Jump to content

auto osiguranje


danijel044

Preporučene objave

Ovako...prije godinu i nešta sitno imao sam prometnu nesreću..Auto osiguranje mi je obračunalo i isplatilo odšetu(umanjenu za moju suodgovornost u nesreći od 70%) za automobil na kojem je bila počinjena totalna šteta. Nakon moga prigovora stiglo mi je sudsko riješenje u kojem sam oslobođen svih optužbi. Da li sada mogu od osiguranja potraživati onih 70% za koliko mi je odšteta umanjena?

 

Hvala lijepa

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zavisi ot toga što se to i kako dogodilo. Budući da je građanskopravna odgovornost šira od one kaznenopravne moguće je da enormna suodgovornost od 70% i ostane, no da bi ti netko nešto konkretnije napisao trebao bi nam pojasniti detalje, kako omjera tvoje suodgovornosti tako i razloga ovog odbacivanja optužbi (oslobađanja).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle po prekršajnom nalogu optužen sam da sam 10.03.2008 prouzročio prometnu nesreću pretičući kolonu vozila.

Uložio sam prigovor na to rješenje.

Drugi sudionik prometne nezgode optužen je, te također prekršajno kažnjen za oduzimanje prednosti prolaska.

 

U međuvremenu meni je sa police osiguranja "skinuto" 15% bonusa te je time isplačena šteta na vozilu kojeg sam udario. Također sam i ja dobio odštetu za štetu na mom automobilu ali umanjenu za 70% jer sam suodgovoran za prometnu nezgodu.

 

Prije 2 tjedna sam pozvan na Prekršajni Sud te sam oslobođen svih optužbi(nema dokaza da sam preticao kolonu,niti svjedoka)) ,a prije tjedan dana sam dobio i riješenje u kojem stoji da nisam kriv za preticanje kolone a time da sam nisam kriv za prouzročenje prometne nesreće.

 

E sad me zanima dali mogu dobiti tih 70% za koliko mi je odšteta umanjena?. Podsjećam da sam potpisao ugovor o namirenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Probaj prvo prigovorom, njega bi trebala obraditi "drugostupanjska" komisija osiguravatelja, kad dobiješ odgovor u svakom slučaju preporučam konzultacije s odvjetnikom. Ovako od oka suodgovornost izgleda postoji no ovaj omjer od 70% je definitivno prenapuhan, pogotovo ako se to dogodilo na način da ti je netko oduzeo prednost u vrijeme kad si radio to što si radio. No nikako to ne možeš sam, velim nek netko to pogleda.........

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija