Jump to content

NASLJEĐIVANJE 1/6 IMOVINE


anonimno

Preporučene objave

Ja i moja sestrična jednake smo nasljednice 1/6 imovine našeg djeda , očevi su pokojni i nisu imali imovine, ( uglavnom se radi o maslinicima ), preostale 4 nasljednice nisu zainteresirane i sve prepuštaju mojoj sestrični. Ja već godinama koristim i obrađujem tri parcele maslinika u cjelosti ( u zamjenu za 1/6 svih) , međutim na sudu je još uvujek sve uknjiženo na pokojnog djeda. Sestrična je sada podnijela tužbu jer želi svoj dio uknjižiti na sebe. Moje pitanje je da li mogu sa sestričnom sklopiti neki sporazum ili nešto slično gdje će se ona složiti da se ja mogu slobodno uknjižiti na te tri parcele u cjelosti a ja njoj prepuštam moju 1/6 na svim ostalim te teko izbjeći troškove geodeta , budući da se ne radi o potencijalnim građevinskim terenima nego zaista o maslinicima odnosno o parcelama koje nemaju adekvatan pristup da bi bile atraktivne kao građevinski tereni. Ako je to moguće da li se to ovjerava kod javnog bilježnika, na sudu ili to mora napisati odvjetnik.

Molim vas da mi što hitnije odgovorite da znam što mi je činiti.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sva imovina mog pradjeda koji je umro bez ostavljene oporuke dijeli se na 6 dijela, budući da je imao3 sina i 3 kćeri. Samo ja i sestrična ( potomci od 2 sina) smo zainteresirane odnosno i koristimo već konkretnu imovinu, ja u manjem ona u puno većem dijelu jer koristi i preostale šestine ostalih potomaka. Prethodnici tih ostalih potomaka kada su odlazili iz rodnog kraja nisu ni tražili svoj dio a to isto ne žele i potomci. Sestrična je podnijela zahtjev na sudu da se uknjiži na cijelu imovinu ( osim parcela koje bi pripale meni) i svih 5 potomaka je pozvano na sud. Odazvala sam se samo ja . Moje je pitanje da li ja mogu sa sestričnom sklopiti nenakvu vrstu sporazuma da se obje slažemo da te određene parcele koje ja već koristim ostanu meni ili je to dovoljno izjaviti na sudu. Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija