Jump to content

amortizirana imovina u uporabi


badbella

Preporučene objave

Bilanca je financijski izvještaj na koja se sastavlja na određeni dan u kojem se istinito i objektivno iskazuje imovina i izvori imovine. Prema tomu, ne knjiži se u bilancu već u poslovne knjige. Salda konta glavne knjige na određeni dan koriste se za iskazivanje imovine i izvora imovine u bilanci.

 

Primjereno je da se predmet dugotrajne imovine prizna po trošku nabave i evidentira na kontu glavne knjige. Kako je trošak nabave predmeta dugotrajne imovine u potpunosti ispravljen temeljem obračuna amortizacije i umanjenja vrijednosti, na pomoćnom kontu ispravka vrijednosti na potražnoj strani je iznos jedank iznosu troška nabave.

 

Prema tomu, sve dok se predmet dugotrajne imovine ne otuđi ostaje otvoren konto troška nabave sa dugovnim saldo i konto ispravka vrijednosti s potražni m saldom.

 

U bilanci, financijskom izvještaju, iskazuje se trošak nabave i (ispravak vrijednosti) - prevedeno nula sve dok se predmet imovine ne otuđi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija