Jump to content

pomozite........


crnka6

Preporučene objave

molim vas pomozite mi.ukratko ću vam reći priblem;rastavljena sam ima 5 godina,imamo zajedničko dijete od 8 god.problemi u viđanju djeteta s ocem nikad nisu bili,nikad nisam gledala što piše u presudi,dijete je išlo ocu kad god je htjelo.problemi su počeli otkad su praznici,dijete ne želi k ocu.razlog,zbog toga što otac uzme svoje dijete,ostavi ga svojoj majci i on ide po kafićima.djetetu je to počelo smetati i odbija ići s njim,da bi otac djeteta ima par dana nazvao sina i prijetio mu da će doći po njega s policijom,što i hoće.o socjalnim radnicama vam upoće neću govorit,samo ću vam reći da je glavna socj.radnica bliski rod s mojim bivšim mužem.tražila sam da se promijeni sudska odluka,da dijete ne spava kod oca(jer nije nitijednom prespava kod njega u njegovih 8 god),jeli to ikako moguće?da li dijete može reći svoje želje,jer ovdje se dijete ništa ne pita,ja samo dobivam prijave?molim vas pomozite mibar malo,želim da dijete ne dobiva traume(oca se počeo bojati),što da napravim

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dali otac plaća alimentaciju?

Dali je otac nasilnik, pedofil?

Kažete da je djetetu počelo smetati što otac ide po kafićima, kako dijete zna da otac ide po kafićima, dali su možda išli zajedno ili je to djetetu netko rekao?

Zar je vama normalno da dijete od osam godina nije prespavalo kod oca?

 

Malodobno dijete nezna uvijek što je za njega dobro, ali zato ste vi tu koja bi mu trebala objasniti i pripremiti

ga na to da će provoditi sa ocem više dana u kontinuitetu.

 

Kakva je komunikacija između vas i bivšeg supruga?

Dali obavještavate bivšeg supruga o djetetovom zdravlju, školskom uspjehu, dali on dolazi na informacije u školu?

Dali dijete kad ide kod oca nosi sa sobom rezervnu odjeću?

 

Ako ste nezadovoljni radom Centra možete se obratiti Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, Upravi za socijalnu skrb.

5 godina je više nego dovoljno vremena da roditelji prestanu koristiti dijete u međusobnim obračunima, u stvari ne postoji opravdanje niti za jedan dan korištenja djeteta za rješavanje vlastitih problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možemo li dozvoliti mogućnost da neki roditelj unatoč odluci suda nije neki niz godina uzeo dijete da kod njega prespava svojom voljom?

Možemo li dozvoliti mogućnost da dijete protestira što vrijeme koje bi trebalo provoditi s roditeljem s njim ga ne provodi?

Dijete od 8g nije toliko malecno da ne bi moglo izražavati vlastito negodovanje.

 

Unatoč trudu i promišljanju koje o djeci ulažu brojni roditelji koji s djecom ne žive, dozvolimo mogućnost da svi o svojoj djeci ne razmišljaju na jednak način.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

alimentaciju plaća 600kn misečno.od njegove 4000 plaće,što se tiče nasilništva,nasilnik je,ima par godina mi je provalio u stan i dok sam držala djete u naručju on me je tukao.što se tiče njegovog zdravlja,o svemu ga obaviještavam,a što se tiče škole,to ga ne interesira,čak mi je jednom prilikom rekao da ne triba biti na zadnja dva sata i sl.komunikacija je do nedavno bila sasvim ok,dok dijete nije počelo odbijati susrete s njim.ne želim da mi policija dolazi po djete,jer sa tim neće dobiti ništa.već ga je sa prijetnjom prestrašio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što ste mislili pod "dva razreda"?

Posao CZSSa podrazumjeva i razgovor sa djetetom i intervenciju prema vama. Otpor imate vjerojatno radi bliskih rodbinskih veza djelatnika sa ocem vašeg djeteta, koji stoga posao radi možda ažurnije, moguće i pristranije.

 

Ono što ne biste smjeli jest samoinicijativno smanjivati susrete i druženja djeteta i oca u opsegu koji je određen.

Možete zatražiti od suda izmjenu dinamike, izmjenu načina odvijanja, ali ne i odlučivati o tome samostalno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne odlučujem ništa samostalno,djete je to koje ga se pita,a na pitanje za spavati kod oca,djete se počme tresti,pa shvatite da dijete nikad nije spavalo kod oca (8 god),ocu to sad i nije u interesu,jer ne može vikendom piti,a sad to radi iz prkosa.u ovom svemu,želim da kad otac uzme svoje djete,da to vrijeme provede s njim,a ne da ga ostavlja baki.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Djeca najčešće prema roditelju s kojim ne žive izražavaju veliki dio stavova roditelja s kojim žive. I, da, dijete od 8 godina može biti toliko izmanipulirano da uopće ne izražava svoje stavove već stavove roditelja s kojim živi. Je li odbijanje djeteta da prespava kod oca zaista stav djeteta ili roditelja s kojim živi, može procijeniti iskusni stručnjak, za što je često potrebna i kompletna timska obrada - manipulacije jednostavno nisu lako uočljive, i dijete koje je izmanipulirano najčešće tvrdi da su to njegovi autentični stavovi - no postoje načini da se to ispita i djetetu pomogne, prvenstveno zato što dijete koje je u toj situaciji duboko pati i trpi dalekosežne posljedice.

Ovo nije toliko pravno pitanje koliko pitanje za psihologa, pa bi bilo dobro da roditelji potraže stručnu pomoć i savjet. Ukoliko je manipulacija u pitanju, to postaje pravno pitanje, jer to spada u zlostavljanje djeteta.

 

Ukoliko majka smatra i ima dokaze da Centar za socijalnu skrb ne obavlja svoj posao profesionalno i u najboljem interesu djeteta, može tražiti izuzeće toga Centra.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da li je normalno da otac dijete šalje u p.m (to je bilo sinoć)pred njegovim prijateljima,da li je normalno da djete za ljetnih praznika stoji zatvoren s babom u kući,jer se ocu neda provodit vrijeme s djetetom,da li je normalno da nikad nije bio u školi na informacijama(izjavio je da ga to ne interesira),da li je normalno da mu prijeti s policijom.nitko ne manipulira s djetetom,to su činjenice od kojih dijete bježi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oprostite, ovo je nastavak:

 

Upravo to i je svrha stručne pomoći, da se utvrdi trpi li dijete, tko je zlostavljač, i da se sa zlostavljačem radi kako bi prevladao vlastito negativno ponašanje. Nema bezgrešnih, ima samo onih koji misle da su takvi i onih koji svoje pogreške mogu uvidjeti, makar i uz tuđu pomoć, i žele ih ispraviti. Mislim da svako dijete zavrijeđuje bar jednog roditelja iz ove druge kategorije. Nemojte olako odustati od svojeg djeteta - čuvajte djetetu roditelje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

naravno da treba oba roditelja,mislim da ste procitalni,ne tražim da dijete ne provodi vrijeme sa ocem,tažim samo da to vrijeme bude s njim,a ne zatvoren u kući,a to šta se dijete trese,mislim da je normalno,jer nikad to nije tražio,nego ove god,a što se tiče stručne pomoći,pronašla sam je,jer mi je u ovom svemu najvažnije dijete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija