Jump to content

marihuana - pitanje


anonimno

Preporučene objave

Imam pitanje za kompetentu osobu. Zatečen sam na koncertu s trećinom dobivenog jointa čija je cjelokupna masa procijenjena na 0.5 grama.

Nakon toga sam priveden u postaju gdje sam morao potvrdit da je joint moj jer je nadjen u mojim rukama. Problem je ujedno

i u tome što sam bio alkoholiziran(sto nije provjereno od njihove strane) i da mi je policija gotovo metala rijeci u usta, a koliko se sjećam

ispitivali su me i za koliko sam kupio, dal koristim mozda i heroin(makar nemam dosije vezan ni uz bilo kakvo posjedovanje droge ikad),

i hrpu ostalih nebuloza koje ruku na srce imaju pravo pitat. Među ostalim su i govorili da sam sigurno kupio za barem pedeset kuna, a

s obzirom da sam bio pijan i u nekoj vrsti soka nemam pojma sta sam potpisao kao izjavu jer pretpostavljam da sam je valjda morao potpisat.

Sad me interesira par stvari.

 

1. Kakva je procedura sto se obrane tice, te da li trebam pomoć advokata(!) jer bih se branio time

da iskreno nisam znao sto radim i po mogućnosti tražio da odbace tužbu. Ironija je u tome da su me zatekli s dobivenim jointom doslovno

skoro u gomili ljudi pred svjetlom, a ocito zbog alkoholiziranosti nisam ni bio u potpunosti svjestan da pusim to sto pusim jer sam doticni joint dobio kao "poklon" kad sam zicao cigaretu od nekih likova u prolazu.

2. Imam 23 god. i prije 5 god. sam napravio kazneno djelo, za koje sam dobio uvjetnu kaznu koju sam prije 2 godine i "odsluzio". Sad me interesira da li je moguće da mi ova situacija nasteti s obzirom da sam se nadao da će mi se brisati

dosije vezano uz djelo koje sam napravio prije tih pet godina.

3. Glede izjave, koju sam mozda potpisao u policiji, jel to u sudu uzimaju u obzir jer ja nemam pojma sta sam rekao i potpisao.

4. Ujedno me zanima da li postoji neki besplatni "telefon" na koji mogu jos pitat za pravni savjet da budem sigurniji sta da radim.

5. Te za kraj sta mogu ocekivat na prekršajnom/te valjda i kaznenom sudu?

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 god. sam napravio kazneno djelo, za koje sam dobio uvjetnu kaznu koju sam prije 2 godine i "odsluzio".

 

1-od dana kada ti je istekao uvjet (rok provjere) + 3 godine i smatras se neosudjivanim. znaci i sud pred koji dodjes te mora smatrati neosudjivanim.

2-obrana kako si zicajuci cigaretu greskom od nepoznatih osoba dobio joint pa eto bas u tom trenu uletjela policijska racija je valjda i tebi samom smijesna.

3-ono sto si pricao pred policijom nema nikakvu vrijednost pred sudom.

4-osudi li te prvo kazneni sud, prekrsajni mora obustaviti postupak (nema jos jedne kazne)

5-nema besplatnog pravnog telefona

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru. no zamolio bih jos za 3 odgovora.

1. Konkretno kakvu kaznu bih mogao okvirno ocekivat od kaznenog suda, a kakvu od prekrsajnog suda, po mogucnosti uzevsi u obzir konkretno navedenu (moju) situaciju?

2. Situacija koja se desila je nazalost istinita, no sad ne znam sta da napravim. "Priznat da sam kupio joint" i nadat se maloj kazni jer sam bio pod alkoholom ili im reci stvarnu situaciju koja moram priznat zvuci neuvjerljivo al koja je istinita.

3. Trenutno je proslo oko 2 godine od isteka uvjetne kazne. Da li to znaci da ce mi se ipak racunat prethodna glupost tj. osuda, u izricanju kazne za ovo sad i u kojoj mjeri?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

- kažeš da si žicao cigaretu i dobio joint, a da tu razliku nisi primjetio zbog alkoholiziranosti....kako onda znaš da si pušio marihuanu, a ne recimo list maslačka ? kad si saznao što ustvari držiš u rukama i pušiš? - ovo je protupitanje na tvoje pitanje pod 2. uzimajući u obzir da imaš 25 godina, što bi se reklo odrasla pametna osoba, ne 15-godišnjak koji nije u stanju uočiti razliku između motanog, napravljenog jointa od normalne cigarete..a o razlici u okusu/mirisu/djelovanju da i ne govorimo

- uopće nije bitno da li si ti taj joint kupio za 10, 20 ili 100 kuna, niti kada i od koga si ga kupio..

- ono što je bitno jeste da si imao kod sebe (posjedovao) drogu, a što je Zakonom zabranjeno

- za postojanje djela nebitno je da li si imao 0,1, 0,5 ili 10-tak grama

- to se može uzeti kao okolnost o kojoj će ovisiti donošenje odluke što će se s prijavom učiniti - ići u postupak ili ju odbaciti, a ako se ide u postupak, onda količina droge može biti uzeta kod odmjere i izbora sankcije..

 

odgovori

1. ako se prijava ne odbaci, može biti novčana kazna ili uvjetna osuda (npr. do najviše 5 mjeseci uvjetno na 1 godinu) u kaznenom, a novčana u prekršajnom...sve ovisi koji od ova dva postupka će prije biti pravomoćno završen, pa se onda ili kazna iz prekršajnog uračunava u kaznenom postupku, ili ako je kazneni prije gotov, prekršajni postupak se obustavlja jer se ne može dva puta suditi o istome (činjenični supstrat djela je isti..), to je jedno od pravila postupanja..

2. ovisi o odgovoru na ono gore moje pitanje

3. za koje kaz. djelo si osuđivan? ako je i ono bilo u vezi droge, onda se cijela priča oko rješavanja prijave i odluke o sankciji mijenja..

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da su te uhvatili na Tajvanu dobio bi oko 20 godina bez prava na pomilovanje..

1. Vrlo se dobro zna gdje se konzumira droga

2. Glup si jer nisi poštivao prvo pravilo

3. Marihuana se ne puši ako si u alkoholizi.stanju jer ti bude

muka a ne zadovoljstvo.

4. Pošto nisi poštivao prva tri pravila evo ti i peto.

5. Kada si i ugledao policiui (pošto si imao (kako ti kažeš)

joint

u ruci (to je prednost jer nisi imao i u paketiću u đepu))

zašto ga nisi odmah bacio??

6.Znači, iznenadili su te??!!

7. Sve je dozvoljeno dok te ne uhvate. A pošto su te

iznenadili, naje.... si!

8. Nemam živaca da ti dajem pravne savjete. :vidiga::moli: :cry: :čeka: :2up: :closed:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

2. Situacija koja se desila je nazalost istinita, no sad ne znam sta da napravim. "Priznat da sam kupio joint" i nadat se maloj kazni jer sam bio pod alkoholom ili im reci stvarnu situaciju koja moram priznat zvuci neuvjerljivo al koja je istinita.

 

ne znam, odluci sam, a prvo iskoristi xsarinu dobru volju da ti pruzi dovoljno podataka potrebnih za donosenje te odluke.

ja cu se samo nadovezati i navesti cinjenicu da je, bez obzira na pojedince koji drze kako savjet nije savjet ako ti se ne sugerira da uzdignute glave posred sudnice gromko zagalamis "nisam kriv", iskreno priznanje krivnje (a ne prenemaganje u stilu nije crno nego antracit s tamnosivim tufnama) , kajanje, samokriticnost prema pocinjenom i sve ostalo sto ide uz to snazna olakotna okolnost koja pruza mogucnost sucu da zakljuci kako za korekciju tvog ponasanja nije nuzno izricati kaznu vec ce istu svrhu postici i mjerom upozorenja.

a s prakticne stane gledano, podje li ti to za rukom, samo jednom ces vidjeti sud, neces placati odvjetnika 1000kn po rocistu, uz malo srece dobit ces pravomocnu kaznenu prije prekrsajne i jedina posljedica tog subotnjeg opustanja bit ce uvjetna kazna i minimalni troskovi potupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija