Jump to content

HT ovrha nad preminulim


davorelli

Preporučene objave

Moja majka (u Zagrebu) je danas primila rjesenje o ovrsi od javnog biljeznika u Varazdinu (!?!), koju je predao odvjetnicki ured iz Varazdina, kao punomocnik HT-Hrvatska telekomunikacije d.d. Zagreb, Savska cesta 32.

 

Nije mi jasno kako joj je postar to urucio, posto su 'Rjesenje' i 'Prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave na ovrsenikovoj imovini radi naplate novcane trazbine' imenovane na moga oca - preminulog u 1992. - i stigle u sluzbenoj koverti (preporuceno, 'u vlastite ruke').

 

Radi se o 410,77kn racunu od 22.10.2008., koji HT tvrdi da nije placen, no mi nismo primili niti jednu opomenu od HT - do sada, 12.8.2009. Danas sa rjesenjem je prilozena samo preslika HTovog 'Izvoda iz poslovnih knjiga' sa iznosom, no bez preslike racuna/primjerka u pitanju.

 

Naime, nasa telefonska linija/broj je glasila na ime moga oca od kako je on prikljucio telefon 70tih, proslog stoljeca, te ostala na njegovom imenu nakon njegove smrti.

Ja sam prebacio liniju na svoje ime 17.10.2008., da bi ukljucio ADSL internet uslugu, i mi smo nastavili primati/placati racune na moje ime do danasnjeg dana, bez ikakvih problema.

 

Posto ja radim/zivim u inozemstvu moja majka placa racune ovdje, u Zagrebu, i sad trenutno kopa po starim racunima da vidi dali je ona ikad primila/platila taj racun.

 

Moja dilema jest sto sad?

 

Ako utvrdim da je moja majka stvarno primila i zametnula (starija osoba) taj racun - ja bih to rado podmirio. No oni sad traze daljnjih 780,80kn za troskove postupka.

 

Zar HT nije duzan slati upozorenja/opomene/racune prije nego sto krene u ovrhu (preko Varazdina)?

 

Ako utvrdim da je racun placen ili da ga nikad nismo primili - zar bih ja trebao placati odvjetnike i javne biljeznike i/ili putovati u Varazdin da to ispravim?

 

Nisam cak siguran da ja to mogu, posto je ovrsenik, moj otac, mrtav vec 17 godina (i bez imovine), i tu nikakav pravni lijek ne pomaze.

 

Unaprijed hvala na savjetima.

 

Davor

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija