Jump to content

Parcelacija zemljišta


anonimno

Preporučene objave

Poštovanje,

Molim Vas za savjet jer nakon čitanja zakona i njihovih objašnjenja još ne mogu donjeti pravi i logični zaključak. Moj otac i njegov brat bi željeli podjeliti nasljeđenu parcelu kako bi utvrdili vlasničke odnose nad istima. Zanima me koja je prava procedura? U Zk o prost. uređ. se kaže da se parcelacija može napraviti samo u skladu sa lokacijskom dozvolom. Da li to znači da se prvo treba tražiti lokacijska dozvola pa tek nakon toga tražiti izlazak geodeta da naprave parcelacijski elaborat ili...?

Jer kako tražiti lokacijsku dozvolu ako se ne planira nikakva gradnja bar narednih 5 do 10g? Što bi u tom slučaju trebao sadržavati zahtjev za lokacijskom? Jel to znači da trebam lažirati idejni projekt i sve ostale dokumente...? Stvarno mi više nije jasno.

 

Stoga bi vam bio uistinu zahvalan ako bi mi mogli pomoći da razjasnim, ovaj po meni besmisleni i nedorađeni zakon. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nakon izmjena i dopuna Zakona o prostornom uređenju 2004. je stanje prema člancima 43a i 43b, te prema stupidnim tumačenjima ministarstva upravo takvo.

Dakle, treba Vam lokacijska dozvola koju nećete konzumirati i slično.

Pri tome ako ne ispunjavate lokacijske uvjete za zahvat koji kao namjeravate ništa od lokacijske, odnosno od parcelacije.

 

Dakle, parcelacija u građ. zoni se dopušta samo u tri slučaja:

1) rješenje o... (za potrebe usklađenja i sločno)

2) lokacijskom dozvolom

3) ako postoji det. plan onda prema njemu....(kratko rečeno).

 

Napomena:

Na seminaru 2004. održanom u Stubičkim toplicama čelni ljudi iz ministarstva nisu znali protumačiti članke 43a i 43b, a kasnije je stigla njihova nebulozna uputa o provođenju ovih članaka (ima je na netu)!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija