Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
g0suboy

Bracna stecevina

Preporučene objave

porezna uprava prema meni(vlasniku obrta) ima neka "potrazivanja" te je pokrenula ovrhu preko suda na imovinu od moje zene tj. stana da utvrde dali je to bracna stecevina ili nasljedstvo i stavili su zabiljezbu spora.

 

Posto je stan na zeni mene interesira kad bi ona sad podigla kredit i zalozila stan pod hipoteku , tko bi imao prednost nad nekretninom u slucaju da izgubim spor i da se pola stana prebaci na mene?

 

 

*navodno smo culi da banka u takvaim situacijama ima prednost nad nekretninom pod hipotekom pa me zanima dali je to istina?

 

 

Ili ako netko zna na koji nacin spasiti stan :-?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Najednostavnije naravno ako imate mogučnosti bi bilo da supruga uspije dokazati da stan nije bračna stečevina več da ga je nasljijedila ili je naslijedila financijska sredstva kojim ga je kupila a još je najbolje ako je ona vlasnica prije stupanja u brak onda ne bi trebalo biti nikakvog problema. Postoji mogučnost da stan opteretite hipotekom neke banke da podignute kredit i tada banka ima prednost nad nekretninom je je prvo ubilježena ali ukoliko porezna dokaže da je stan bračna stečevina i porezna može staviti zabilježbu na stan te nakon otplate kredita ima pravo naplate. Pitanje je koliko ima smisla dizati kredit koji vam netreba i na njega plačati kamate a na porezni dug vam se također obračunavaju kamate.

Ali možete napraviti i ugovor u podjeli imovine iako je to sada mislim več prekasno jer je ovršni postupak protiv vas pretpostavljam pokrenut.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×