Jump to content

tužba zbog prevare


dobravila

Preporučene objave

Nalazim se pred razvodom. Dvije godine sam u braku, muž me varao godinu i pol. Nemamo djece. Primjetila sam to prije godinu dana i već smo pokušavali, al on bi iznova varao.

 

Imam jedno pravno pitanje. On mi ne da sporazumni razvod, ja bih ga tužila. Ali me zanima da li postoji i neka tužba, npr. uvreda časti ( ili kako se već zove, zbog sramote, patnje, tuge, boli, zdravstvenih problema i sl.) , koja bi mi pomogla da ostvarim neka prava. Cijenila bih bilo kakav savjet, hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Vi možete pismeno predložiti sporazumni razvod braka , i

dostaviti sudu u tri primjerka podnesak , a prethodno pokušajte dati suprugu na potpis ..Ukoliko se suprug ne složi s Vašim prijedlogom za sporazumni razvod braka , tada se taj podnesak tretira kao tužba za razvod braka .

Činjenica da nemate zajedničke malodobne djece olakšava sam postupak razvoda .Kao razlog može biti potpuno ne slaganje naravi , nerazumijevanje , preljub i stoga Vi smatrate da je razvod jedini način rješenja problema .

Vi ste uvrijeđeni i kako kažete prevareni ( možda i nije tako ) i tužba za razvo braka ili sporazum su dovoljni , svaka druga tužba bila bi samo izlaganje nepotrebnim troškovima .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam na pomoći. Možda nisam bila jasna pa ću još malo objasnit.

Brine me podjela imovine.Znam da svu imovinu dijelimo. Ako se nećemo moć dogovorit,a nećemo, sve se prodaje i dijeli. Ne želim ništa više od polovice koliko me i pripada, ali želim dobiti pravo da ostanem u stanu i da njega isplatim, a ne da se taj stan prodaje ili da on mene isplaćuje ili šta već. Željela bih nekako dobiti pravo da ostanem u stanu( a suprugu bih isplatila polovicu vrijednosti stana ), a da li to ikako mogu dobiti?

Zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

Sve što je stečeno u braku radom dijeli se 50% svakom . Naslijeđena se dobra ne dijele . Što se stana tiče ako je isti zajednička imovina bračni se drugovi trebaju sporazumijeti u protivnom , tj. ako do sporazuma ne dođe tada se određuje dioba putem suda ( prodaja i dioba novca ,ali ako je stan kupljen kreditom tada se najprije namiruje vjerovnik -banka , jer je kredit vjerojatno osiguran hipotekom na nekretnini . Kako vidite nije se lako niti rastati a niti dijeliti imovinu pogotovo ako je kupljena kreditom .

Odluke koje bi donijeli u navali bijesa bile bi za obojicu vrlo loše , zato sve morate prespavati i kada bijes prođe ocijeniti što Vam je činiti .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija