Jump to content

Prava djeteta na HTV-u


Gringo

Preporučene objave

U subotu, 15. kolovoza 2009., u 10 i 50 na 1. programu

HTV-a u emisiji Normalan život govorit će se o djeci tokom i nakon rastave roditelja, bez obzira na to jesu li roditelji bili u braku ili izvanbračnoj zajednici.

Gosti bi trebali biti: iz CZSS-a, sa suda, predstavnik udruge.

Gledatelji mogu postavljati pitanja na broj 611 5555.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vrlo dobra emisija i vrijednost ove emisije se ogleda u činjenici da smo očevi (ajmo reći roditelj sa kojima dijete ne živi) u mogućnosti napraviti još jednu stvar u borbi za svoje dijete. Stvar neznanja može imati pogubne posljedice i dovesti stvarno do beznađa u daljnjoj borbi za svoje dijete. Naime, svaki roditelj kome je uskraćeno viđenje i susreti sa svojim djetetom od druge strane, sa pravomoćnom presudom Suda može otići na POLICIJU tražiti intervenciju, što mi do sada taj podatak nije bio poznat. Jedino me zasmetalo to što je u tih jedan sat nagruvano svašta, kao što je recimo nasilje u obitelji, a to je po mojem mišljenju trebala biti zasebna tema. Ali ipak poučna i veoma interesantna emisija. Nešto sam novo ipak saznao... Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

fikus je napisao:

roditelj kome je uskraćeno viđenje i susreti sa svojim djetetom od druge strane, sa pravomoćnom presudom Suda može otići na POLICIJU tražiti intervenciju, što mi do sada taj podatak nije bio poznat.

 

Fikus, to ti je uglavnom mrtvo slovo na papiru.

 

Sada treba još privoliti policijske djelatnike da uistinu i odrade taj posao. Vrlo često oni uopće ne žele intervenirati u takvom slučaju, a ako i izađu na intervenciju, odustanu ako im majka ne otvara vrata!

 

Ali kada, npr. otac iz bilo kog razloga zadrži dijete duže nego je propisano, slijedi brza i efikasna intervencija!

 

Nije to baš uvijek pravilo, ali je poprilično točna slika stanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ono što je žalosno je da se nitko sa suda nije pojavio, ali nadamo se da će na jesen za kad je opet obećana emisija, ipak netko doći.

Da, nažalost u emisiji se svega nagruvalo, ali pozivam očeve koji imaju problema sa ostvarivanjem kontakata sa djetetom da se više aktiviraju te da zovu, a isto tako pošaljite svoje slučajeve na mail urednice emisije.

Isto tako očevi članovi Hvidre koji imaju problema oko ostvarivanja kontakata s djecom javite mi se na PM.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 5 tjedna kasnije...

12.10.2009. u okviru emisije NORMALAN ŽIVOT bit će tema "ometanje odnosa sa djetetom, tko može pomoći?". Gosti emisije: predstavnici suda, policije, Centra za socijalnu skrb, Poliklinike za zaštitu djece i mladeži. Mislim da će emisija ići u 15 sati, ali moram još provjeriti. Termin je malo nezgodan, ali bitno da ide pa pozivam sve očeve koji su u mogućnosti da zovu u emisiju jer će se moći postavljati pitanja gledatelja, a isto tako oni koji nisu u mogućnosti zvati neka šalju pitanja na mail: ana.tomaskovic@hrt.hr

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Gringo je napisao:

Najvjerojatniji gosti:

doc.dr.sc Gordana Buljan Flander, predsjednica udruge Dijete-razvod, sutkinja Artuković Kunšt, te predstavnica CZSS Tatjana Katkić Stanić

 

Da. Interesantan izbor gostiju, same gošće. A nedavno je u Saboru bila tema kritiziranje tv programa i televizije općenito jer ne poštuje ravnopravnu zastupljenost (ženskog) spola... Što se na kraju pokazalo u najmanju ruku diskutabilnim...

 

Očito o ovoj temi diskriminirani očevi ne smiju ništa reći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

Gringo je napisao:

 

 

NAJBOLJI RODITELJ SU RODITELJI, vodič za roditelje u razvodu.

 

Bilo bi to zanimljivo gledati, mada je to po mojem mišljenju "trla baba lan". Najbolji roditelji su roditelji koji to mogu biti, u drugom slučaju ih mogu uspješno zamjeniti supstituti. Ja oko toga ne bih previše dramio, nije vrijedno toga. Žao mi je da tu emisiju ne mogu gledati, vjerojatno nije satelitski prijenos, ali i tema je nezahvalna u vremenu i prostoru i nema neke velike vrijednosti, jer se ništa ne može promjeniti, moje mišljenje...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kaktus je napisao:

 

Bilo bi to zanimljivo gledati, mada je to po mojem mišljenju "trla baba lan". tema je nezahvalna u vremenu i prostoru i nema neke velike vrijednosti, jer se ništa ne može promjeniti, moje mišljenje...

 

Da je situacija jako,jako loša, to je žalosna istina. I sigurno se ništa neće preko noći promijeniti.

 

Ali ima takvih sudskih odluka za koje bi suci trebali i kazneno odgovarati - npr. kada sud uporno dodjeljuje dijete na skrb majci koja je to dijete pokušala ubiti, i teže ga povrijedila u svojoj mentalnoj rastrojenosti. Unatoč tome što dijete ima oca koji moli sud da dijete dodijeli njemu ili bilo kome , samo da dijete preživi!

 

Nije dovoljno samo ispraviti takve sudske pogreške.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaki početak je težak pa tako i ovaj, pomaci su milimetarski, ali ih ipak ima. Uspoređujući situaciju od prije i danas, o ovome problemu se sve više i govori i piše.

Uvijek je lakše sjediti i lamentirati o ugroženosti prava djece, očeva, majki, a očekivati da će ih netko drugi riješiti.

Ja pozivam svakog da zatraži jedan vodič, da ga pročita i onda da svoje mišljenje.

Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo kao što sam već rekao osnovana je iz puno razloga kojima je zajedničko da se radi o problemu koji smo osjetili i osjećamo na vlastitoj koži.

Ja ne želim da moj sin jednoga dana prolazi kroz ovo što ja prolazim danas, ako ima roditelja spremnih na promjene koje se ne dešavaju preko noći, pridružite nam se.

Ciljevi udruge:

- promicanje ravnopravnog roditeljstva

- pomoć djeci i roditeljima u cilju ostvarenja ravnopravnog roditeljstva

- zaštita prava djeteta na cjelovitu obitelj, bez obzira žive li roditelji zajedno ili ne

- da društvo razumije i učinkovito rješava probleme koji ometaju ili sprečavaju ravnopravno roditeljstvo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

newbie je napisao:

Ali također, korak naprijed neće ići propovijedanjem dizanja ruku od djece istovremeno se tješeći uspješnošću zamjenskog roditelja/supstituta i kontinuirano savjetujući drugima kako je to najbolje i jedino kvalitetno rješenje.

Stoga, kaktus :palacdolje:

 

To se dakako može dvojako shvatiti. U biti pragmatizam i realno sažimanje situacije kod svakog oblika ostvarivanja svog prava je stvar pojedinca, osobe kako to doživljava. Takav pragmatizam i realno sagledavanje situacije nije samo kod ostavrivanja svojega prava u obiteljskom pravu, već i šire. Najdrastičniji oblik pragmatizma i realnosti se ogleda u sporovima imovinsko-pravnog procesa i tu treba biti također realan. Ako ne možete sa drugom stranom ostvariti kompromis tada je, moje mišljenje, kompromis ili definitivan odlazak jedino riješenje, jer je moje zdravlje i unutrašnji mir i stabilnost najvažnije. Mišljenja sam da i u jednom i u drugom slučaju čovjek mora rezonirati ovako: Previše sam pametan i sposoban da bih morao svoje slobodno i dragocjeno vrijeme potrošiti na sudu ganjajući svoje "pravo" beskonačnim sudskim procesima i parnicama, pa stoga me više ne interesiraju bilo kakve sudske odluke koje se mogu donositi po predmetu duljem od tri mjeseca. Za dulje razdoblje parničenja, snalazim se sam i zaraditi ću višestruko više nego što vrijedi ova parnica, a ja sam zdrav i živ.

 

U obiteljskom pravu, prava djeteta su određena nekim međunarodnim konvencijama. Osnovno pravo je da dijete mora imati oba roditelja. Ali opet, ako ni takvo pravo ne možete realizirati jer nemate instrumenata za takvu realizaciju, onda je bolje, ako ne ide razgovorom i kompromisom sa drugom stranom, otvoriti svoju novu stranicu života i definitivno zaključati svoju prošlost. Dijete je pokazalo prema meni animozitet sa 19 mjeseci, samo zato što sam ga mogao viđati u prostorijama CZSS-a jedan sat tjedno i to ako je to bilo moguće i tako skoro dvije godine u periodu trajanja sudskog brakorazvodnog procesa. Šta bi se dogodilo da je to dijete takav animozitet pokazalo prema ocu sa deset godina starosti? Jasno, odluka i korak je definitivan odlazak i otvaranje svoje nove stranice života u novoj obitelji i neopisivoj sreći koju imam. Naravno da će zaštitarska tvrtka koja čuva moje imanje, svakog uljeza, pa i tog tipa, udaljiti i spasiti moju obitelj od bilo kakvih neugodnih situacija.

Takav animozitet je kod moje djece nezamislivo. U svakom slučaju, preporučam roditeljima koji imaju isto takvu situaciju sa susretima i druženjima sa svojom djecom, da jednostavno odvagnu svoje mogućnosti i okrenu se svom novom životu. Ja sam sretan, a to je ključ zdravog načina života, zar ne? :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OK kaktus, Vaša je osobna sreća Vama najvažnija. Jedino je malo čudno i kao da u tu svoju preveliku sreću malčice sumnjate čim svoju sreću pokušavate dokazati ljudima s Legalisa - mnoge od njih Vaša sreća ipak manje zanima od onoga što se događa s njihovom djecom ili drugim članovima obitelji, pa u tom smislu razmjenjuju mišljenja i iskustva. I da, mnogi ne smatraju da djetetu od 1, 5, 9,... godina trebaju okrenuti leđa ako to dijete prema njima pokazuje animozitet, jer znaju da je dijete koje to čini nesretno, pa pokušavaju iznaći način kako djetetu pomoći. Dapače, većina misli da svojem djetetu nikad ne treba okrenuti leđa.

 

Sreća kao da je ponekad malo precijenjena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kaktus,

da vam moderatorski zalijepim jednu onako čisto odgojno.

Vrlo dugo čitamo vaša imovinsko-poslovna izvješća koja dajete periodično u skoro pravilnim sesijama (psihologija bi imala tu što za reći, no preskočimo tu temu). Na stranu stavimo sve principe znanosti o razvoju i izgradnji djeteta, jer se tisuću puta pokazalo da to s vama nema smisla raspredati.

 

Ono što vam neće biti dozvoljeno na ovom forumu jest: savjetovati ljudima da riješe problem na vaš način, točnije- čineći svjesno i izrugujući se jedno vrlo neupitno i jasno kazneno djelo, a dalo bi se možda nakačiti i drugo.

 

Jesam li bila dovoljno jasna ili da nacrtam?! :hekla:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na ovom je forumu bilo podosta primjera kakvih sve (ne)roditelja ima, ali češće iz druge ruke, posredno, kroz priču onih koji su ovdje potražili savjet...

 

kaktus je jedan od rijetkih takvih, ako ne i jedan jedini, koji se ovdje sam ponosno razotkrio te nam može svima poslužiti kao školski primjer kakav roditelj ni po koju cijenu NE SMIJE biti.

 

stoga mu vječna slava i hvala! :zivili:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Naslov članka odaje da i novinar i urednik "znaju" o čemu informiraju javnost i na što skreću pozornost već samim naslovom.

Jer, ne da imaju male šanse nego- nemaju nikakve. Razvedeni roditelji nikakvo skrbništvo ne dobivaju.

 

Da je ćakula, nikakav problem. A informiranje javnosti o ozbiljnoj stvari putem dnevnog lista koristeći se pojmom nečega što veze s tim nema, bez korekcija (a) na razvod neprimjenjivog, (b) u govoru netočno uvriježenog, ali © zakonski vrlo postojećeg pojma? Neozbiljno.

Informirajući se na ovaj način, nije za ne očekivati da će tkogod doista biti uvjeren (ili stvarati osoban stav) kako ima skrbništvo nad djetetom, dakle, onaj drugi ga nema. Ili ako ga dobije, drugi ga po logici stvari neće imati. I zašto onda ne bi slutili da su u debelo povlaštenijem položaju u odnosu na onog drugog, kad im se dogodi "situacija"?

:palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 2 mjeseci kasnije...
  • 3 mjeseci kasnije...
  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija