Jump to content

izvanredni studij


miss

Preporučene objave

Zanima me koja je razlika između izvanrednog studiranja i redovnog, osim što vanredni student nema pravo na x-icu i besplatnu vožnju!?Što je sa zdravstvenim osiguranjem vanrednog studenta ako ne radi?Zašto je vanredni studij jeftiniji od redovnog na plačanje?Da li se može vanrednom studetu dopustiti nakon određenog vremena prebacivanje na redoviti studij uz plačanje i pod kojim uvjetima?Hvala. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve ovisi o kojem se studiju radi, ali kako je pitanje postavljeno na Legalisu, pretpostavit cu da se radi o Pravnom fakultetu.

 

Izvanredni student se zdravstveno osigurava preko Zavoda za zaposljavanje, na koji se obavezno mora prijaviti upravo kako bi ostvario pravo na zdravstveno osiguranje.

Pokaz takoder dobiva kao nezaposlena osoba.

 

U slucaju Pravnog fakulteta, od akademske godine 2008/2009 cijena skolarina je ista za izvanredne i redovne studente, te iznosi 100 kn po upisanom ECTS bodu, plus 300 kn upisnine. Skolarina se placa semestralno, ako se upisuje 30 bodova po semestru, u zimskom semestru iznosi 3300 kn, a u ljetnom 3000. (nesto drugacije na prvoj godini zbog lineralnog placanja)

 

Moguce je prebaciti se sa izvanrednog na redovni studij uz placanje sa prosjekom ocjena iznad 3,5 uz uvjet da niste nijednom pali godinu.

 

Sto se tice studijskih obveza, izvanredni ih imaju nesto manje nego redovni (ali posto na pravu vecina predavanja ionako nije obvezna, prava razlika je mala).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

G. Zoki, ima zdravstveno osiguranje ako ne radi, treba se prijaviti na zavod za zaošljavanje. :-o ,inače na ovo moje pitanje je odgovorio Tweety, i mislim da se nema tom odgovoru što dodati jer me sad zbunjujete, sada nisam siguran da li ima ili nema zdravstveno osiguranje iako sam prihvatio odgovor Tweetyja.Inaće, morati ću se raspitati ipak kod mjerodavne institucije.Mislim da ne treba davati odgovore tko zaista o tome nema pojma, jedino ako se želi bilo kakvim odgovorima doći bliže još jednoj zvijezdici.Meni ne smeta što se ova tema nalazi ovdje gdje je ali ona i ne spada u školski kutak jer se radi o prediplomskom studiju.Bok :hvala:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Mene zanima dali izvanredni studenti imaju jednake rokove za polagati ispite odn. sveukupno tri roka? Mene zanima, ako padnem jedan predmet mogu li se prebaciti na izvanredan studij i taj predmet riješiti prije prvog roka ili moram cijeli predmet odslušat i zajedno sa svima ostalima ići na redovna 3 roka. Vidim da gubim puno prava sa izvanrednim studijem i ako moram biti na 50% predavanja i imam samo ove redovne rokove onda mi se to uopće ne isplati... Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija