Jump to content

Crna lista i nemar banke


Robach

Preporučene objave

Zatržio sam kredit i doznao da sam na crnoj listi!!!!

Ne bih ni znao danisam zatržio taj kredit. Nitko me o tome nije ni obavjestio. Da stvar bude gora nisam ni trbao biti na CRNOJ LISTI. Ovako, prije 3 godine banci usljed smanjenja osobnog dohotka sam u jednom trnutku ostao dužan 1083,00 kuna i to podmirio idući mjesec da bi mi skinuli potom odobreno prekoračenje po tekućem računu što sam podmirio odmah po dobitku osobnog dohotka.Potom su mi napravili novi tekući račun po kojem sam najnormalnije poslovao sve do danas i još uvjek poslujem jer nemam nikakvih dugovanja (inače radi se o PBZ tekućem računu ). Da skratim, kada sam nazvao HUB da vidim zbog čega sam na crnoj listi oni su mi rekli da se moram obratiti svojoj poslovnici u kojoj imam tekući račun i da mi ništa drugo nemogu reći.Otišao sam do banke i pitao sam o čemu se radi rekli su mi da im za to treba otprilike 2 dana da to ispitaju pa će mi se javiti.Kada sam ponovo došao rekli su mi da imam vjerovatno još tekućih računa u drugim bankama kojima sam dužan. Inače imam samo jedan tekući račun koji koristim i to je kod PBZ-a i nijedan drugi. Kada sam im to rekao voditelj poslovnice mi je rekao da im onda treba još koji dan. Međutim ja se nisam dao van dok mi nije ispitao cijeli slučaj preda mnom. I o čemu se radi o grešci službenika banke koji mi se na kraju nije ni ispričao nego mi je dao potvrdu u kojoj piše da nemem nikakvih dugovanja po tekućem računu i da su uputili dopis HUB-u za skidanje sa crne liste sa današnjim datumom ali tek slijedi najgore kredit koji mi je prijeko potreban ne mogu uopće dobiti niti u jednoj banci u Hrvatskoj, jer sam zbog njih na crnoj listi bez raloga i zbog njihove bahatosti, već 20 mjeseci. Ozbiljno mi je narušen kreditni rejting, inače nemam niti jedan kredit niti kakvih opterećenja na plaći a eto ne mogu do kredita. Inače imam kod PBZ-a još i stambenu štednju. Ne znam kako kada sam je ugovarao nisu rekli da sam na crnoj listi. Inače da nisam zatražio kredit idućih 5 ili 10 godina bio bi na crnoj listi još 5 ili 10 godina. Šta da radim molim vas pravni savjet jer mi je njihove nemarnosti preko glave kome da se obratim.

Od PBZ-a nisam nikada dobio nikakvu obavijest, opomenu ili bio što drugo što bi me uopće navelo na pomisao da sam na bilo kakvoj listi.

Uspust se pitam je li ta crna lista uopće zakonita.

Navodim da mi je ocrnjeno moje ime kad sam svrstan na crnu listu, kao i većina ostalih građana koji još nisu ni sjesni da su na crnoj listi, jer vjerujem da ih ima još takvih koji su na listu svrstani sa svim ostalim kriminalcima i krivotvoriteljima, pronevjeriteljima....

Imam li zakonski osnov za podizanje tužbe protiv PBZ jer sam ne samo materijalno, nego i MORALNO oštećen, uvrijeđen ....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija