Jump to content

pretres auta zakonit ili ne


d13

Preporučene objave

Bok, evo da ispričam svoj događaj dolazim ispred jednog diskokluba parkiram auto , i izlazim iz auta , u tom trenutku stvori se krim policija,značke pokažu,ja njima osobnu i tako oni mene počnu pretresati.Sad me zanimam imao sam torbicu,i inspektor je uzme sam i pregledava , na moje izistiranje da nema pravo sam da gleda , nego da mu ja moram vaditi sam stvari oni su vec poceli gubiti zivce.

Onda posli toga krenu u auto,ja im govorim da nemaju nalog za pretres auto,samo su se jos vise naljutili..sidne on u auto,i svaki prostor u autu pocne pregledavati ,tapeta,pretince,gepekt ..

I na kraju da moram skinit gace , da vidu jel imam sta u boksericama.

Normalno da na kraju napomenem da mi nisu nista nasli,ali me zanima koliko krim policija ima ovlasti u detaljnom pretresu auta bez policijskog naloga, i jel postoji neka unutarnja kontrola za prijavu policijskih sluzbenika ako su prekoracili ovlasti ..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bez naloga se može izvršiti pregled. Pod pregledom se podrazumijeva ulazak, prepipavanje i izuzimanje stvari koje se nalaze u nezaključanim i nezatvorenim prostorima vozila.

 

Dakle otvaranje pretinca (bez obzira da li je zaključan ili ne) je zabranjeno, dok je npr. prepipavanje tapeta dozvoljeno.

 

Dokazati počinjenje kaznenog djela je vrlo, vrlo teško jer će oni opovrgavati Vaš iskaz, a njih su dvojica. Ne znači da je nemoguće, ali šanse su minimalne.

 

Ne treba Vam odvjetnik, dovoljna je prijava državnom odvjetništvu.

 

Osobno me ništa ne bi smetalo - nikava pretraga vozila ili torbice, ali da me skidaju ne bih :palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne bi oni vas pretresali bez veze...oprostite, ali sigurno su imali razlog..niste naveli dali ste bili kad u sukobu sam zakonom u vezi droge, oružja ili nečeg trećeg??

 

tako je.. sigurno si nesto vec napravio.. recimo, ako si bio prije 5 godina uhvacen kako pusis joint.. valjda znas onu - jedanput narkoman, uvijek narkoman i nikad vise covjek.. tako da, u tom slucaju - i zasluzujes da te se cijeli zivot tretira kao najgoreg kriminalca, prekopava, skida u javnosti, pretresa pri svakom prelasku granice (pred starcima, familijom) itd itd.. jer ti vise nisi covjek, ti si niza rasa - narkoman i kriminalac.. face it!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

bok,trebam pomoc.na njuskalu sam nasao oglas gdje covjek prodaje novu kutnu brusilicu,veliku i malu,naravno cijena je bila manja nego u trgovini,zato sam odmah kontaktiro oglas(covjeka)i dogovorio se oko kupnje.otisao sam auto i kupio,na povratku kuci(nisam odmaglio ni 10 minuta od prodavaca)zaustavio me policajac,trazeci prometnu i vozacku i da otvorim prtljaznik.kad sam otvorio prtljaznik tad su nastali problemi,odakle mi nova brusilica bez racuna....tad sluzbenik kontaktira krim policiju koja me privodi radi dokazivanja odakle mi alat i na kraju ga oduzima a ja ostajem bez novaca,alata i sa dosjeom koi su mi napisali za prikrivanje zlocina,trgovanje ukradenom robom.jel imaju pravo oni to? i dal ja mogu dobit alat nazad? dali su mi kao neku potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 3 tjedna kasnije...

imam jedno...radim u nocnom lokalu i prije nekoliko dana bila je racija...ni dobro vece vec su mi kopali po sanku...trazili su osobnu,rekla sam da mi je u autu koji se nalazio na parkingu lokala,policajac mi kaze da odem po osobnu.to sam i napravila...cim sam izasla na vrata vidim da me policajac prati u stopu pitam ga zasto me pratite znam i sama doc do auta on mi govori da ce mi pretrest auto...pitala sam ga zbog cega i da ne zelim,rekao je da otkljucam.ja sam opet pitala zasto mi pretresaju auto u tom trenutku stize drugi policajac i govori mi gospodjice milom ili silom.otkljucala sam da uzmem osobnu i u tom trenutku vec su poceli da kopaju...zanima me dali oni imaju pravo to da naprave bez naloga??a isto tako dali imaju pravo to napraviti i gostima koji su se zatekli tada tamo jer su i njima to napravili?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija