Jump to content

još jednom - porodiljna naknada


anonimno

Preporučene objave

Molim pomoć!

Radila sam na određeno vrijeme do 30.11. 2005. Ugovor mi nije produžen, što sam i očekivala. Prilikom odlaska iz firme, znala sam da sam u drugom stanju (2 mj.) ali nisam nikome ništa govorila. Od 01.12.(znači nema prekida) sam prijavljena kod novog poslodavca koji me prijavio na dosta manju placu od ove što sam imala u bivšoj firmi. Ali kako već moram na bolovanje (komplikacije) to mi i ne igra ulogu jer mi se uzima prosjek zadnjih 6 mjeseci u prosloj firmi. Zanima me: ako odem na bolovanje recimo 15.12, da li će novi poslodavac imati kakve troskove za mene? Kome na kraju mjeseca nosim doznake? Sto sve trebam priložiti HZZO-u - osim potvrde o plaći zadnjih 6 mjeseci iz bivse firme? Da li će novi poslodavac imati kakvih "problema" sto sam odmah po primitku posla morala na bolovanje (komplikacije). Zbunjola sam - MOLIM POMOĆ :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok,

ako odeš na bolovanje 15.12. poslodavac će ti sukladno tome na kraju mjeseca isplatiti plaću za to razdoblje (kao i davanja državi), od 15.12. na dalje prelaziš na teret države. Prvu doznaku nosiš poslodavcu, pa je on proslijeđuje HZZZO-u, a za kasnije prema dogovoru (ili poslodavcu ili direktno HZZZO-u). Preporučam da odeš na razgovor u HZZZO i dati će ti detaljne informacije, a i plaćanje naknada će biti nešto brže ukoliko njima direktno dostaviš doznake. Novi poslodavac će imati "problem" samo što te mora zamijeniti drugim radnikom. Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve rečeno štima, osim jedne stvari. O pravu na bolovanje odlučuje izabrani doktor odnosno liječničko povjerenstvo HZZO. Na bolovanje se ne može "otići" kad to netko želi. Ukoliko se zbog medicinske indiciranosti i otvori bolovanje pod dijagnozom komplikacije u trudnoći, morat ćete na komisiju HZZO zbog produživanja bolovanja. U slučaju da je Vaše bolovanje opravdano, novi poslodavac ne bi trebao imati nikakvih troškova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija