Jump to content

zapisnik o koncentraciji alkohola


sunsurfer

Preporučene objave

kako policija ne sačinjava zapisnik o koncentraciji alkohola, već zapisnik o ispitivanju stupnja alkoholiziranosti, smatram da je upitno da se isti koristi u prekršajnom postupku, dok je u kaznenom bezvrijedan , ukoliko nema analize krvi i urina izdane i potvrdjene od strane liječnika. Liječnički dokaz je nepobitan.

Zanima me kako doznati dali je mjerni uredjaj kojeg koristi policija u trenutku alkotestiranja bio ispravan, tj. atestiran? Odnosno dali je prosao rok vazenja atesta?

Te kako na prekrsajnom sudu pobiti vjerodostojnost istog?

U zapisniku po alkotestiranju navedu naziv i broj uredjaja, pretpostavljam neki njihov interni broj a ne serijski model istog. Naravno da vama kao stranki ne predoce oznaku odakle su prepisali te podatke.... Vi samo mozete pretpostaviti da se radi o podatcima s uredjaja kojeg ste koristili prilikom alkotestiranja....

Kopiju alkotestiranja, koju sam odbila potpisati nisam niti dobila, jer ocito nisu smatrali za shodno da mi je daju...

Istu sam osobno podigla u PP tri dana kasnije.

Ocito da zakon nije isti u prekrsajnom i krivicnom postupku, bez obzira na jednakost koju garantira Ustav RH.

Kako pobiti policijski zapisnik o koncentraciji alkohola?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zar taj podatak o kalibriranosti nebi trebao izdati zavod ovlasten za mjeriteljstvo i kalibraciju istog?

koliko sam upoznata to radi samo jedna ustanova u RH, ali se na moja dva upita u potpunosti oglusuju....

pitam se gdje to mi zivimo!!!!

moguce da ja grijesim u koracima, mozda bi se doticni ocitovali ukoliko im isti upit posalje moj odvijetnik, ili ga mozda treba zatraziti sudskim putem???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne trebaš se ni trudit ovde postavljat pitanja koja bi ti mogla pomoći da izboriš svoja prava. Ovde (bar iz mog iskustva) čim postavljaš pitanje o alkoholu i sličnim stvarima 99 posto onih koji ti odgovaraju smatraju te krivim i njihovi odgovori su u skladu s njihovim mišljenjem.

Ovaj šta ti je odgovorio mogao je napisati to i ljepše tj. dati ti odgovor u kulturnom tonu, a ne onako posprdno i omalovažavajuće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ajde kad me već spominješ, daj me molim te "kulturno" prosvijetli kod slijedećih stvari:

 

1) ne kako veliš 99% već 100% postavljača postova s ovakvim idejama bude pravomoćno osuđeno, moguće je eventualno smanjivanje zakonom propisane kazne u iznimnim slučajevima dok sam meritum nije upitan. Način utvrđivanja činjeničnog stanja opisan je i uređen zakonom i tu ne bi trebalo biti nikakvih dilema

 

2) nije mi jasno o kakvoj zaštiti prava govoriš, pa žena je imala mogućnost zatražiti utvrđivanje koncentracije alkohola u krvi odmah na način koji joj je kasnije pao na pamet kao mogućnost za pobijanje sada nesporno utvrđenog činjeničnog stanja, sada možemo govoriti o pravima ostalih sudionika u prometu koji su nesumljivo bili životno ugroženi kada je dotična u tom stanju bila u prometu

 

3) što bi trebali ovdje raditi, davati nekome lažne nade i time ih dovoditi u zabludu? odobravati njihovo inkriminirano ponašanje, poticati ih da i dalje to rade?

 

4) takve osobe, punoljetne, poslovno sposobne kojima se dogodila takva situacija koju opisuje postavljačica posta ne zaslužuju ništa drugo već odgovor kakav su dobili iz razloga navedenih po 1), 2), 3) i zbog toga da im i ovaj način pomogne u shvaćanju mogućnosti nasupanja puno gorih posljedica od ove koja im slijedi..............tako da samo generalna osuda ovakvog ponašanja može dovesti barem do smanjenja broja kao smrtnih žrtava u prometu tako i nastupanja drugih teških posljedica.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ajde da probam odgovorit ili objasnit o čemu sam mislio...

 

1)Zanima me samo bi li rekao dotičnoj gospođi to da ti uđe u odvjetnički ured (pretpostavimo da si odvjetnik). Bi li bilo koji odvjetnik kojemu je posao obraniti ili ublažiti kaznu klijentu tako postupio kao što ti kažeš? Zamisli klijenta kojeg može spasit jedna sitna caka koju zna odvjetnik, neka mala nedorečenost zakona ili čisto savjet kako izgurat predmet u zastaru, zamisli ga s njegovim novcima i za bilo kojeg pravnika posao od sat - dva vremena i onda zamisli da taj pravnik/odvjetnik (oprosti ako brkam pojmove)odluči ne braniti dotičnu nego joj održat moralno predavanje... Ja mislim da se to još nije dogodilo.

Možda sam u krivu ali mislio sam da je ovo forum gdje netko tko zna ( ako hoće) daje besplatni pravni savjet, pravnu pomoć onomu tko nezna. Dakle po mom mišljenju ovaj forum bi trebao funkcionirati kao odvjetnički ured gdje bi se trebalo odnositi s poštovanjem prema onome tko ti uđe u ured/postavi pitanje. I ako si već odlučio odgovoriti onda to učini na način da pomogneš dotičnoj jer u protivnom nema smisla. Njoj neće pomoć tvoje moraliziranje niti je došla po "lekciju".

Došla je po pravni savjet ako ga može dobit ako ne onda ništa.

 

2) Neznam koliko si upoznat ali činjenica je da je puno službenih dužnosnika ili nedovoljno obrazovano ili nezainteresirano za raditi po propisima i takvim ponašanjem svakodnevno krše naša prava, a sud im na to često gleda kroz prste. Bilo bi fino da su joj službenici pojasnili da ukoliko se ne slaže s rezultatima može ići na vađenje krvi i davanje uzorka urina. (Možda su joj i rekli, ako jesu onda im isprika ali čisto sumnjam).

Sada te mogu pitati i u kakvom je stanju to dotična bila?

Imaš li ti možda neke informacije koje su meni promakle ili voliš donositi zaključke prije nego čuješ činjenice?

Nigdje nisam vidio kolika je količina alkohola u krvi bila.

Ono što se donedavno smatralo da ugrožava druge u prometu sada je dopuštena količina... Možda je dotična imala ispod 0.5 ali je napravila neki sitni prekršaj zbog kojeg joj i ta koncentracija podliježe kazni.

Da ne duljim mislim da je ona imala i više ali nije u redu donositi zaključke prije.

 

3)Ne treba davati nikakve lažne nade već samo činjenice. Mogao si napisati da je imala pravo zatražiti vađenje krvi i davanje uzorka urina te time dobiti potvrdu koju želi. Mogao si joj objasniti da sad kada to nije učinila da to znači kao da se odrekla tog prava i da vrijedi testiranje koje je izvršila (puhanje). Također si joj mogao napisati da pokuša na sučeljavanju ili suočenju s policijskim službenikom postaviti pitanje ispravnosti uređaja. Mogao si joj i savjetovati izbjegavanje pojavljivanja na sudu i ako dotična ima volje da pokuša slučaj izgurati u zastaru iako je to danas jako teško njeno je pravo da to pokuša. Jednostavno si se trebao potrudit da joj rečeš što je mogla učinit (tako da zna za idući put), što sad može i ako imaš potrebu onda ubaciti i to da joj preporučuješ da kaznu plati, prekršaj prizna i više ne griješi. To je trebalo bit zadnje ako uopće imaš potrebu za tim. Nismo tu ni ti ni ja da nečije ponašanje odobravamo ili ne već da pomognemo ako možemo i hoćemo. Ako si smatrao da je ona u krivu i ako se protiviš tome što je učinila onda nisi trebao reagirati na njen upit i gotovo. Ovako mi se tvoj post učinio kao svojevrsno naslađivanje, kao da ti je drago što ju je uhvatilo i što ima problema.

 

4) Nemam se ovde na što osvrnuti jer sam sve već rekao prije na ovu temu. Čini mi se da imaš potrebu nekomu držati lekcije o njegovom ponašanju a to nije smisao, ili bar po mom shvaćanju nije, ovog foruma.

 

Nadam se da se ne ljutiš i da te nisam uvrijedio, samo sam htio upozoriti na nešto što meni smeta, što se meni čini takvim.

Moguće da i ja imam krivu percepciju i ako je tako onda se ja ispričavam svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisi me uvrijedio, zapravo bila je ovo jedna dobra razmjena mišljenja, no obzirom na vrstu inkriminacije mogu napisati samo ono što sam napisao i to na način na koji sam napisao. Žena je valja dovoljno pametna da iz ove priče poluči nešto što će je prilikom slijedeće prilike odvratiti od gore opisanog, a vjerojatno je i shvatila da se "vađenje krvi" može zatražiti neposredno po alkotestiranju uređajem, poslije tri dana više ne i na to se ne može pozivati. Svi prigovori druge vrste gubljenje su vremena i novaca.

 

Pozdrav tebi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

igrom slučaja sam imala stanovite afinitete ka arhitekturi, koju sam eto davnih dana diplomirala... usko suradjujem s kolegama koji su gradjevinari, a neki se od njih bave projektiranjem prometnica(bilo da se radi o betermentu ili jednostavnjije receno obnavljanju postojecih, odnosno o projektiranju potpuno novih cestovnih pravaca...) unutar parcele ceste ne ulazi samo kolnicki sloj ili laicki receno vozna traka, vec i odredjeni pojas van istog gledano, tj. mjereno od vanjske strane rubnjaka ili rinzola a isti ovisno o racunskoj brzini prometnice treba biti potpuno ravan i cist(ukoliko je računska brzina 50km/h, 50cm mjereno od tog vanjskog ruba ukoliko je cesta u usijeku sto je kod mene bio slucaj). ulazeci u meni desni nepregledni zavoj uocila sam vece vozilo, kombi ili nesto slicno na svojoj strani ceste(doticni je sjekao svoj zavoj). instinktivno sam se dala u moju krajnju desnu stranu, te prednjim i straznjim desnim kotacima popela na rubnjak. tako sam izbjegla frontalni sudar i sigurnu smrt ili u "sretnijim" okolnostima trajni invaliditet. medjutim tek tada nalijecem prednjim desnim dijelom vozila na "zivu" stijenu(udaljenu cca. 40cm od vanjske strane rubnjaka) te od siline udarca ostajem bez kocnica i naravno volana jer je auto u potpunosti strgan od ispod i zaustavljam se nakon nekontroliranog kretanja u odbojniku na suprotnoj strani ceste. kombi sam izbjegla, srecom niko nije naisao iz suprotnog pravca, ostetila sam samo sebe.... iskreno nikom ne zelim iskustvo otvaranja airbag-ova, jer od soka niste sigurni dali se zbog smrada baruta istih vase vozilo odlucilo zapalit... od policije ocekujete korektnije ponasanje, no ocito sam nepopravljiva idealistica... btw, prometnice po nalogu investitora (HC, ZUC) projektiraju izabrane projektne firme, radove izvode izvodjaci po tom istom projektu, nadzor vrsi neka treca firma... a prije pustanja u promet izdaju i uporabnu dozvolu.... dali sam i dalje kriva sto izvodjac nije poravnao bermu( dio s kamenom u usijeku), nadzor na tako nesto nije obratio paznju( stisnut rokovima ili necim trecim-ustedom na zemljanim radovima pa se eto nesto novaca podijeli medjusobno) a uporbnu dozvolu izdao neko treci...

hallo pa svi placamo cestarinu? iz kojeg razloga?

nisam panicar ali mi je ovo bilo prvo takvo iskustvo i nasla sam se potpuno zatecena situacijom, ali sretna jer sam ziva...

pogrijesila sam u toliko sto eto nisam koketirala s doticnim policajcima, ali ja sam ipak plavusa.....

hvala na iskrenim odgovorima i sugestijama!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rekspi zahvaljujem na iskrenosti i uistinu rijetkoj humanosti.... rijetke i hvale vrijedne osobine, bar u ovom okruzenju gdje zivimo....

 

rubens, vas bi zamolila za misljenje o mogucnosti tuzbe ZUC-a ili mozda sluzbe za odrzavanje cesta, vezano uz moj prethodni post! smatram da je moja "alkoholiziranost" potpuno nebitna stanjem prometnice a instinktivno bi i potpuno trijezna reagirala isto, tj. popela se na rubnjak spasavajuci SVOJ ZIVOT!

prometna policija, ne generaliziram, dapace tolerantna sam maksimalno i jasno mi je da je svatko individua za sebe, ali doticni gospodin koji mi je uzimao izjavu, dok je njegov kolega snimao i skicirao lokaciju prometne nesrece je nedovoljno pismen, dapace nepismen za pravilno upisati moje zvanje u tipski obrazac.... pomagala sam mu spelujuci ili bolje receno slovkajuci.... mogucnost vadjenja krvi i davanja urina na analizu mi nije niti spomenuo.... greskom sam mu dala uz saobracajnu i knjizicu vozila iz koje je jasno vidljivo da je vozilo moje vlasnistvo a k tome peugeot cc, na ovim prostorima vozilo okarakterizirano tipicnim autom sponzorusa, a k tome sam i neudata.....

moram li dalje, ili..?

pitam se samo sto doticnom znaci zvanje produkt dizajner?

pokusala sam objasniti da se radi o ergonomskom dizajnu uporabnih predmeta...

sigurni ste da doticni zna sto je ergonomija?

nakraju smo se ipak dogovorili da upise arhitekt, jer je to bilo u tom trenutku najzgodnije...

njegov zakljucak i izjava su bili, ne citiram vec otprilike kazem........ a vi ste inzinjer gradjevine-samo zena!

bingo!

pitam se kako doticni rjesava situacije u kojima se zateku stranci? eventualno priceka ovlastenog sudskog tumaca...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema ti druge no prikupiti svu dostupnu dokumentaciju, pa zatražiti mišljenje ili vještaka ili odvjetnika. Ovo što iznosiš je vrlo subjektivno, tak da treba vidjeti zapravo da li će uopće ovaj veliki kombi biti igdje spomenut osim u tvojoj izjavi i interpretaciji događaja, jel on stao, gdje je stao i kud se kretao, jel ga je policija zapisala i da li će to konstatirati u zapisniku (ili je on samo izgovor za nešto) i u kojoj je mjeri tvoja alkoholiziranost (stupanj ne znamo) bila u uzročno posljedičnoj vezi s mogućnosšću izbjegavanja nezgode.

 

Stoga, dalje jedino i samo ovlaštena stručna pomoć, a samim time i stručna procjena stanja stvari..................

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

naravno da kombi, to je moja subjektivna pretpostavka, uglavnom radilo se o vecem vozilu s visoko postavljenim farovima nije spomenut u zapisniku jer se doticni nije zaustavio.... a zasto i bi kad sam ga izbjegla krajnjim skretanjem u desno te penjanjem na rubnjak.... boje kao i registarske oznake istog naravno da se ne sjecam.... pa i u "normalnim" uvijetima ne pamtim vozila s kojima se mimoilazim, koja voze ispred ili iza mene....

na polaganju vozackog, bar u moje vrijeme, moguce da je do danas i tu doslo do promjena, nije bilo niceg slicnog u testovima poznavanja prometnih pravila....

na neosvijetljenoj prometnici, naravno po mraku, prvenstveno obracam paznju na eventualne pjesake i zivotinje koje bi se mogle slucajno zateci na kolniku....

jasno mi je da trebam dokazati da alkoholiziranost nije direktno povezana sa nesrecom.....

vozilo koje se kretalo iza mene, tj. prvo je naislo na mjesto nesrece, nesrecu nije vidjelo ali se mimoislo s "fantomskim" dostavnim vozilom.... podatke te osobe imam...

gospodin je bio u zurbi i nije imao vremena sacekati dolazak prometne policije....

 

dali da pokrenem tuzbu protiv ŽUC-a zbog neuredjene berme(dio ceste u usijeku) jer je upravo taj famozni kamen(ziva stijena) prouzrocio totalnu stetu na mom vozilu?

 

btw, nebitno za ovu temu ali tek toliko da se zna, mrski nam SLO susjedi prilikom alkotestiranja doticni aparat donesu do vozila i uljudno vas zamole da se podvrgnete testiranju, bez ustajanja iz sjedala i napustanja vozila...

objasne vam vasa prava...

 

dok talijani zbog cestih prometnih nesreca izazvanih vikendima uz policiju koja vas zaustavi a ukoliko posumnjaju da ste alkoholizirani ili eventualno drogirani imaju i vozilo hitne pomoci sa educiranim lijecnickim osobljem koje obicnim testom urina utvrde stvarno stanje...

te ukoliko je situacija alarmantna odvoze vas u bolnicu da bi utvrdili dali se nalazite u fazi apsorpcije ili repsorpcije, bilo alkohola, bilo narkotika...

 

@ rekspi, sto se pica tice, pa smislit ces vec nesto... :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ajde da ovo sve zbrojimo i oduzmemo i završimo kaj se mene tiče. Zanosna plavuša u cc autu, pod utjecajem alkohola sletjela je s ceste, odbila se s desne na lijevu stranu kolnika (bogu hvala u tom trenutku nije nitko naišao iz suprotnog smjera), izgleda da nema svjedoka ni nikakvog kombija, dostavnog vozila, ničeg, osim u tvojoj dobro smišljenoj priči. Ima samo razbijen auto, nesporno utvrđena količina alkohola u organizmu i slijedi progon za opisano (prekršajni).

 

 

Zanimljiva si osoba, mislim na ove digresije internacionalnih razmjera, stijene van kolnika, no tvoja priča može jedino s samo proći kod ovakvih " kulturnih dušebrižnika" poput ovog koji je eto sad na kraju i uvidio tračak prilike za nešto (i ja mu želim da u tome i uspije), no ne i u izglednom postupku pred sucem koji slijedi. On će gledati i procjenjivati činjenice i dokaze, ne ono čega nema već ono čega ima, stoga oko obrane u ovom predmetu preporučam barem konzultacije ako ništa drugo kod nekog od odvjetnika. Nemoj zamjerit na mojoj realnosti al eto iz svega nevedenog izgleda da će tako biti, u konačnici još je sve dobro prošlo.

 

Sve najbolje želim........pozzz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sunsurfer je napisao:

kako policija ne sačinjava zapisnik o koncentraciji alkohola, već zapisnik o ispitivanju stupnja alkoholiziranosti, smatram da je upitno da se isti koristi u prekršajnom postupku, dok je u kaznenom bezvrijedan , ukoliko nema analize krvi i urina izdane i potvrdjene od strane liječnika. Liječnički dokaz je nepobitan.

Zanima me kako doznati dali je mjerni uredjaj kojeg koristi policija u trenutku alkotestiranja bio ispravan, tj. atestiran? Odnosno dali je prosao rok vazenja atesta?

Te kako na prekrsajnom sudu pobiti vjerodostojnost istog?

U zapisniku po alkotestiranju navedu naziv i broj uredjaja, pretpostavljam neki njihov interni broj a ne serijski model istog. Naravno da vama kao stranki ne predoce oznaku odakle su prepisali te podatke.... Vi samo mozete pretpostaviti da se radi o podatcima s uredjaja kojeg ste koristili prilikom alkotestiranja....

Kopiju alkotestiranja, koju sam odbila potpisati nisam niti dobila, jer ocito nisu smatrali za shodno da mi je daju...

Istu sam osobno podigla u PP tri dana kasnije.

Ocito da zakon nije isti u prekrsajnom i krivicnom postupku, bez obzira na jednakost koju garantira Ustav RH.

Kako pobiti policijski zapisnik o koncentraciji alkohola?

 

 

 

De ti nama reci koliko si ti napuvala???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sunsurfer je napisao:

igrom slučaja sam imala stanovite afinitete ka arhitekturi, koju sam eto davnih dana diplomirala... usko suradjujem s kolegama koji su gradjevinari, a neki se od njih bave projektiranjem prometnica(bilo da se radi o betermentu ili jednostavnjije receno obnavljanju postojecih, odnosno o projektiranju potpuno novih cestovnih pravaca...) unutar parcele ceste ne ulazi samo kolnicki sloj ili laicki receno vozna traka, vec i odredjeni pojas van istog gledano, tj. mjereno od vanjske strane rubnjaka ili rinzola a isti ovisno o racunskoj brzini prometnice treba biti potpuno ravan i cist(ukoliko je računska brzina 50km/h, 50cm mjereno od tog vanjskog ruba ukoliko je cesta u usijeku sto je kod mene bio slucaj). ulazeci u meni desni nepregledni zavoj uocila sam vece vozilo, kombi ili nesto slicno na svojoj strani ceste(doticni je sjekao svoj zavoj). instinktivno sam se dala u moju krajnju desnu stranu, te prednjim i straznjim desnim kotacima popela na rubnjak. tako sam izbjegla frontalni sudar i sigurnu smrt ili u "sretnijim" okolnostima trajni invaliditet. medjutim tek tada nalijecem prednjim desnim dijelom vozila na "zivu" stijenu(udaljenu cca. 40cm od vanjske strane rubnjaka) te od siline udarca ostajem bez kocnica i naravno volana jer je auto u potpunosti strgan od ispod i zaustavljam se nakon nekontroliranog kretanja u odbojniku na suprotnoj strani ceste. kombi sam izbjegla, srecom niko nije naisao iz suprotnog pravca, ostetila sam samo sebe.... iskreno nikom ne zelim iskustvo otvaranja airbag-ova, jer od soka niste sigurni dali se zbog smrada baruta istih vase vozilo odlucilo zapalit... od policije ocekujete korektnije ponasanje, no ocito sam nepopravljiva idealistica... btw, prometnice po nalogu investitora (HC, ZUC) projektiraju izabrane projektne firme, radove izvode izvodjaci po tom istom projektu, nadzor vrsi neka treca firma... a prije pustanja u promet izdaju i uporabnu dozvolu.... dali sam i dalje kriva sto izvodjac nije poravnao bermu( dio s kamenom u usijeku), nadzor na tako nesto nije obratio paznju( stisnut rokovima ili necim trecim-ustedom na zemljanim radovima pa se eto nesto novaca podijeli medjusobno) a uporbnu dozvolu izdao neko treci...

hallo pa svi placamo cestarinu? iz kojeg razloga?

nisam panicar ali mi je ovo bilo prvo takvo iskustvo i nasla sam se potpuno zatecena situacijom, ali sretna jer sam ziva...

pogrijesila sam u toliko sto eto nisam koketirala s doticnim policajcima, ali ja sam ipak plavusa.....

hvala na iskrenim odgovorima i sugestijama!

 

bez upoznavanja tvoje biografije i nabrajanja silnih diploma i omalovažavanja svih oko sebe nebi nikad razriješili tvoj problem!!

 

ajde pucaj silna pameti..što te zanima kod alkotesitranja..već dugo nisam pisao po forumu ali naprosto si me oduševila silnom pameću da ću ti ovako glup nastojati odgovoriti na svaki mogući odgovor!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uistinu nebih znala koga sam omalovazila ili podcijenila bilo cim recenim u prethodnim postovima, ili mozda grijesim..?

ukoliko da, bilo bi mi neopisivo drago da mi ukazete na isto!

dapace cijenila bi to!

molim vas da iz konteksta recenog izvucete te omalovazavajuce i podrugljive izjave!

zanimanje sam navela samo zato jer sam eto svijetlosnim godinama udaljena od prava i funkcioniram vizualno, ipak sam umjetnicki tip a takvi su mi i afiniteti.

pretpostavljam, no vjerovatno i u tom grijesim, ali eto i ja sam ipak samo jedan mali covijek, nepopravljivi idealist, da u danasnjoj drzavi svako sebe moze nazvati dizajnerom a vecini milog nam pucanstva kroz glavu prolete razne upitne osobe kojih su se nagledali na tv-u. mislim da je krajnje nepotrebno spominjati emisije tipa RC i slicne....

sama priznajem i dapace smatram to svojom kvalitetom, svaki posao koji odradim, odradim u prvih nekoliko susreta psiholoski, jer ipak ja stvaram prostor buducim korisnicima u skladu s njihovim potrebama, zivotnim stilom, nacinom druzenja a tek onda stilskim zeljama...

jasno mi je da pravnici zakone ne uce napamet, ali vjerujem da im upravo elementarno znanje pomaze u tom da znaju u kojem zakonu potraziti adekvatan odgovor na postavljeno pitanje!

 

pitanje je i dalje isto!

 

dali da pokrenem tuzbu protiv ŽUC-a zbog neuredjene berme(dio ceste u usijeku) jer je upravo taj famozni kamen(ziva stijena) prouzrocio totalnu stetu na mom vozilu?

kamen je nepobitan dokaz, jos je na istom mjestu a i policijska fotografije postoje....

 

dali sam bila dovoljno jasna?

ukoliko nisam, slobodno pitajte sto vam je ovog puta nejasno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sunsurfer je napisao:

uistinu nebih znala koga sam omalovazila ili podcijenila bilo cim recenim u prethodnim postovima, ili mozda grijesim..?

ukoliko da, bilo bi mi neopisivo drago da mi ukazete na isto!

dapace cijenila bi to!

molim vas da iz konteksta recenog izvucete te omalovazavajuce i podrugljive izjave!

zanimanje sam navela samo zato jer sam eto svijetlosnim godinama udaljena od prava i funkcioniram vizualno, ipak sam umjetnicki tip a takvi su mi i afiniteti.

pretpostavljam, no vjerovatno i u tom grijesim, ali eto i ja sam ipak samo jedan mali covijek, nepopravljivi idealist, da u danasnjoj drzavi svako sebe moze nazvati dizajnerom a vecini milog nam pucanstva kroz glavu prolete razne upitne osobe kojih su se nagledali na tv-u. mislim da je krajnje nepotrebno spominjati emisije tipa RC i slicne....

sama priznajem i dapace smatram to svojom kvalitetom, svaki posao koji odradim, odradim u prvih nekoliko susreta psiholoski, jer ipak ja stvaram prostor buducim korisnicima u skladu s njihovim potrebama, zivotnim stilom, nacinom druzenja a tek onda stilskim zeljama...

jasno mi je da pravnici zakone ne uce napamet, ali vjerujem da im upravo elementarno znanje pomaze u tom da znaju u kojem zakonu potraziti adekvatan odgovor na postavljeno pitanje!

 

pitanje je i dalje isto!

 

dali da pokrenem tuzbu protiv ŽUC-a zbog neuredjene berme(dio ceste u usijeku) jer je upravo taj famozni kamen(ziva stijena) prouzrocio totalnu stetu na mom vozilu?

kamen je nepobitan dokaz, jos je na istom mjestu a i policijska fotografije postoje....

 

dali sam bila dovoljno jasna?

ukoliko nisam, slobodno pitajte sto vam je ovog puta nejasno!

 

daj se ženo odluči koji problem imaš....problem sa alkotestom, alkoholom, baždarenjem dregera, bermam, kamenjem....

 

prvo si krenula sa alkotestom.....

pa onda završila na bermi i kamenu.....

 

Što se tiče tužbe zbog kamena, ja ju nebi pokretao....moje osobno mišljenje....

 

Omalovažavaš cjelokupan rad policijskih službenika, govoriš da su nepismeni za bilo što i onda se u nastavku teksta vadiš na njihove fotografije kamena...čudno zar ne??

 

Sukladno tvojim pronicljivim razmišljanjima ni te fotografije se nebi mogle upotrebljavati u niti jednom postupku obzirom da ih nije snimao Lupino...već tamo neki nepismeni policijski službenik koji nema fotografski tečaj, diplomu fakulteta fotografiranja!!

 

Pročitao sam sav tekst ali nigdje nisam pročitao da li si ti napuhala nešto u dreger, kolika je bila koncetracija alkohola....to je veoma bitno da bi mogli u nastavku razmatrati ispravnost postupka policijskih službenika!!

 

Pa si sa kamena i alkotesta poput pčelice skočila na rad policije u Sloveniji i Italiji gdje prilikom alkotestiranja na punktu bude svita ljudi, hitna pomoć, neki doktori....da možda srce moje...svi oni pažljivo tebi izmjere tlakić, ti se popiškiš u epruveticu....međutim kad dobiješ račun i kaznu zamrzneš se...

 

Netko treba da plati izlazk liječničkih ekipa na teren da bi oni radili noćnu i izuzimali uzorke urina pijancima po cesti u nazočnosti policije!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znaci savijetujete mi da ne tuzim ceste, niste mi naveli razlog zbog cega da to ne cinim....

rekli ste to tek onako subjektivno....

tu je barem zakon o projektiranju prometnica odredjene kategorije i racunske brzine kretanja vozila po istim egzaktan....

mozda niste upoznati s istim, ili..?

no ipak vjerujem da i vi kao i mi ostali smrtnici barem jednom godisnje prilikom registracije vozila uplatite nesto novaca pod stavkom cestarina...

radoznalosti radi, recite mi zasto to cinimo?

 

ne omalovazavam nikog, pa niti vas, iako nisam sigurna da se znamo iz vrtica, ali ako je tome tako tada vam i dopustam da me i dalje oslovljavate sa zeno, dragi gospodine!

 

sto se tice Dräger-a molim vas da me uputite kako da pribavim podatke o ispravnosti istog, odnosno dali je isti bio kalibriran ili kako vi kazete bazdaren?

 

da bi i dalje ostala doslijedna sebi a vas barem malo nasmijala lupiniv rad cijenim, ali ranu fazu NY i studio 54, dok ove trenutne eskapade s drvenim stolcima i nazovi skulpturama jednostavno ne dozivljavam....

jedinstven i potpuno svoj sto se izricaja tice je kultni Andy Warhol, dok je po mom skromnom misljenju McCurry, Balilty a od mladjih Rusch cista petica...

no ipak, de gustibus non est disputandum...

 

btw, danas u doba digitalnih fotica potrebno je stisnuti samo jednu tipkicu, cudo jedno kako ta tehnika napreduje...

zar ne?

 

slucajno sam spomenula ove dvije blize nam drzave, slovenci su i dalje tipicni balkanci barem sto se tice koristenja radara i hvatanja takvih prekrsitelja, dok je talijanima taj uredjaj nepoznanica....

a sto se kazni tice slicne su kaznama u HR, osim jedne iznimke kod talijana a ta je da vam na licu mjesta zaplijene vozilo ukoliko ste pod uticajem opijata, ali i samo ukoliko je vozilo u vasem vlasnistvu...

 

no opet sam previse off topic, ispricavam se unaprijed!

 

ovaj put molim odgovor vezan uz Dräger!

molim vas da me uputite kako da pribavim podatke o ispravnosti istog, odnosno dali je isti bio kalibriran?

 

s nestrpljenjem iscekujem te se iskreno veselim vasem odgovoru!

 

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

slucajno sam spomenula ove dvije blize nam drzave, slovenci su i dalje tipicni balkanci barem sto se tice koristenja radara i hvatanja takvih prekrsitelja, dok je talijanima taj uredjaj nepoznanica....

a sto se kazni tice slicne su kaznama u HR, osim jedne iznimke kod talijana a ta je da vam na licu mjesta zaplijene vozilo ukoliko ste pod uticajem opijata, ali i samo ukoliko je vozilo u vasem vlasnistvu...

 

 

pozdrav

 

Moram te upozoriti da nisi spomenula dvije države već si spomenula dva naroda, pa te obzirom ne samo na pravila ovog foruma već i obzirom na dignitet kako svih korisnika tako i osjetljivosti tematike koje si se nehotice dotakla prestaneš sa time. Jedan cijeli narod pogrdno si okvalificirala gore na potpuno neprimjeren i obzirom na kontekst uvredljiv način, bez ikakve potrebe ničim izazvana. Prestani s takvim načinom izražavanja ovdje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje pitanje je bilo ubačeno u šali ne bi li se malo popravilo raspoloženje ali izgleda po postovima iza da se samo još više zaoštrilo...

 

Meni se čini da je sve ovo otišlo malo u krivom smjeru. Previše je ironije u svakom postu da bi se izrodila bilo kakva pametna rasprava.

 

Možda se čini čudnim što gospođa (čuo sam da je prema nekom bon-tonu svaka žena iza 18-e gospođa) priča, pita ali jednom davno na ovom istom forumu ja sam letio s jedne teme na drugu ali ni to ne mora biti loše ako se misao iz ovog trenutka, tema o kojoj se priča, može u potpunosti shvatiti samo onda ako se poveže s drugim temama, pitanjima...

 

Iako nema veze s ovom temom, pitao sam se jednom da li je zakonom o obveznom nošenju zaštitne kacige ugrožena moja sloboda?

Smiješno pitanje za veliku većinu ali meni nije.

Na pitanje zašto ja to MORAM nositi ako time ne ugrožavam nikog drugog doli samog sebe, dobio sam odgovor da zbog toga što država plaća troškove mog liječenja ukoliko se dogodi nesreća.

Hm...

Nikad nisam čuo da se zbog nekog tko je pokušao samoubojstvo vodi prekršajni postupak zbog tog čina iako je stajao državu njegov eventualni boravak u bolnici.

Neznam, možda smo i gospođa i ja zalutali na ove stranice...

 

Moji odgovori bi bili:

 

1)Ceste svakako trebaju odgovarati nekom standardu i iako se ne razumijem u tu tematiku, zdrav razum mi kaže da ne bi trebale biti građene kako kome padne na pamet. Idući za tom logikom da bi cesta bila puštena u promet tek nakon nekakve inspekcije tj. kontrole koja će utvrdit da je sve u redu mislim da bi prvo trebala saznati tko vrši tu kontrolu, tko daje dozvolu da se cestom može prometovati i onda ako smatraš da kontrola nije obavila svoj posao možeš krenuti potražiti zadovoljštinu. (Možda ne bi bilo loše da kontaktirate prof. Marušića s prometnog fakulteta u ZG-u)

 

2)Što se Dragera tiče to možete riješiti na sudu. Kada se prvi put pojavite pred sucem onda zatražite sučeljavanje s ovlaštenom osobom, izrazite svoju sumnju u ispravnost Dragera i zatražite potvrdu o ispravnosti uređaja. Ukoliko je ovlaštena osoba radila po pravilima onda u zapisniku bi trebao biti broj Dragera te ne bi trebalo biti problema dokazati ispravnost istog ukoliko je doista i ispravan. Ukoliko ovlaštena osoba nije radila po pravilima te je npr. zaboravila unijeti broj uređaja ili napravila bilo koju pogrešku kojom je oštetila vaše pravo na obranu svakako to recite odmah jasno i glasno.

 

Ako sam išta pomogao drago mi je ako nisam bar sam se trudio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rubens, oprosti ali šta bi ti trebalo značit ono da njena priča može proć samo kod ovakvih kulturnih dušebrižnika?

 

Ja ni u jednom trenutku nisam raspravljao o njenoj krivici, niti joj vjerujem niti joj ne vjerujem. Sasvim mi je isto ali da bi nekome pomogao trebaš poći od postavke da je nevin jer ako odmah osudiš kao ti, naravno da će ti bilo koje davanje savjeta izgleda uzaludno.

 

Tu, po mom mišljenju, leži klica našeg razilaženja.

 

Ja smatram da treba reagirati na način da ne pitaš je li kriva, da ne gledaš koliko joj priča drži vodu već da jednostavno pomogneš koliko možeš, a uvijek se nešto može.

 

Ti s druge pak strane gledaš to što je napisala i čini ti se smiješnim, toliko smiješnim da joj moraš napisati da je smiješna i ona i njena priča.

 

Očito se radi o različitim odnosima prema ljudima ali to nije tema ni ovog posta niti ovog foruma.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To znači da pitanje aloholiziranosti vozača treba tretirati kao iznimnu društvenu opasnost na svim razinama pa i ovdje na ovom forumu.

 

Takve osobe se same moraju suočiti s tim problemom, no nikako ne na način na koji to čini postavljačica posta. Umjesto da racionalno razmisli o svojim postupcima gle što ona radi, raspisala se o ustavu, stijenama, gradnji cesta, dostavnim vozilima, kombijima, policajcima, lupinu, narodima "državama", bez da se u jednoj jedinoj rečenici ili riječi sama pokušala suočiti s situacijom u kojoj se našla i u kojoj će se tek naći.

 

Nismo se nas dvojica razišli ni u čemu, na ovom forumu već duže vrijeme postoji problem oko interpretacija mogućnosti pobijanja utvrđenog činjeničnog stanja, koje se btw. nakon što je utvrđeno na zakonom propisan način ne može pobiti ili se može jakoooo teško pobiti. Jel ti stvarno misliš da policajci koriste uređaje koji nisu provjereni, atestirani i standardizirani? Odgovor je naravno ne. Ukoliko se i pojavi sumnja u rezultat takve vrste testiranja, postoji mogućnost da se isto odmah verificira i na drugi način. Tu mogućnost plavuša nije iskoristila, znaš zašto nije? Jerbo bi vjerojato (u pravilu je to tako) ovaj drugi rezultat bio veći od prvog. Sve ostalo je sfera po meni laprdanja.......a to veze s pomaganjem nema, uz napomenu da nam je prodala priču ono, bolje nije moglo.

 

Lagano me dižu pitanja tipa student sam, jel i ja moram platiti kaznu? Policajci su bili sakriveni u šumi pa su me zaustavili kad sam vozio 147 km/h, jel su me smjeli zaustaviti? Napuhao sam 2.00 promila, to su krivi policajci jer aparat nisu atestirali, a nisu me imali ni pravo zaustaviti jer nisam počinio nikakav prekršaj ili recimo pijana sam sletjela s ceste mogu li tužiti nekog zbog toga?

 

 

Dakle mogu joj pomoći jedino na način na koji sam to i pokušao učiniti, na eto moj specifičan način osuditi takvo ponašanje ..... prije ona shvati to bolje za nju i za druge oko nje. Za ostalo ne brinem, za to će se pobrinuti onaj tko će sastaviti optužni prijedlog i onaj tko će donijeti odluku, pa istu na kraju molim da nam javi koliko ju je u konačnici koštalo to zadovoljstvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@ rubens ja svoju voznju pod uticajem alkohola ne poricem....

dapace to sam prvo i navela....

na forumu od vas ili nekog sposobnijeg i kreativnijeg nego sto ste vi ocekujem smjernicu, kvalitetnu misao ili savijet..... tome sluze kvalitetni strucnjaci!

vade vas iz go..na a vase greske pretvaraju u svoje uspijehe!

 

mi obicni smrtnici greske priznajemo na ispovijedi, a oprost dobijemo takodjer u crkvi...

 

ovisnik sam o nikotinu, ruzna navika, priznajem....

 

a ukoliko ikad budem imala slicnih problema s alkoholom prvo cu vas kontaktirati, vjerujem da ce te mi naci adekvatan smjestaj i lijecnicki tretman , jer sudeci po ovom sto vi pisete stjecem dojam da je alkohol odigrao vrlo ruznu ulogu i stvorio vam patoloski negativne emocije i traume u dobi najranijeg djetinjstva...

@ rubens, nisam sigurna dali znate ali covjek se radja s dva urodjena straha, strahom od buke i strahom od pada...

dobar psiholog, psihoterapeut, NLP terapeut cuda cine....

 

za mogucnost vadjenja krvi i davanja urina nisam niti znala!!!! kamo li srece jer danas nebi postavljala pitanja gospodi poput vas dragi rubens, a rezultat bolnickog testa bi sigurno bio cista NULA!

 

sve ovo postje besmisleno....

moja prica mozda vama zvuci nepovezana, ali je realna i iskrena..

 

pozdrav i naravno rubens budete saznali ukupne troskove i poduzete mjere

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čuj mala, svoje frustracije rješavaj tamo gdje se rješavaju, nije rješenje u tome da osobne probleme rješavaš na način da ih pokušavaš priljepiti drugima.

 

Moja ti malenkost zaista želi da prije svega od ovog što si sada postaneš čovjek koji će biti svjestan svojih postupaka. Na meni je da te upozorim da ovo što se dogodilo je velika stvar, no ukoliko olako prođeš preko toga može i puno gore.

 

I nemoj brinuti za mene, ja sam ok, ti imaš problem, zapravo nekoliko njih, slupan auto, prekršajnu prijavu, odnosno više njih i karakter koji je vidljiv iz gore navedenog.

 

Zapravo jedina nuspojava kozumiranja alkohola u mom slučaju je bila ta kaj sam se obično probudio pored takve kakvom se prikazuješ ovdje, pa sam uopće prestao piti. Sad sam na kavama i sokovima.

 

Ajmo zvršiti s ovim, stvarno nema više smisla. Sve najbolje ti želim......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Daklem ovako...što se tiče Dregera...hehe kako to objasniti....

 

Policijski službenici upisuju najčešće upisuju u alkotest famoznu oznaku 7410 plus ili samo 7410..što označava tip "Dregera", međutim u posljednje vrijeme opremljeni su samo sa Dregerima 7410 plus (modernijim inačicama 7410 Dregera ili još jednom vrstom Dregera (sutra ću pitat koja tipa), a koji je najnoviji, čak nije po svojim izgledima ni blizu dosadašnjim...nova vrsta Dregera!!!

 

Navedena razlika se upisuje poradi davanja tolerancije na uređaj...za 7410 plus je tolerancija od 10 promila..ako imaš na Dregeru 1.50 u zapisnik se upisuje 1.40 i oznaka Dregera 7410 plus!!

 

Svaka policijska postaja duži određen broj Dregera i mora voditi evidenciju umjeravanja istih..postoji osoba koja je zadužena za isto....svaki uređaj za nadzor brzine kretanja i ur!!eđaj za nadzor alkoholiziranosti se umjerava i strogo se vrši nadzor istoga!!

 

Činjenica je da se do toga prije nije vodila pažnja, do prije par godina dok se to nije počelo masovno koristiti u prekršajnim postupcima, te su pojedini predmeti obustavljeni...međutim sve ima svoj kraj pa i takvi gafovi!!

 

Svaki Dreger kojemu je istekao datum povlači se iz upotrebe i može se dogoditi da se vrti par dana greškom da nije umjeren...e sad ako si ti baš upala u ta tri dana imaš sreće...što ne vjerujem...

 

Svi Dregeri Hrvatske se umjeravaju u Zagrebu, jedna firma, zaboravio sam joj ime ...sutra ću pronjufat....sve policijske postaje vode evidenciju zaduženja i umjeravanja Dregera i može se dogoditi da na teren izađe nebaždareni nekoj običnoj patroli 2-3 dana ali očevidnoj ekipi 99 posto NE iz razloga što bi to bio totalni idiotizam i debilizam....nebaždarenim Dregerom vršit očevid prometne nezgode i omogučiti pad cijelog predmeta zbog gluposti...

 

Uostalom zašto nisi zahtjevala vađenje krvi i urina, te bi nakon dobivenih rezultata nedvojbeno znala pravi rezultat!!!??

 

Normalno...reći ćeš da nisi bila upoznata...pa kako ćeš biti kad si odbila potpisati zapisnik o alkotestu iz nekih svojih razloga....uopće mi nije jasno zašto ljudi svršavaju na taj potpis...kao nisam potpiso i odmah me okružuje zraka nedodirljivosti...ej nisi trebo potpisat...moš mislit... :vrti:

 

Ako već nisi htjela potpisat, trebala si pročitat...sve piše pa i to da imaš pravo na vađenje krvi i urina....e ali to bi te diskriminiralo zar ne???

 

Nepoznavanje prava škodi!!

 

Ovo za nalet na kamen nisam stručnjak pa se nebi petljao..ja znam da nebi tužio jer imam iskustva sa puno opipljivijim dokazima i olakotnim činjenicama koje nisu imale prođu odnosno nisu pile vode...

 

I pretpostavljam da i i ŽUCEVI I HUCEVI imaju svoje pravne službe..tu bi bilo natezanja malo....posebno ako je kod tebe utvrđena nazočnost alkohola u organizmu ...lako će oni pronać razlog zašto je "živi kamen" tamo bio.... :frajer:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zip hvala ti!

vec sam izgubila svaku nadu i zapitala se cemu tj. kome je ovaj portal namijenjen!

sto se tice adrese ustanove....

 

Državni zavod za mjeriteljstvo,

Ibrišimovićeva bb., Zagreb,

www.dzm.hr,

tel 3701100

 

tako da se ne moras truditi u pribavljanju iste!

 

cisto sam postavila pitanje na ovom portalu jer su mi dvojica odvjetnika s kojima sam se prethodno konzultirala, predlozili tuzbu ZUC-u, jedan mi "garantira" pozitivan ishod uz dulji vremenski period, dok se drugi ogradjuje, sto je i logicno, medjutim i on me upucuje u parnicu jer je vjestak za cestovni promet zakljucio na temelju policijskog izvjestaja da nesreca nije uzrocno povezana mojom alkoholiziranoscu.

razlika u misljenjima njih dvojice je cisto u koracima, prvi bi direktno tuzio zuc, dok bi ovaj drugi krenuo dokazivati da bi se potpuno ista nesreca desila i trijeznoj osobi te bi na taj nacin pokusao naplatiti stetu i od kaska a kasnije i od zuc-a.

 

sto se uredjaja tice, u zapisniku nisu naveli model vec njihov interni broj istog, te ocito zato ne mogu doci do podatka o kalibriranosti istog.

saobracajka je bila krajem listopada 2008 a ja jos nisam primila bilo kakav sudski poziv vezan uz istu!

tako da mi oba advokata savijetuju da ja krenem s tuzbom i ne cekam vise...

zaboravila sam napomenuti jedan dosta bitan podatak, gospodin policajac je zakljucio da sam vozila tehnicki neispravno vozilo te me u tom svom zapisniku i tereti za isto...

nisam mu nikako uspijela dokazati da je doslo do pogreske prilikom upisivanja datuma vazenja tehnickog pregleda i to prilikom izdavanja nove prometne i knjizice vozila, jer sam isto prebacila s leasing kuce na svoje ime kad je vozilo bilo staro nesto preko dvije godine. uglavnom po podatcima u prometnoj meni valjda jedinoj u HR ispada trajanje tog famoznog teh. pregleda nepunih 8mj. predocila sam mu vazecu policu obaveznog, kao i policu kasko osiguranja, pokusala objasniti ali gospodin je stvarno bio "tvrd".

taj njegov propust ili po rijecima obojice advokata najobicniji "slamperaj" bi trebao biti pozitivan za mene...

sto mislis o tome?

btw, to mi je bila prva saobracajka u zivotu, tako da nisam ni znala za mogucnost vadjenja krvi a doticni me policajac nije na to moje pravo upozorio!

 

 

zahvaljujem ti se na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo i jedna interesantna studija:

 

Vjerodostojnost alkotestiranja koncentracije alkohola u izdahu, upotrebom Dräger Alcotest 7410Plus alkometra, kod utvrdivanja alkoholiziranosti u sudskom postupku

 

Zdravko Kovačić; Zavod sa sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Marina Nestić; Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Valter Stemberga; Zavod sa sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Rijeci

Alan Bosnar; Zavod za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Rijeci

Marko Petrovečki; Student Medicinskog fakulteta u Zagrebu

Davorka Sutlović; Klinički bolnički centar Split, Klinički odjel sudske medicine

 

Sažetak

Mogucnost primjene rezultata alkotesta Dräger 7410Plus kao zamjene za analizom utvrdene koncentracije alkohola u krvi i mokraci. U radu je obradeno 570 slucajeva koji se temelje na podacima dobivenim iz sudskih spisa gdje je vozacu nakon alkometrom utvrdene prisutnosti alkohola u izdahnutom zraku,

upotrebom alkotesta Dräger Alcotest 7410Plus, metodom plinske kromatografije utvrdena koncentracija apsolutnog alkohola u krvi i mokraci. U svim obradenim slucajevima alkohol se nalazio u fazi eliminacije iz organizma. Analizom utvrdene koncentracije alkohola u krvi retrogradno su preracunate na vrijeme testiranja alkometrom i usporedene.

Usporedbom rezultata Drägera i analizom utvrdene koncentracije alkohola u krvi preracunate na vrijeme alkotestiranja proizlazi da se 30 od 570 ispitanika (5,3%) ne nalazi unutar granice 95% predikcije jednadžbe pravca CBAC ± 0,307 = 0,093 + 1,022CBrAC Na osnovi provedenog ispitivanja može se odrediti koncentracijsko podrucje unutar kojeg bi se s 95%-om vjerojatnošcu morala nalaziti koncentracija alkohola u krvi pod pretpostavkom da je krv uzeta na

analizu u vrijeme alkotestiranja. Sudskomedicinska klasifikacija stanja alkoholiziranosti odnosi se na koncentraciju alkohola u krvi, a ne u izdahu, te stoga na osnovi rezultata alkometra (koncentracije alkohola u izdahu) nije moguce odrediti niti stanje alkoholiziranosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitanje na koje nije odgovoreno, da li tužiti ŽUC? Svaki odvjetnik će vam sugerirati da tužite pa ako i izgubite spor, koji je dugotrajan a time i skup, on će naplatiti svoj "trud".

Spor, ako ga pokrenete, gubite više nego sigurno iz jednog razloga, a taj je što nalet na kamen nije uzrok nego posljedica prometne nesreće koju ste vi skrivili pošto nema dokaza o postojanju drugog vozila, a iskaz vaš ili nekog drugog da je vozilo ipak postojalo, nije dokaz. Po definiciji, dokaz je neupitna i nepobitna činjenica...itd.

Službeni razlog navedene nesreće će biti " nedržanje strane kretanja" ili "neprilagođena brzina", a to ćete vidjeti u optužnom prijedlogu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija