Jump to content

Preuzimanje tvrke od strane management kompanije


anonimno

Preporučene objave

radi se o preuzimanju tvrtke u slučaju kad vlasnik ostaje isti a mijenja se management.

Do sada sam imao direktorsku funkciju s ugovorom na neodređeno i sa određenim elementima managerskog ugovora.

Plan management kompanije je da mi ponudi novo radno mjesto managera u drugom sektoru tvrtke no ugovor za to tek trebaju ponuditi.

Q 1. Da li je moj ugovor na neodređeno važeći neovisno o promjeni managementa jer se ne mijenja matično ime poduzeća ( dakle u okviru ove firme će se naći još i management kompanija kao poseban sektor). Ne znam još detalje ali pretpostavljam da će nam ta kompanija ponuditi poseban ugovor sa njima i to sigurno na određeno. Ukoliko ne pristanem na to kakve su konsekvence na moje radno mjesto?? Napominjem da imam par mjeseci vremena ispred sebe.

Q2. U HR imaju firmu u kojoj su vlasnici pa je i situacija drugačija- dio radnika ima ugovor preko HR firme (d.d.) a dio (odnosno management u koji bi i ja prešao) ima direktan ugovor sa inozemnom firmom - godina za godinu.

 

Molim vaša iskustva i savjet. Hvala.

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

preneseno:

 

autor: anonimno

postano: 19.01.2006 u 12.01 h

 

copy/paste:

 

Tu ti nitko ne moze pomoci jer da bi ti se pomoglo potrebno je vidjeti (i) tvoj ugovor o radu i (ii) prijedlog novog ugovora.

 

Posebna je prica ono sto se u nasim uvjetima naziva managerski ugovor (ili u tvom slucaju jos gora i gluplja varijanta, "ugovor o radu s elementima managerskog ugovora") jer tu firme obicno natrkeljaju najvise budalastina, pa treba mukotrpnog probijanja da se vidi tko, sto, zasto i kako.

 

Dakle, jedini pravi odgovor je: nadji dobrog odvjetnika i pusti mu da te vodi kroz tu cijelu pricu (a po potrebi i da pregovara tvoj novi ugovor).

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam znao da se ne smiju duplirati pitanja u druge forume.

 

ne, takvo nesto bi bilo bespotrebno trosenje resursa, a eventualni odgovori bi bili porazbacani u dvije razlicite teme/podforuma sto bi ne samo konkretnu temu, vec i cijeli forum cinilo nepreglednim te korisnicima (ukljucivo i vas) otezavalo snalazenje na ovim stranicama.

 

medjutim prihvatljivo je da autor teme, ukoliko nije dobio odgovor, u istoj temi napise jos jedan kraci post (kako ste vi i ucinili) pa time ponovo aktualizira svoj problem. pri ovome molimo za razumni vremenski odmak od originalnog posta do replya, dakle ne svaki drugi dan replyati sam sebi i tako drzati svoju temu na naslovnici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija