Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
_Dado

Firma u blokadi

Preporučene objave

Firma kćer nam je u blokadi veće nekih mjesec i pol. Znam da se nesmije radnicima isplaćivati plaća sa nekih drugih firmi u vrijeme blokade. No zanima me možemo li poslovnim partnerima isplaćivati sa glavne tvrtke u ime firme kćeri, ali nekakvim cesijama ili slično? Kako to izvesti? Kakve bi bile posljedice kada bi samo platili dugovanja tvrtke kćeri prema nekim partnerima? Gdje bi mogao naći više o tome?

 

Hvala na pomoći.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Po pravilu ne bi smjeli plaćati cesijama dok je račun blokiran jer se pretpostavlja da se novac mora polagati na žiro-račun, a ne se koristiti za drugu svrhu. Međutim u praksi nije tako. Svi se koriste cesijama pa tako možete i vi. Vjerojatno imate međusobne obveze i potraživanja pa možete na taj način. Odnosno ako društvo kćer ima potraživanja pa neka ih ustupi.

P.S. čl.27.Zakona o platnom prometu

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

podmirenje duga obračunskim plaćanjem u situaciji kada je blokiran račun je pravovaljano (zakon o obveznim odnosima) samo što se time krši zakon o platnom prometu u zemlji i moguća je prekršajna kazna u eventualnom nadzoru

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×