Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Anonimno

Josip

Preporučene objave

čl.173 st. 5 Kz-a

 

Imam brata koji je na liječenju od heroina u zajednici cenacolo(trenutno u međugorju) i na sudu se vodi kao okrivljenik po:

čl.173 st. 5 Kz-a,može li se kako spriječit njegov odlazak u zatvor,i koliko se zatvora za taj slučaj može dobit?

 

Molio bih vas za pomoć,ili savjet nekog odvjetnika koji bi taj slučaj mogao riješit(preporuka),Hvala-molio bih vas da mi odg.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Za navedeno kazneno djelo Zakonom je zapriječena kazna zatvora u trajanju od 3 mjeseca do 5 godina.

Kakva će sankcija biti izrečena ovisi o nizu okolnosti kako na strani počinitelja, tako i onima pod kojima je kazneno djelo počinjeno.

Gleda se i dob počinitelja ( u vrijeme počinjenja djela), da li je već osuđivan i za kakvu vrstu djela, nastup pred sudom, odnos prema učinjenom....U slučaju da je ovo prvo kazneno djelo, sigurno se neće izreći zatvorska kazna već vjerovatno uvjetna osuda. Ali, to je odluka suca u tom postupku...

Ovo je kazneno djelo koje se najčešće dokazuje svjedocima, osobama kojima su dana opojna sredstva ili nuđeno konzumiranje, i nije rijedak slučaj da te osobe iskazuju u korist počinitelja, pa do osude i ne dođe, jer drugih dokaza koje bi teretile počinitelja nema.To je sve stvar pripremljenosti za postupak koju odvjetnici primjenjuju nakon izvršenog uvida u sudski spis, ali i samog dogovora svjedoka i okrivljenika.

U Vašem gradu sigurno ima dovoljan broj dobrih odvjetnika da možete donijeti odluku o izboru, ali prvo se odlučite hoćete li ili ne istoga angažirati, jer za ovo kazneo djelo nije propisana obvezna obrana, i brat se može braniti i sam.

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×