Jump to content

oborinske vode


anonimno

Preporučene objave

Susjed je izbetonirao i izasfaltirao svoje dvorište i prilazni put, na dijelu puta koji je malo niži sakuplja mu se sva oborinska voda (30m od njegove kuće), kako on nevoli imati vodu na svojem putu prekopao je kanalić i napravio meni potok 12 m od ulaznih vrata tako da u vrtu imam baru. Sva kišnica iz njegovog dvorišta i prilaznog puta slijeva se meni u vrt, s time da mi je na tu srtranu ukopana garaža i podrum u visini od 1,6 m pa dio vjerojatno tih voda probija u garažu. Što poduzeti i imam se pravo žaliti? vrijedi li za to Zakon o vlasništvu članak 112, i 113 (makar se ne radi o kišnici sa objekta već iz dvorišta)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prva dva slučaja su mi jasna da sprovedeš ono što ne želiš pred svojim vratima susjedu nek on ima i vjerujem da to nije dopustivo i da se to može riješiti, ali da neželiš riješiti bazene ispred svojih vrata nego gaziš po vodi to mi nije jasno, al što ćemo svakakvih nas ima i ako ja neću pomesti pred svojim vratima onda neznam dal ko tu šta može, možda postoji kakav zakon o suvlasničkim odnosima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Susjed ne smije usmjeriti oborinske vode prema vama, tj. njegova je dužnost da oborinske vode sa svoje parcele odvede u najbliži kanal ali na taj način da nikako ne smeta vašem posjedu. Najbolje bi bilo da se dogovorite i riješite problem zajedno, a ne znam točno o čemu se radi možda nadležnosti imaju i Hrvatske vode.. ali možda teško je reći, u nekim situacijama su Hrvatske vode nadležne za rješavanje sličnih situacija. Najbolje se posavjetujte u svom gradu sa odvjetnikom. A da li te vode izbijaju kod vas u garaži i podrumu to Vam stvarno nitko ne može reći bez vještačenja, pitanje dali se može i tada utvrditi. Mislim da bi sud jako dugo trajao i pitanje što bi Vi dobili. Ponavljam još jednom najbolje se dogovorite ljudski.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 10 godina kasnije...

Poštovanje,imam problem sa susjedima s kojima sam međaš.Ovako,pošto susjed ima oranicu koja je u povišenom položaju na moje zemljište i prilikom velikih kiša sva voda sa njegove oranice se slijeva na moje zemljište,Temelj na mojem zamljištu koji je bio iznad zemlje 1 metar sada se više ne vidi jer je zemlje za kišom podigla taj dio tla za nepuni 1 metar, a gospodarska zgrada također jer je bliže međi.Nekad je na međi između nas bio kanal ali otkad ne razgovaramo nekih 8 godina on je taj kanal zatrpao oranjem. Molim vas za savjet i hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija