva


davori

Preporučene objave

Moglo bi ovako:

 

________________ , iz ________________ , po zastupniku ______________ (u daljnjem tekstu: darovatelj) i

 

________________ , iz ________________ , po zastupniku ______________ (u daljnjem tekstu: daroprimatelj) zaključili su

 

 

UGOVOR O DAROVANJU

ZEMLJIŠTA I ZGRADE

sa predajom u neposredan posjed daroprimatelja

 

 

I. Ugovorne strane suglasno utvrđuju da darovatelj daruje a daroprimatelj sa zahvalnošću prima u dar čest. zemlje broj __________ , Z.U. __________ , K.O. __________ , oznaka zemljišta __________ , površina __________ m2 (kat. čest. broj __________ , naziv kat. čest. __________ , katastarska kultura __________ , površina __________ m2) i pripadajuću zgradu (ako nije provedeno pravno sjedinjenje zemljišta i zgrade u jedno z.k. tijelo dodati i čest. zgr. __________ , Z.U. __________ , K.O. __________ , površina __________ m2) koja se sastoji od prizemlja i __________ kata pojedinačne površine __________ m2, te __________ (npr. dogradnje površine __________ m2, prigradnje površine __________ m2, potkrovlja površine __________ m2., podrumskih ili tavanskih prostorija površine __________ m2, sušione površine __________ m2, drvarnice površine __________ m2 i sl.) na adresi __________ u __________ .

 

Ugovorne strane su suglasne da je samovlasništvo nekretnine iz prethodnog stavka darovatelj stekao temeljem __________ (pravnog posla i upisa u zemljišnoj knjizi Općinskog suda u __________ , odluke suda odnosno druge nadležne vlasti, nasljeđivanjem ili na temelju zakona).

 

Ugovorne strane su suglasne da vrijednost predmetne nekretnine iznosi kunsku protuvrijednost od _________ eura (slovima: __________ ) prema prodajnom tečaju za efektivu Hrvatske narodne banke na dan potpisivanja ovog ugovora.

 

II. Darovatelj jamči daroprimatelju da je samovlasnik i samostalni neposredni samoposjednik nekretnine iz točke I. ovog ugovora te da na njoj ne postoji nikakvo pravo trećih osoba koje bi isključilo, umanjilo ili ograničilo pravo vlasništva koje kupcu pripada temeljem zaključenja ovog ugovora.

 

Darovatelj također jamči daroprimatelju da predmetna nekretnina nema nikakvih materijalnih nedostataka.

 

III. Darovatelj svojim potpisom na ovom ugovoru bezuvjetno potvrđuje da je prava (fizička) predaja nekretnine iz točke I. ovog ugovora izvršena njenom predajom u samostalan i neposredan samoposjed daroprimatelja.

 

IV. Ugovorne strane su suglasne da darovatelj može izjavom ovjerenom kod javnog bilježnika jednostrano raskinuti ovaj ugovor naročito u slučaju:

 

- ako daroprimatelj prema njemu pokaže grubu nezahvalnost, pod kojom se razumijevaju svi eventualni postupci daroprimatelja spram darovatelja koji bi podlijegali kaznenoj odgovornosti,

 

- ako darovatelj zapadne u takvo materijalno stanje da nema nužnih sredstava za život ili za uzdržavanje osoba koje je po zakonu dužan uzdržavati, a daroprimatelj ne pokaže spremnost da darovatelju osigura neophodna sredstva.

 

V. Darovatelj bezuvjetno ovlašćuje daroprimatelja da na temelju ovog ugovora u zemljišnim i drugim javnim knjigama ishodi na svoje ime uknjižbu prava vlasništva i promjenu posjedovnog stanja na nekretnini iz točke I. ovog ugovora.

 

VI. Ugovorne strane su suglasne da troškove sastavljanja ovog ugovora, poreznu obvezu i troškove zemljišnoknjižne i katastarske provedbe podmiruje __________ .

 

VII. Ugovorne strane su suglasne da za sve odnose koji nisu uređeni ovim ugovorom vrijede odredbe relevantnih zakona.

 

VIII. Ovaj ugovor zaključen je u osam istovjetnih i jednakovaljanih primjeraka, po dva za potrebe svake ugovorne strane te po jedan primjerak za potrebe javnobilježničke ovjere potpisa darovatelja, razreza porezne obveze i zemljišnoknjižne odnosno katastarske provedbe ugovora.

 

Eventualne izmjene i dopune ovog ugovora smatrati će se pravovaljanima samo ako su sačinjene u pisanom obliku i priznate potpisom ugovornih strana.

 

IX. Ugovorne strane bezuvjetno izjavljuju da ovaj ugovor sadržava i predstavlja njihovu stvarnu volju te ga kao takvog vlastoručno potpisuju.

 

 

 

U __________ , dana __________ g.

 

 

 

darovatelj: daroprimatelj:

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija