Jump to content

Čekovi


nevenko

Preporučene objave

Prije godinu dana ukinuo sam nekome punomoć na čekove ali je toj osobi ostalo 20 čekova za koje je izjavila da ih je izgubila tj. oprala u perilici. Medjutim nakon godinu dana čekovi dolaze na naplatu u PBZ. Zanima me ovo, rečeno mi je da ček ne smije biti stariji od 60 dana tj. datum ne smije biti stariji od 60 dana da bi se naplatio. Jasno mi je da je možda osoba dala davno čekove nekome kao garanciju i sl. međutim sada kada je ček tj. čekovi došli na napalatu na njima je datum star do 60 dana a osoba koja ih je potpisala nema punomoć već više od godine. Zanima me smije li banka prihvatiti ček koji je potpisala osoba koja više nije imala punomoć za datum koji stoji na čeku. Ja sam tek sada prijavio čekove kao ukradene i ostalo ih još 17. Po nekoj logici mislim da banka ne smije prihvatiti ček na kojem stoji datum od prije npr 30 dana a da potpisatelj više nema punomć u to vrijeme.

 

Zahvaljujem ako netko može dati savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Čudno mi je sve to. No ako je sve to što si rekao istina ti si oštečen banka ne smije primiti zastarijele čekove no kad i prime ček oni moraju znati da je punomoć prekinuta (govorimo o banci) ukoliko su čekovi iskorišteni u nekim prodavaonicama oni neznaju dali je ček valjan dok ne prosljede banci i banka naplati od dužnika /odosno tebe. :-?

 

 

 

Ne želim nagađati ali koliko sam načuo ček nesmije biti stariji od tjedan dana :-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija