Jump to content

Trajanje zabrane upravljanja motornim vozilom


LeX83

Preporučene objave

Policija određuje točne dane početka i završetka zaštitne mjere u vremenskom trajanju koje odredi sud.

 

Ako je prekršaj počinjen u 2008. ili 2009. godini različita su postupanja policije u državi, te je najsigurnije se raspitati u policiji o datumima početka i završetka zaštitne mjere. Ponijeti osobnu iskaznicu ili vozačku dozvolu dozvolu i zamoliti slžbenika-icu da vidi u kompjutoru.

 

Ako je prekršaj počinjen prije 2008. godine, zaštitna mjera se upisuje u vozačku dozvolu te ju je potrebno vratiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rješenje je bilo pravomoćno 25.05.2009, znači da je nedavno prošlo 3 mjeseca koliko sam imao zabranu upravljanja vozilom. Imam saznanja da su mi upisana 3 kaznena boda koja su bila navedena u Rješenju od suda, ali ne i zabrana upravljanja. Nakon prekršaja kojeg sam napravio krajem 2008. godine, te su mi uzeli vozačku dozvolu koju sam ja nakon 2 tjedna preuzeo u policijskoj postaji, policija nije upisala da su mi vratili vozačku dozvolu. Nisam vozio 3 mjeseca koliko mi je tekla zabrana po rješenju od Prekšajnog suda, od policije nisam dobio nikakav poziv niti obavijest da imam zabranu upravljanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imao sam isti problem, tj. još uvijek ga imam.

Ovdje smo nešto pisali o tome:

 

http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=503330989&forum=29

 

Čim ti je došlo Rješenje, trebao si otići u Sud i tražiti da ti to stupi na snagu odmah.. Meni je, ne znajući za to, stupilo na snagu 6 mjeseci nakon počinjenja prekršaja..

Također nisam znao od kada do kada i nisam uopće smio sjesti za volan.. počinio sam prekršaj u 12. mj. 2008. a stupio je na snagu 6. mj. 2009. U policiji su mi rekli da sam smio voziti do 6. mj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

pozdrav svima,

koliko sam upoznat više se zabrana ne upisuje u vozačku dozvolu nego stigne rješenje iz MUP-a na kućnu adresu od kada do kada vrijedi zabrana upravljanja određenom kategorijom. mene zanima što ako me poštar ne pronađe i ne uruči mi to rješenje? hoće li mi zabrana početi teći bez obzira na to ili će me policijski službenici pokušati pronaći da mi uruče?

hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po najnovijoj praksi, koja ne mora biti jednaka u cijeloj RH (na žalost), stranci se na kućnu adresu dostavlja obavijest o trajanju zaštitne mjere.

 

Od dana dostave obavjesti započinje zaštitna mjera.

 

Dostava se vrši poštom, ukoliko stranka nije kod kuće ostavlja se obavijest o nepreuzetoj pošiljci. Ukoliko je stranka u roku od 5 dana ne preuzme iz poštanskog ureda, pošiljka se vraća pošiljatelju.

 

Tek tada pošiljku zadužuje policajac sa tog područja. On če pošiljku pokušati uručiti osobno, ali ukoliko ne ide, tada primjenjuje članke 146. i 148. Prekršajnog zakona.

 

To znači da ostavljanjem pošiljke u poštanskom sandučiću ili lijepljenjem na ulazna vrata na adresi na kojoj stranka ima prijavljeno prebivalište ili boravište, dostava se smatra izvršenom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Danas mi je policajac uručio obavijest o trajanju zabrane upravaljanja motornim vozilom. Nakon toga sam otišao Prekršajnom sucu kojem sam objasnio cijelu situaciju. Na temelju članka 297. stavka 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (»Narodne novine«, broj: 67/2008.) ministar unutarnjih poslova donio je pravilnik o evidentiranja i praćenja prekršaja u cestovnom prometu NN 156/08 u kojem članak 11 glasi: Sigurnosne mjere i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom evidentiraju se po

izricanju i pravomoćnosti u evidenciju za svakog vozača i drugog sudionika u prometu na cesti.

Također sam danas saznao da je mog prijatelja zaustavila i privela policija u tijeku zabrane upravljanja motornim vozilom, a riješenje je dobio samo od Prekršajnog suda, a ne i obavijest od policijske postaje koja vrši upis u evidenciju. Što nije zakon isti za sve u Hrvatskoj

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija