Jump to content
Sign in to follow this  
Lejjla

20 % alimentacije za dvoje djece-malo ili dovoljno?

Preporučene objave

Poštovanje svima,

mene konkretno zanima zašto je u Rješenju o razvodu braka navedeno da otac doprinosi za uzdržavanje dvoje djece 20% od svoje plaće, a to iznosi od 1100-1300 kn ovisi o mjesecu.To mi se čini malo,djeca su 10 i 11 g.sada, a rješenje je pisano prije 8 god.Ja sam u radnom odnosu.

Zašto sud nije definirao iznos ravnajući se možda po nekom prosjeku,ili možda ja nisam u pravu.Kad sam se razvodila nisam tome baš pridavala važnost,bilo mi je najvažnije da se sporazumno rastanemo, a sad kako dica rastu rastu i potrebe.Ne volim se tužakati,nebi tila da mi se to odrazi negativno na djecu, pokušala sam razgovarati s bivšim,ali on kaže da daje i više nego treba.(neće da priča smenom, a to je opet drugi problem)

Lijep pozdrav

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Odlukom suda donesena je visina koju mora otac doprinositi i ako on to izvrsava nemate mu sto prigovoriti... Nije njegova krivnja zbog takve odluke, a ako je smatrate trenutno neprimjerenom onda jedino mozete preko suda zatraziti donosenje nove odluke odnosno povecanje iznosa uzdrzavanja..

Naravno, uzmite u obzir da djeca za vrijeme boravka kod oca (pretpostavljam da je tako) takodjer imaju potrebe koje isto tako opterecuju njegov budzet.

Takodjer, kako se da zakljuciti placa Vaseg bivseg supruga krece se oko 5500 kn, sto isto uzmite u obzir da ce i njemu biti tesko zivjeti sa manje od 50% tog iznosa..

Osobno, smatram da je iznos koji je djeci dosudjen da se Vama isplacuje malen, ali eto, probajte sami odluciti sto napraviti. Ako kazete da su odnosi izmedju Vas i bivseg supruga naruseni do te mjere da ne razgovarate tesko da ce novo povlacenje po sudu tome pomoci, no kako se tu radi o pravu djece, ne pravu Vas ili bivseg supruga, trebali bi se uzdici od toga da se preko djece bilo tko prepucava.

Uglavnom svu srecu Vasoj djeci, Vama i bivsem suprugu..

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Klupe fala na odgovoru,da tražim ponovni sudski postupak to bi me koštalo živaca,ne samo mene nego i djece,a to je najmanje što želim,prorade mi ponekad emocije na nepravdu,nije samo ova,nego ne reagiram...ne volim svađe,ja sam otišla od bivšeg jer me zlostavljao i znala sam i pripremila se psihički na to da mi neće biti lako.Energiju koju imam usmjeravam na djecu,sebe i posao,nikad se nisam prepucavala s njim preko djece,dok on to je puno radio...

Stalno mi je na umu da imam jedan u nizu velikih zadataka, a to je da izvedem ovo dvoje djece na pravi put...sama..(otac ima novu obitelj i nema vremena puno,što je meni i razumljivo,ali klincima ne,pa ga još i pravdam :-))

Sory na ovoj maloj "pripovjetci",znam da u cjelosti ne pripada na ovaj forum,ali došlo mi...

 

Lijep pozdrav :-)

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×